نتانیاهو شاهد نفوذ ایران در منطقه است، اما به خاطر روابطش با ترامپ چاره‌ای جز سکوت ندارد

    کد خبر :628271

آلیسون کاپلان در روزنامه اسرائیلی هاآرتص نوشت: بسیاری از رسانه ها و تحلیلگران غربی به طور مکرر به طعنه از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با عنوان «سناتور جمهورخواه آمریکایی از ایالت اسرائیل» یاد کرده اند. در طول تاریخ هیچ کدام از رهبران اسرائیلی چنین روابط گرمی با یک حزب سیاسی خاص در آمریکا نداشته است. البته نتانیاهو از سیاست مداران دموکرات حامی اسرائیل نیز تقدیر کرده است. اما در دوران رهبری او شاهد بودیم که سرنوشت اسرائیل تا حدود زیادی به حزب جمهوری خواه گره خورد.

 

در ادامه این مطلب آمده است: البته نتانیاهو در ابتدا به صورت پنهانی گام های خود برای نزدیک شدن به بدنه تشکیلات حزب جمهوری خواه را برداشت؛ اما اولین بار در ماه مارس 2015 بود که خصومت او با تعدادی از رهبران دموکرات آشکار شد. نتانیاهو با جان بوهنر، سخنگوی سابق مجلس نمایندگان علیه باراک اوباما، رئیس جمهور دموکرات توطئه کرد تا بتواند به طور عمومی در صحن کنگره علیه توافق هسته ای برجام سخنرانی کند. البته کمپین نتانیاهو برای متوقف کردن مذاکرات هسته ای اوباما با تهران به شکست منجر شدند.

 

اما روابط نتانیاهو با جمهوری خواهان به طور قابل توجهی در دوره ریاست جمهوری ترامپ گسترش پیدا کرد. ترامپ به طور صریح این پیام را به مقامات اسرائیلی ارسال کرده بود که چنانچه به حزب جمهوری خواه وفادار بمانند، از تمام اختیارات خود برای پیشبرد منافع اسرائیل استفاده خواهد کرد. ترامپ در سال های گذشته به این وعده خود عمل کرد. نتانیاهو نیز به همه خواسته های ترامپ پاسخ مثبت داده است. برای مثال می توان به درخواست ترامپ از اسرائیل برای منع ورود دو نماینده مسلمان کنگره آمریکا به اسرائیل اشاره کرد.

 

به گزارش انتخاب،اما در هفته های اخیر رسوایی اوکراین احتمال استیضاح رئیس جمهور آمریکا را افزایش داده است. تصمیم او برای چراغ سبز نشان دادن به حمله ترکیه به خاک سوریه نیز موجی از انتقادات و نگرانی ها را در بین جمهوری خواهان و متحدان منطقه ای آمریکا در پی داشت. به نظر می رسد که روزهای تاریک و دشواری پیش روی جمهوری خواهان قرار دارد.

 

بیشتر رهبران جمهوری خواه در واکنش به رسوایی های رئیس جمهور سکوت اختیار کرده اند یا اینکه وانمود می کنند هیچ اتفاق مهمی نیافته است؛ اما هر لحظه امکان دارد که آن ها پشت دونالد ترامپ را خالی کنند. شواهد زیادی وجود دارد که رئیس جمهور آمریکا از اختیارات خود برای وادار کردن اوکراین و چین به انجام تحقیقات در مورد جو بایدن، رقیب انتخاباتی خود سوء استفاده کرده است. علاوه براین، اتهاماتی علیه ترامپ و مشاورانش در ارتباط با ممانعت از اجرای عدالت وجود دارد.

 

میت رامنی، سناتور جمهوری خواه ایالت یوتا اولین کسی بود که درخواست های ترامپ از اوکراین و چین برای انجام تحقیقات در مورد رقبای سیاسی خود را محکوم کرد. میت رامنی و بنیامین نتانیاهو روابط نزدیکی در طول عمر سیاسی خود داشته اند. رامنی در سال 2012 کاندیدای حزب جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری بود.

 

البته رامنی در بین جمهوری خواهان استنثا نبوده است. راب پورتمن، سناتور جمهوری خواه ایالت اوهایو در مصاحبه با خبرنگاران تلاش های پنهانی رئیس جمهور برای باج خواهی از کشورهای خارجی را نادرست دانست. دیگر اعضای جمهوری خواه کنگره از جمله جونی ارنست، بن ساسه و سوزان کالینز نیز رفتار رئیس جمهور را نگران کننده توصیف کرده اند.

 

به نظر می رسد که در هفته های آینده جنجال بر سر این پرونده افزایش پیدا خواهد کرد. ترامپ و مشاورانش به دنبال ممانعت از شهادت دادن افراد مرتبط با این پرونده در کنگره هستند.

 

اما تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای خارج کردن سربازان آمریکایی از شمال سوریه حتی با انتقادات شدیدتری روبرو شده است. لیندزی گراهام، یکی از هواداران مهم ترامپ در کنگره خیانت رئیس جمهور به نیروهای کرد سوریه را محکوم کرد. او گفت که این تصمیم بزرگترین اشتباه دونالد ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود بوده است.

 

اما بنیامین نتانیاهو در هفته های گذشته از اظهارنظر در مورد جنجال ها و رسوایی های مرتبط با دونالد ترامپ پرهیز کرده است. البته قضایای مرتبط با اوکراین و استیضاح ارتباط زیادی با منافع اسرائیل ندارند؛ اما سکوت نتانیاهو در مورد خیانت رئیس جمهور آمریکا به کردهای سوریه قابل توجه است.

 

نخست وزیر اسرائیل در طول چند روز گذشته سکوت کرده بود. البته او در نهایت در صفحه توییتر خود حمله ترکیه به نواحی تحت کنترل کردها در داخل سوریه را محکوم کرد و در مورد نسل کشی کردها توسط ارتش ترکیه و گروه های نیابتی آن ها هشدار داد؛ اما نتانیاهو در بیانیه خود هیچ اشاره ای به این موضوع نمی کند که رئیس جمهور آمریکا عامل شروع این بحران بوده است.

 

نتانیاهو تا حدود زیادی سرنوشت سیاسی خود را به رئیس جمهور آمریکا گره زده است. به همین خاطر در موقعیتی قرار ندارد که از سیاست های او انتقاد کند. او در طول دو کمپین انتخاباتی خود در ماه های گذشته بارها از روابط نزدیک خود با ترامپ به عنوان یک نقطه قوت اشاره کرده بود.

 

نخست وزیر اسرائیل می داند که هر گونه انتقادی از ترامپ می تواند با واکنش منفی او روبرو شود. نتانیاهو از لحاظ سیاسی در موقعیت حساسی قرار دارد. بدون تردید او میداند که تصمیم اخیر ترامپ به گسترش نفوذ ترکیه، روسیه و ایران در منطقه منجر خواهد شد؛ اما در شرایط کنونی چاره ای جز سکوت کردن ندارد.

 

البته ما نمی دانیم که اسرائیلی ها چگونه در مورد قضیه استیضاح دونالد ترامپ فکر میکنند؛ اما بدون تردید تحولات اخیر در سوریه باعث افزایش نگرانی های آن ها شده است. تحلیلگران محلی در اسرائیل تصمیم ترامپ در سوریه را یک فاجعه استراتژیک توصیف کرده اند. آن ها هشدار می دهند که دیگر متحدان منطقه ای از جمله اسرائیل نیز نمی توانند برای تامین امنیت خود به ترامپ اتکا کنند.

 

مایکل اورن، سفیر سابق اسرائیل در آمریکا اخیرا در مقاله ای در روزنامه نیویورک تایمز در مورد وفاداری ترامپ به اسرائیل ابراز تردید کرده بود. او معتقد است که چنانچه اسرائیل وارد جنگی تمام عیار شود، نمی توان با اطمینان اعلام کرد که دونالد ترامپ اقدامی برای نجات دادن متحد دیرینه آمریکا در خاورمیانه انجام خواهد داد. بدون شک نتانیاهو و بسیاری از مقامات کنونی اسرائیل نیز همین دیدگاه را دارند.

 

نتانیاهو و رهبران جمهوری خواه در آمریکا نمی توانند برای همیشه به دونالد ترامپ وفادار باقی بمانند. نظرسنجی های اخیر در آمریکا نشان می دهند که اکثریت مردم خواستار استیضاح و برکناری رئیس جمهور هستند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید