نبرد وزارت دفاع آمریکا با ویدئوهای قلابی هوش مصنوعی
پیشرفت فناوری، تولید فایل های ویدئویی و صوتی قلابی را ممکن کرده که در آنها شخصیت های سیاسی مشهور جهان اظهارات دروغینی را بر زبان می آورند.
به گزارش بازتاب به نقل از مشبل، وزارت دفاع آمریکا می گوید آماده مقابله با این نوع فایل های صوتی و ویدئویی است که با هدف دروغ پراکنی در جهان طراحی و تولید می شوند.
برای این کار از فناوری هوش مصنوعی استفاده شده و به عنوان مثال اظهارات تند و جنگ طلبانه به رئیس جمهور کشوری نسبت داده می شود تا کشوری دیگر به واکنش تند و خصمانه تحریک شود. این نوع فایل های صوتی و ویدئویی تقلبی به دیپ فیکس مشهور شده اند.
آژانس دارپا وابسته به وزارت دفاع آمریکا از چندی قبل برنامه ای به نام Media Forensics را ابداع کرده که با استفاده از آن بتواند این فایل های صوتی و ویدئویی قلابی مبتنی بر هوش مصنوعی را شناسایی کند. با این حال کارشناسان بیم دارند که پیشرفت فناوری و افزایش دقت این نوع فایل ها شناسایی آنها را دشوار سازد.
در سال ۲۰۱۷ با استفاده از همین فناوری ویدئوهایی از نیکولاس کیج بازیگر آمریکایی در فیلم هایی منتشر شد که وی هرگز در آنها حضور نداشت. از این روش برای افزودن برخی بازیگران زن هالیوود به فیلم های هرزه نگارانه نیز سواستفاده شده است و در مواردی نیز گفتاری دروغ به چهره های سیاسی مشهور جهان نسبت داده شده است.
به تازگی برنامه موبایلی به نام FakeApp هم عرضه شده که تهیه ویدئوهای قلابی را ساده تر کرده است. در اوریل گذشته یک ویدئوی قلابی به همین شیوه با حضور باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا تهیه شد که برای مخاطبان عادی بسیار باورپذیر بود. او در این ویدئو در مورد خطرات گسترش استفاده از اخبار جعلی به مردم هشدار می داد.