میز ایران و آمریکا در ریاض چیده شد/ مأموریت تازه بن‌سلمان برای میانجی‌گری

    کد خبر :1175215
ترامپ

سفر جنجالی محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، به واشنگتن با تمرکز ویژه بر پرونده ایران همراه بود.

به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد، بن‌سلمان در دیدار با دونالد ترامپ اعلام کرد که عربستان آماده ایفای نقش میانجی میان تهران و واشنگتن است، هرچند عمان نیز به‌عنوان میزبان احتمالی مذاکرات مطرح می‌شود.

ترامپ در این دیدار مدعی شد ایران «به‌شدت خواستار توافق» است، اما وزارت خارجه ایران این موضوع را تکذیب و تأکید کرد هیچ روند مذاکره‌ای در جریان نیست. پیش از سفر بن‌سلمان، رئیس‌جمهور ایران پیامی دوجانبه و قدردانی بابت خدمات حج به ولیعهد سعودی ارسال کرده بود که برخی تحلیلگران احتمال ارتباط آن با این سفر را مطرح کردند.

کارشناسان و اندیشکده‌ها معتقدند هدف بن‌سلمان کاهش تنش‌ها و جلوگیری از درگیری احتمالی در منطقه است و ممکن است طرح حداقلی درباره غنی‌سازی یا کنسرسیوم هسته‌ای ایران ارائه دهد تا زمینه آغاز مذاکرات فراهم شود. نگرانی مشترک کشورهای عربی و غربی از ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران و خطر تقابل احتمالی ایران با اسرائیل، انگیزه اصلی این تلاش‌ها عنوان شده است.

تحلیل‌ها همچنین نشان می‌دهد ترامپ تمایل چندانی به جنگ مستقیم با ایران ندارد و در صورت درگیری، احتمال واگذاری آن به اسرائیل وجود دارد، در حالی که سیاست عربستان و دیگر کشورهای منطقه کاهش خطر جنگ از طریق گفت‌وگو میان تهران و واشنگتن است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید