موج جدید کووید-۱۹/ گلودرد تیغ‌مانند و ابهام در آمار رسمی اعلام شده توسط پکن

    کد خبر :1145170
موج جدید کووید-۱۹

چین بار دیگر با موج تازه‌ای از کووید-۱۹ روبرو شده که علائم آن نسبت به موج‌های پیشین شدیدتر گزارش شده است.

این موج که از ماه مارس آغاز شده، با نشانه‌هایی چون گلودرد بسیار شدید (به گفته برخی شهروندان به‌مانند بلعیدن شیشه شکسته)، سرفه‌های مکرر، تب، خستگی و سردرد همراه است. به گفته ژونگ نانشان، متخصص شناخته‌شده ریه در چین، عامل این موج زیرسویه‌ای از اومیکرون با نام XDv است که گرچه قدرت انتقال بالایی دارد، اما شدت بیماری‌زایی کمتری نسبت به برخی گونه‌های پیشین دارد و پیش‌بینی می‌شود تا پایان ژوئن کاهش یابد. با این حال، شدت علائم باعث نگرانی در میان شهروندان شده است.

در شبکه اجتماعی ویبو، کاربران تجربیات خود را از ابتلا به این سویه به اشتراک گذاشته‌اند. برخی از «سرفه‌های خونی»، «تب شدید» و «گلودرد غیرقابل‌تحمل» گفته‌اند. آمارهای رسمی بیمارستان‌ها نیز افزایش چشمگیر موارد سرپایی و بستری به‌دلیل مشکلات تنفسی را تأیید می‌کند. دکتر لی تونگزنگ، رئیس بخش بیماری‌های عفونی در بیمارستان یوان پکن، گفته که انتظار می‌رود اوج این موج در اواخر ماه مه باشد.

با این حال، آمار رسمی منتشرشده از سوی مرکز کنترل بیماری‌های چین (CCDC) با تنها ۷ مورد مرگ مرتبط با کرونا در ماه مارس، با تردیدهای فراوان روبرو شده است. دکتر جاناتان لیو، متخصص طب سنتی در کانادا، آمار رسمی را «غیرواقعی» توصیف کرده و آن را نشانه‌ای از پنهان‌کاری می‌داند. او این رقم را با آمار کانادا مقایسه کرده و از نبود شفافیت در انتشار داده‌های حیاتی مانند نرخ بستری، شدت بیماری و مرگ‌ومیر در چین انتقاد کرده است.

همچنین شیاوشو شان لین، استاد دانشگاه در نیویورک، تأکید کرده که اطلاعات منتشرشده در چین بسیار محدود بوده و تنها به نرخ تست‌های مثبت محدود شده است. رسانه‌های اجتماعی چین پر از گزارش‌های غیررسمی و هشداردهنده است، اما رسانه‌های دولتی سعی دارند شدت بحران را کاهش‌ یافته جلوه دهند.

این موج تازه تنها به چین محدود نمانده و در برخی کشورهای آسیایی نیز اثر گذاشته است. در سنگاپور، موارد ابتلا طی یک هفته ۲۸ درصد افزایش یافته و در هنگ‌کنگ شاخص‌های مراقبتی به بالاترین سطح در یک سال گذشته رسیده‌اند. ژونگ نانشان هشدار داده که کرونا هنوز از میان نرفته و بعید است به این زودی‌ها به بیماری‌ای مانند آنفلوآنزا تبدیل شود. او بر ضرورت شفافیت اطلاعاتی و برنامه‌ریزی‌های پیشگیرانه برای مقابله با موج‌های احتمالی آینده تأکید کرده است.

هفت صبح

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید