مهم‌ترین برنامه‌ها و سیاست‌های جدید بورس‌ کالا در سال ۹۸

    کد خبر :517316
بورس‌ کالا

مدیرعامل بورس‌کالا در رابطه با مهم‌ترین برنامه‌های این بورس در سال جدید گفت: تنوع بیشتر قراردادها و ابرازهای معاملاتی در دستور کار بورس کالا در سال‌ جدید قرار دارد.

به گزارش بازتاب به نقل از ایبِنا؛ حامد سلطانی‌نژاد با اشاره به نامگذاری امسال با شعار «رونق تولید» در رابطه با مهم‌ترین برنامه‌های بورس کالا در سال جدید اذعان داشت: بورس ‌کالا در طول فعالیت خود قراردادهای معاملاتی متنوعی ایجاد کرده و در سال‌ جدید و سال‌های آینده نیز قصد دارد محصولات جدیدی را به‌عنوان دارایی‌های پایه ابزارهای موجود معرفی کند.

مدیرعامل بورس‌کالا در ادامه یکی از برنامه‌های این بورس‌ در سال جدید را عرضه صندوق‌های کالایی بر روی محصولات کشاورزی عنوان کرد و افزود: از این طریق سرمایه‌های سرگردان برای تامین مالی بخش کشاورزی جذب می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین در سال ۹۸ بورس ‌کالا قصد دارد صندوق‌های سرمایه‌گذاری ایجاد شده را به‌عنوان دارایی پایه جدید برای بازارهای آتی و اختیار معامله به فعالان بازار معرفی کند و بازار مشتقه را توسعه دهد.

سلطانی‌نژاد گفت: در حوزه گواهی سپرده کالایی نیز بورس‌ کالا در حال حاضر مقدمات تاسیس بازار گواهی سپرده مس و میلگرد را فراهم کرده که در صورت موافقت سازمان بورس در سالجاری معاملات گواهی سپرده کالایی روی این دو محصول جدید نیز راه‌اندازی خواهد شد.

وی افزود: علاوه بر توسعه دارایی پایه روی ابزارهای موجود، قصد داریم ابزارهای جدیدی را نیز در سال جدید به فعالان اقتصادی معرفی کنیم که در این زمینه راه‌اندازی معاملات «اوراق خرید دین» به‌عنوان یک ابزار تامین مالی جدید و راه‌اندازی معاملات «حق امتیاز» از برنامه‌های سال‌جاری بورس‌ کالای ایران است.

سلطانی‌نژاد اضافه کرد: معاملات اوراق خرید دین در صورت راه‌اندازی، باعث گشایش جدی در تنگنای تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی خواهد شد و از این طریق افزایش نقدشوندگی دارایی‌های مالی راکد تولیدکنندگان را نیز شاهد خواهیم بود.

وی همچنین با بیان این مطلب که با راه‌اندازی اوراق حق امتیاز و توسعه این بازار نیز بورس‌ کالا می‌تواند به افزایش شفافیت کمک کند، گفت: علاوه بر این در راستای توجه بیشتر به نیاز مشتریان، در سال جاری روش‌های معاملاتی و تسویه جدیدی در بازار فیزیکی معرفی خواهد شد و با فراهم کردن امکان انجام معاملات تقاضا محور (مبتنی بر مناقصه) و فراهم کردن امکان انجام تسویه چند مرحله‌ای در معاملات برخی نیازهای فعلی عرضه‌کنندگان و خریداران کالا در بورس‌کالا مرتفع خواهد شد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید