مناطق ویژه اقتصادی با رویکردهای خاصی تاسیس شدهاند
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، با بیان اینکه مناطق ویژه اقتصادی با رویکردهای خاصی تاسیس شده اند،گفت:این مناطق دارای ظرفیت های بیشماری هستند که می توانند نقش موثری در توسعه اقتصادی کشورایفا کنند و امیدواریم در دولت دوازدهم وارد حوزه مناطق آزاد مالی بشویم.
به گزارش اقتصاد آنلاین، «اکبر ترکان» در گردهمایی مدیران عامل مناطق ویژه اقتصادی در تهران بر ضرورت اولویت قرار دادن تصویب طرح های جامع مناطق ویژه اقتصادی در شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تاکید کرد.
مشاور رییس جمهوری افزود: مناطق ویژه بندری، مناطق ویژه دارای نقش لجستیک و مناطقی که دارای بنادر خشک هستند برای کشور بسیار با ارزش هستند و عملکرد آنان در اقتصاد کشور روشن است.
وی تاکید کرد: مناطق ویژه ای همچون پتروشیمی، پیام، پارس جنوبی و سلفچگان از جمله مناطقی است که از گذشته توانمندی خود را در اقتصاد ایران نشان داده اند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد با بیان اینکه مناطق آزاد ایران در حال حاضر در نسل سوم مناطق بسر می برند، افزود: با اینکه قوانین معافیت های پولی و بانکی نیز برای این مناطق تعریف شده اما تاکنون امکان پیاده سازی آن نبوده است و مناطق هنوز نسل چهارمی نشده اند که با اقدامات دولت دوازدهم این امکان فراهم خواهد شد.
وی افزود: مناطق آزاد در حال حاضر به پیاده سازی قوانین پولی و مالی مستقل نیازمندند و امیدواریم در برنامه های دولت دوازدهم وارد حوزه «منطقه آزاد مالی» شویم.
مشاور رییس جمهوری با یادآوری تاسیس مناطق آزاد گفت: اولین نسل مناطق آزاد منطقه آزاد «گمرکی» بوده که در شهر هامبورگ تاسیس شده است. نسل دوم؛ مناطق آزاد «تجاری» هستند که تسهیلات تجاری را ارایه می دادند. نسل سوم مناطق آزاد «صنعتی» هستند که معافیت های قانون کار را شامل می شوند و نسل چهارم مناطق آزاد، ویژگی «مالی» است و از مقررات پول و بانک معاف و تابع قواعد بین المللی و سیستم مالی جهانی هستند.
گردهمایی مدیران عامل مناطق ویژه اقتصادی با حضور دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، مدیران عامل مناطق ویژه اقتصادی، معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور مناطق، مدیر هماهنگی امور مناطق ویژه اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات برگزار شد.
ایران دارای هفت منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل کیش، قشم، چابهار، ارس، انزلی، اروند و ماکو و 64 منطقه ویژه اقتصادی است.
دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد وظیفه نظارت بر امور مناطق مختلف به عنوان ساختار ستادی و پیگیری اجرای مصوبه های شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی را برعهده دارد.
ایجاد هماهنگی میان سازمان های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با دستگاه های دولتی، عمومی و مردمی، بررسی و تصویب بودجه سالیانه مناطق آزاد و ارسال به هیات وزیران از اهم وظایف این دبیرخانه است.