مطهری: برخی انتقادهای احمدینژاد درست است
نایب رییس مجلس شورای اسلامی که بخشی از انتقادات اخیر احمدینژاد علیه قوه قضاییه را وارد میداند، معتقد است مسئولان دستگاه قضا در برخورد با منتقدان «کمتحمل» هستند و در عین حال میگوید رییس دولت نهم و دهم هم مرتکب تخلفاتی شده که باید در همان زمان در دادگاه علنی به این اتهامات پاسخ میداد.
به گزارش ایلنا، ماجرای دنبالهدار انتقادات محمود احمدینژاد از قوه قضاییه، واکنش بسیاری از چهرههای سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا را برانگیخته است. در این میان، البته اصلاحطلبانی همچون محمدرضا عارف طرف مقابل را بهخاطر سکوت در قبال این رفتار نامتعارف سیاسی ازسوی رییس دولت نهم و دهم متهم کرده و پیکان انتقادشان را به این دلیل که زمانی احمدینژاد را «تا عرش الهی بالا برده» و «امروز سکوت اختیار کردهاند»، به سمت اصولگرایان گرفتند.
همزمان برخی ناظران نیز به اصلاحطلبان انتقاد کردند که چرا این جریان سیاسی که همواره خود را حامی حقوق شهروندی دانسته و «انتقاد» را حق همه جریانها و چهرههای سیاسی میداند، امروز این حق را برای احمدینژاد قائل نیست؛ این انتقاد اما در حالی مطرح میشد که بسیاری از چهرههای اصلاحطلب همچون محمود صادقی، محمدجواد فتحی، محمدرضا تابش و دیگران با تاکید بر اینکه نفس «بستنشینی» مغایرتی با قانون ندارد، حتی بخشی از انتقادات احمدینژاد را تایید کرده و در عین حال گفتند که شیوه بیان آنرا نمیپسندند.
در این شرایط اما به نظر میرسید، موضع «علی مطهری» بهعنوان چهرهای با سابقه اصولگرایی و مشی اصلاحطلبانه بیش از دیگران در مسیر درک درست اوضاع راهگشا باشد؛ سیاستمداری که از قضا در سالهای گذشته هم منتقد عملکرد قوه قضاییه بوده و هم منتقد مشی احمدینژاد!
آقای مطهری، شما همواره حامی حقوق شهروندان بودهاید؛ سوالم این است که آیا انتقادهای این روزهای احمدینژاد، و مشخصاً بستنشینی که انجام دادند، مغایر با قانون است؟!
خیر! این کار مغایرتی با قانون ندارد. همه شهروندان حق اعتراض دارند و میتوانند حرفشان را بزنند. در واقع بنابر قانون اساسی همه شهروندان مادام که دست به شورش و آشوب نزنند، میتوانند اعتراض کنند. شهروندان حتی میتوانند راهپیمایی کنند، به شرط اینکه این راهپیمایی مسلحانه و مخل مبانی اسلام نباشد.
به بیان دیگر به لحاظ قانونی و منطبق بر اصول قانون اساسی، اشکالی به کار احمدینژاد وارد نیست؛ باید به این انتقادها پاسخ داده شود.
شیوه طرح این انتقادها را چطور میبینید؟!
به هر حال نظراتی دارند و حق دارند که نظراتشان را اعلام کنند و اشکالی ندارد؛ منتها طرف مقابل نیز باید پاسخگو باشد.
با این همه، اتهاماتی متوجه آقای احمدینژاد است و همان زمان باید از ایشان سوال میکردند. باید دادگاه علنی تشکیل میشد تا مردم حرف دو طرف را بشنوند و بتوانند قضاوت کنند.
جنابعالی نیز در مقاطعی انتقاداتی نسبت به عملکرد قوه قضاییه مطرح کردهاید؛ سوال دیگرم این است انتقادات احمدینژاد به قوه قضاییه را چطور ارزیابی میکنید؟! آیا این انتقادات را وارد میدانید؟!
بخشی از این انتقادها درست است. مثل اینکه گاهی شاهدیم مسئولان قوه قضاییه، صرف یک انتقاد را توهین به مقامات عالی کشور دانسته و فوراً نسبت به تشکیل پرونده برای منتقد اقدام میکنند. یا اینکه گاهی کمتحمل هستند.
با این حساب انتقاد شما ناظر بر برخورد قوه قضاییه با منتقدان است. مشخصاً نظرتان درباره واکنش سخنگوی قوه قضاییه نسبت به انتقادات اخیر احمدینژاد چیست؟!
دوستان هم حرف خودشان را زدند. در مجموع همین را باید بگویم که مسئولان قوه قضاییه کمتحمل هستند!
فارغ از این مسائل حقوقی، احتمالاً انگیزههای سیاسی نیز در مشی جدید احمدینژاد دخیل است؛ نظر جنابعالی درباره انگیزههای سیاسی احتمالی احمدینژاد چیست؟!
واقعیت این است که در این رابطه چندان آگاهی ندارم. (با خنده) من در دل احمدینژاد نیستم که از نیتش با خبر شوم!
آیا تحلیلی در این رابطه به نظرتان نمیرسد؟!
تحلیل دارم اما به نظر میرسد بیان آن چندان خوب نباشد.
به طور کلی آیا آیندهای برای احمدینژاد در فضای سیاسی کشور متصور هستید؟!
طبیعتاً این مسئله به رفتار احمدینژاد بستگی دارد. در واقع باید ببینیم در آینده چه رفتاری را در پیش خواهد گرفت و باید ببینیم چگونه عمل خواهد کرد.
به نظرتان احمدینژاد همچنان خواهان بازگشت به قدرت است. آیا بهعنوان مثال برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ برنامهای دارد؟!
نمیدانم! این سوال را باید از خودش بپرسید!