مصوبه پارلمان اروپا درباره همکاری «بانک سرمایهگذاری اروپا» با ایران
قانونگذاران اتحادیه اروپا در راستای تلاش برای حفظ و زنده نگهداشتن برجام از همکاری «بانک سرمایه گذاری اروپا» (EIB) با ایران حمایت کردند.
به گزارش رویترز، بانک سرمایه گذاری اروپا یکی از ارکان اصلی تلاشهای اتحادیه اروپا برای حفظ پیوندهای تجاری با ایران پس از خروج آمریکا از برجام است.
رویترز نوشت، این تصمیم قانونگذاران اروپایی، بانک سرمایه گذاری اروپا را به همکاری با ایران ملزم نمیکند.
کمیسیون اروپا خواستار آن شده بود تا محدودیت همکاری بانک سرمایه گذاری اروپا با ایران برداشته شود. نمایندگان راست افراطی پارلمان اروپا طرحی را ارائه داده تا تلاشهای کمیسیون اروپا را در این زمینه ناکام بگذارند. اما سایر نمایندگان پارلمان طرح راستهای افراطی را رد کردند.
طرح راستهای افراطی با مخالفت ۵۷۳ نماینده مواجه شد و تنها ۹۳ نماینده با آن موافق بودند. یازده نماینده نیز به آن رای ممتنع دادند.
«زیگفرید مورسان» از قانونگذاران جناح راست میانه اظهار داشت: ما به بانک سرمایه گذاری اروپا این ظرفیت را میدهیم که اگر پروژههای مناسبی در ایران پیدا شد، در آنها سرمایه گذاری کند.
وی با اشاره به برجام افزود: توافق هستهای برای امنیت اروپا مفید است.
دولتهای عضو اتحادیه اروپا به لحاظ فنی این امکان را دارند که با پیشنهاد کمیسیون اروپا مخالفت کنند، اما به نظر نمیرسد که این کار را انجام دهند، زیرا سران اتحادیه اروپا در جلسهای در ماه میاز این رویکرد حمایت کرده بودند.
به نوشته رویترز، تصمیم پارلمان اروپا روحیه «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را در آستانه جلسه روز جمعه در وین اتریش تقویت خواهد کرد. وی روز جمعه ریاست جلسه وزرای خارجه ایران، چین، فرانسه، آلمان انگلیس را در وین برعهده خواهد داشت.
در این جلسه، آخرین پیشرفتها در زمینه حفظ برجام مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت از برجام خارج شد و گفت که تحریمها علیه ایران را بازمی گرداند. قرار است این تحریمها در دو مرحله ۹۰ روز و ۱۸۰ روز بازگردانده شود.
کمیسیون اروپا اعلام کرده است برای مقابله با تحریم آمریکا «قانون انسداد» را برای حفاظت از شرکتها اجرا میکند.
به گزارش رویترز، بخشی از راهبرد اتحادیه اروپا شامل اعطای وام توسط بانک سرمایه گذاری اروپا است. این اقدامی ویژه برای حفاظت از شرکتهای اتحادیه اروپا در مقابل تحریمهای ثانویه آمریکا به شمار میرود. همچنین کمیسیون اروپا پیشنهاد داده است تا دولتهای این اتحادیه به طور مستقیم به بانک مرکزی ایران پول منتقل کنند تا از مجازاتهای آمریکا در امان باشند.