مصرف ژله برای این کودکان ممنوع

    کد خبر :436580

مصرف ژله برای کودکان کم اشتها، افراد مسن و کسانی که تحت رژیم غذایی هستند، ممنوع است.

به گزارش بهداشت نیوز: ژله دسری خوشمزه است اما در صورتی که از آب میوه های طبیعی و ژلاتین در منزل تهیه شود زیرا پودر های ژله که در بازار موجود است مواد افزودنی و قند بسیار دارد و خوردن آن ها باعث کم اشتهایی در کودکان می شود. مصرف ژله برای کودکان کم اشتها ممنوع است. در این مقاله بیشتر در مورد ژله اطلاعات کسب کنید.
ژله برای کودکان ممنوع

ژله یکی از همین خوراکی‌های کم‌ارزش است ولی بیشتر والدین با این تصور اشتباه که در استحکام استخوان‌ها تاثیر دارد، آن را به عنوان دسر در برنامه غذایی فرزندان خود می‏ گنجانند درحالی که می‌توان به جای آن منابع غذایی بسیار غنی از کلسیم مانند شیر، ماست، کنجد، بادام و انواع کلم‏ ها را که تامین‏ کننده کلسیم مورد نیاز بدن هستند، در برنامه غذایی آنها قرار داد.

در حال حاضر، ژله‏ های آماده موجود در بازار که با رنگ‏ها و طعم ‏های مختلف عرضه می ‏شوند، از نظر تغذیه ‏ای مناسب کودکان نیستند زیرا در بروز حساسیت در آنها نقش دارند و ممکن است در برخی از بچه‌ها که زمینه آلرژی دارند، باعث بروز حساسیت به صورت خس‌خس سینه یا کهیر شوند.

اگر می‌خواهید بچه‌ها تغذیه سالمی داشته باشند، انواع مغزها، میوه و سبزی‏ها را در برنامه غذایی‌شان بگنجانید و با استفاده از مخلوط آبمیوه‏ های طبیعی با ژلاتین ‏های استاندارد، ژله خانگی تهیه کنید. می‏ توانید علاوه بر آبمیوه‏ های طبیعی، انواع میوه‏ ها یا بستنی را نیز به ژله اضافه کنید.

هرچند بهتر است به جای اینکه ذائقه کودک را به چنین خوراکی‏هایی عادت دهید، ترکیبی از انواع مغزها یا مخلوطی از سالاد میوه (ترکیب میوه‏ ها همراه با کنجد، بادام یا گردو) را در برنامه غذایی او بگنجانید و به عنوان میان‏ وعده ‏ای سالم در اختیارش قرار دهید تا قسمتی از نیازهایش به انواع ریزمغذی‏ ها تامین شود زیرا توان مقاومتی کودکان امروزی در مقابل عوامل بیماری‏زا و آلودگی‏های احتمالی به دلیل بدغذایی، کم‏ خوابی و رعایت نکردن تناسب در مصرف موادغذایی، بسیار ضعیف است و معمولا بعد از سن 3 سالگی، مصرف تنقلات و کم ‏تحرکی در کودکان باعث چاق ‏تر شدن آنها می‏شود بنابراین زمانی که می ‏توان کودک را به خوردن انواع مغزها تشویق کرد، لزومی ندارد خوراکی‏هایی مانند ژله را در برنامه غذایی آنها گنجاند.
چطور ژله را مغذی تر کنیم؟
اول اینکه پودرهای ژله خودشان به اندازه کافی شکر دارند و نیازی به افزودن این کربوهیدرات ساده و مضر به آنها وجود ندارد. دوم اینکه برای بالا بردن ارزش تغذیه ای ژله ها، می توانید انواع میوه های دلخواه را قبل از بستن آنها اضافه کنید. فقط حواستان باشد که کیوی، آناناس، انجیر و انبه در ژله آب می اندازند و باعث می شوند ژله نبندد. مرکبات مختلف مانند پرتقال و نارنگی هم باید با پوست نازک رویی شان به ژله ها اضافه بشوند تا آب نیندازند. از قرار دادن انواع پاستیل روی ژله های نیمه بسته هم خودداری کنید چون این کار باعث آب شدن سطح زیرین پاستیل و شل شدن سطح رویی ژله شما خواهد شد. اگر فرزند بدغذایی دارید یا لاغر هستید، می توانید به جای یک لیوان آب سرد، یک لیوان بستنی وانیلی به پودر ژله ای که در آب گرم حل شده است اضافه کنید. به این ترتیب، می توانید کالری و ارزش تغذیه ای ژله را تاحد زیادی بالا ببرید.
فواید و مضرات خوردن پاستیل چیست؟
برخی از کارشناسان تغذیه معتقدند مصرف پاستیل به ترمیم مفاصل در بزرگسالان کمک می‌کند. با توجه به وجود ساختمان ژلاتینی در آن ، می‌توان از این شیرینی جهت ترمیم مواد از دست رفته مفاصل بهره گرفت و دردهای استخوانی را کاهش داد. به طور کلی، می‌توان گفت خواص ژله هم از ژلاتین موجود در آن حاصل می‌شود. همانطور که در بالا اشاره شد این خوراکی به دلیل افزودنی‌های مجاز خوراکی و همچنین شیرین‌کننده‌هایی که دارد ارزش غذایی ژلاتین را ندارد و مصرف بیش از اندازه آن به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

درباره مضرات خوردن پاستیل می‌توان موارد زیر را عنوان کرد:
سوءتغذیه و کاهش اشتها به دلیل وجود رنگ و دیگر مواد افزودنی
افزایش پوسیدگی دندان
تخریب مغز و نخاع به دلیل وجود پروتئین‌های بیماری‌زا در برخی از انواع ژلاتین
انتقال بیماری از گاو به انسان (در صورت عدم فرآوری صحیح)
مصرف پاستیل در کودکان کمتر از سه سال توصیه نمی‌شود زیرا ممکن است باعث خفگی کودک شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید