مشکل شلوغی اورژانس بیمارستان ها/وضعیت تخت های ویژه بیمارستانی

    کد خبر :360815

معاون درمان وزارت بهداشت، گفت: اورژانس بیمارستان ها با مسائل و مشکلات گوناگونی مواجه است، که یکی از مهم ترین این مشکلات، ازدحام است.

دکتر قاسم جان بابایی، در خصوص توسعه زیرساخت های حوزه درمان، اظهارداشت: توسعه زیرساخت های درمان و تجهیز آنها به جدیدترین تجهیزات پزشکی با هدف افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت و ارائه خدمات با کیفیت بوده است که از سال ۹۳ تاکنون اقدامات شایان توجهی در این زمینه انجام شده و با جدیت ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در گام اول توسعه زیرساخت ها، بازسازی بیمارستان های فرسوده کشور در اولویت قرار گرفت، تصریح کرد: در این راستا دو میلیون و ۷۰۰ هزار متر مربع فضای بستری بازسازی، استانداردسازی و بهینه سازی شد، علاوه بر آن، با توزیع ۱۳۰ هزار قلم تجهیزات هتلینگ، نوسازی کامل ۴۵هزار تخت بیمارستانی در کشور با استفاده ۱۰۰ درصدی از تولیدات داخلی و تامین ۷۵۰۰۰ قلم تجهیزات پزشکی سرمایه ای برای بیمارستان های موجود، بیمارستان های جدیدالاحداث و بیمارستان های وابسته به وزارت بهداشت، ارائه خدمات با کیفیت و در شأن بیماران و خانواده ها، رنگ جدیدی به خود گرفت.

جان بابایی با اشاره به اینکه این فعالیت ها تنها گام اول توسعه زیرساخت های درمان محسوب می شود، بیان کرد: در راستای سیاست های جمعیتی ابلاغی از سوی رهبری، اقداماتی برای ترویج زایمان طبیعی صورت گرفت که در این راستا خوشایندسازی زایمان طبیعی از طریق استانداردسازی فضاهای فیزیکی بخش های زایمان و برقراری امکان حضور همراه در زایمان و فرهنگ سازی در خصوص زایمان طبیعی، برنامه ریزی برای ساخت ۱۸۰۰ واحد اختصاصی زایمان (LDR ) در ۳۶۶ بیمارستان انجام شد و تاکنون ۱۶۰۰ واحد تک نفره زایمان به بهره برداری رسیده است، همچنین تمام امکانات لازم برای زایمان مادر باردار و امکان حضور همراه (مادر، همسر یا همراه دیگر) برای ایجاد شرایط مساعد زایمان در این اتاق ها فراهم است.

معاون درمان وزارت بهداشت یادآور شد: قبل از آغاز طرح تحول سلامت، ۶۲ مرکز ارائه دهنده خدمات درمان ناباروری خصوصی و دولتی وجود داشت که از این تعداد ۲۴ مرکز وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی و ۳۸ مرکز نیز خصوصی بود.

وی گفت: یکی از اهداف طرح تحول سلامت، علاوه بر حمایت از زوجین نابارور، افزایش دسترسی مردم به مراکز درمان ناباروری دولتی در مناطق محروم بود که در ابتدای طرح این مراکز ۲۴ مورد بود که این ۲۴ مرکز در حال توسعه و تجهیز و استانداردسازی هستند که پیشرفت قابل توجهی نیز داشته است.

به گزارش مهر، وی ادامه داد: ایجاد ۱۷ مرکز جدید درمان ناباروری با تمرکز بر مناطق محروم به ویژه در ۶ استان فاقد مرکز (یاسوج، زاهدان، بندرعباس، شهرکرد، گلستان، لرستان) از دیگر اهداف این برنامه بوده که برخی از این مراکز به بهره برداری رسیده اند.

معاون درمان وزارت بهداشت در خصوص افزایش دسترسی به خدمات تخصصی و فوق تخصصی سرپایی گفت: افزایش خدمات تخصصی و فوق تخصصی سرپایی با تعرفه ارزان قیمت و ارتقای کیفیت و یکسان سازی خدمت و تامین عدالت در سلامت در کشور، منجر به تبیین پیشگیری سطح ۲ و ۳ خواهد شد. در این راستا پروژه احداث ۲۴۵ کلینیک ویژه در ۲۲۰ شهرستان، در ۵۹ دانشگاه با متراژ ۴۰۴ هزار و پنج متر مربع راه اندازی شده که با پیشرفت خوبی در حال انجام است.

وی افزود: مهم ترین اولویت در این پروژه ملی مناطق کمتر توسعه یافته بوده اند، راه اندازی کلینیک ویژه در ۱۲۸ شهر منطقه محروم از ۳۱ استان کشور و راه اندازی مطب های دولتی و کلینیک های ویژه در اشنویه، سردشت، اسکو، دشتستان، بم، ایرانشهر، عجب شیر، لردگان، بویین زهرا، سقز، گیلانغرب، گنبد کاووس، تایباد، بندر جاسک، رودان، ابرکوه و کبودراهنگ از جمله دستاوردهای افتخار آفرین این برنامه است.

جان بابایی در خصوص توسعه بخش اورژانس نیز عنوان کرد: بخش اورژانس یکی از مهم ترین بخش های بیمارستان است که با مسائل و مشکلات گوناگونی روبرو است، یکی از مهم ترین این مشکلات، ازدحام است، ازدحام مشکل قابل توجهی است که دلایل بسیار و تظاهرات متعددی دارد. از جمله علل شلوغی می توان به کمبود نیروی انسانی، علل ساختاری، علل جمعیت شناختی و علل فرهنگی اشاره کرد و کاهش سطح ایمنی بیماران، هزینه های اقتصادی و نارضایتی از سیستم بهداشتی درمانی نیز ازجمله پیامد های شلوغی بخش اورژانس است.

وی اظهارداشت: راهکارهای متعددی برای حل مشکل شلوغی اورژانس ها ارائه شده است که می توان به مواردی از قبیل افزایش تعداد پرسنل، ارجاع موارد غیر اورژانس، توسعه واحد های مراقبت اولیه، افزایش تخت های بستری، توسعه فضای فیزیکی اورژانس و غیره اشاره کرد.

جان بابایی گفت: ساخت و گسترش ۲۰۲ بخش اورژانس در بیمارستان های تروما و اصلی کشور و نوسازی بخش اورژانس در سایر بیمارستان ها، افزایش ۱۸۰۰ تخت اورژانس و بهسازی جمله اقدامات انجام شده در این راستا است.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه بخش های مراقبت ویژه در بیمارستان، قلب یک مجموعه درمانی محسوب می شود، گفت: بخش های مراقبت ویژه در بیمارستان که به دلیل داشتن شرایط خاص نیازمند تجهیزات و امکانات خاص هستند و کوچکترین نقص یا کمبود بیمار نیازمند مراقبت ویژه را دچار مشکل می کند، لذا در راستای توسعه بخش های ویژه نیز تعداد ۱۳۵۹ تخت ICU، ۶۶۱ تخت NICU و ۱۸۲ تخت PICU و در مجموع ۲۲۰۲ تخت ویژه در بیمارستان های دانشگاهی توزیع و تجهیز شد.

وی ادامه داد: با توزیع تجهیزات و امکانات خاص، تخت های ICU رشد ۳۶.۸۶ درصدی، تخت های NICU رشد ۴۳.۸۶ درصدی و تخت های PICU نیز رشد ۶۵.۷ درصدی و درکل تخت های ویژه در بیمارستان های دانشگاهی با رشد ۳۸ درصدی مواجه بوده اند.

جان بابایی درخصوص خدمات مربوط به تشخیص و درمان سرطان، گفت: در این راستا، شبکه جامع تشخیص زودرس و درمان سرطان در ۳ سطح در کشور ایجاد شد که سطح یک خدمات تشخیصی، غربالگری و خدمات درمانی سرپایی را تشکیل می دهد و ذیل آن ۱۳۱ مرکز غربالگری و ۵۲ مرکز شیمی درمانی سرپایی احداث شده یا درحال ساخت است.

وی افزود: سطح دو به خدمات تخصصی (تشخیصی- درمانی و بستری- سرپایی، رادیوتراپی)، جراحی و شیمی درمانی مربوط است که در ۳۷ مرکز تخصصی انجام خواهد شد و سطح سه، خدمات پیشرفته فوق تخصصی تشخیصی و درمانی سرطان که شامل تکنولوژی های پیشرفته رادیوتراپی و جراحی های فوق تخصصی سرطان و سلول درمانی است را دربرمی گیرد و در ۱۴ قطب کشوری انجام می شود.

معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه مراکز سطح ۱ و۲ و۳ به صورت شبکه عمل کرده و به همدیگر بیمار ارجاع می دهند، خاطرنشان کرد: در این راستا ضمن تدوین و ابلاغ سند توسعه شبکه ملی مراقبت سرطان، با پیشرفت فیزیکی ساخت مراکز تشخیص زودهنگام سرطان (تیپ یک) با میانگین ۸۰ درصد، با ارتقای ساختار فیزیکی مراکز موجود سرطان و راه اندازی آزمایشگاه مرجع تشخیص سرطان نیز روبرو هستیم.

جان بابایی بیان داشت: با توجه به نیازسنجی و اولویت سنجی های اولیه صورت گرفته درخصوص وضعیت تخت های روانپزشکی کمبود ۸۰۰۰ تخت در این حوزه مسجل بود، لذا در گام اول با هدف ایجاد دسترسی عادلانه اقشار محروم به خدمات درمان بستری روانپزشکی مناطق حائز اهمیت با اولویت شهرستان های فاقد تخت روانپزشکی مورد بررسی و شناسایی قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه در برنامه ریزی های انجام شده، برنامه تدوین شده در جهت استاندارد سازی تخت های روانپزشکی موجود (بخش- اورژانس) در کلیه نقاط کشور اجرایی شد و ۱۲۰۰ تخت جدید بستری و روانپزشکی ۲۰ بخش اورژانس روانپزشکی همراه با بازسازی بخش های موجود توسعه یافت، تصریح کرد: توسعه تخت ها منجر به بهبود کیفیت خدمات ارائه شده به بیماران بستری روانپزشکی شد و این خدمات از طریق استاندارد سازی بخش ها و اورژانس های روانپزشکی بیمارستان ها (تک تخصصی-عمومی)، کاهش زمان دسترسی مردم برای دریافت خدمات روانپزشکی درمناطق محروم و سخت دسترس و کاهش پرداخت از جیب مردم برای دریافت خدمات روانپزشکی با توجه به سهولت دسترسی در شهر محل اقامت می شد.

جان بابایی در پایان درخصوص توسعه خدمات درمان در بخش سوختگی، گفت: استاندارد سازی و توسعه ۱۴ مرکز تخصصی درمان سوختگی و توسعه ۲۰۷ تخت سوختگی از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه توسعه زیرساخت های درمان است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید