سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان:

مسمومان قارچ در زنجان به 94 نفر رسید

  • حوادث
  • سه شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۷ ۹:۴۶
    کد خبر :286621

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان زنجان اظهار کرد: ۹۴ نفر تا پایان 31 اردیبهشت‌ماه، دچار مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های خودرو شده‌اند.

اصغر جعفری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه آمار مراجعین کل بیمارستانی مسمومیت با قارچ در استان زنجان ۹۴ نفر بوده است، گفت: این آمار در شرایطی است که آمار بیماران تحت نظر استانی دو نفر بوده است که یکی از این بیماران در بیمارستان ولیعصر و یک نفر در بیمارستان ماه‌نشان بستری شده‌ است.

وی ادامه داد: همچنین بیماران تحت نظر خارج استانی ۵ نفر بوده که ۴ نفر در بیمارستان نمازی شیراز و یک نفر در بیمارستان لقمان تهران بستری شده‌اند.

سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: سایر بیماران به صورت بستری و سرپایی تحت درمان قرار گرفته و ترخیص شده‌اند. خوشبختانه تاکنون هیچ بیمار فوتی و مستعد پیوند کبد گزارش نشده است.

به گفته وی، شناسایی و تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی بسیار مشکل است و تنها افراد متخصص و باتجربه، توانایی تفکیک بین این قارچ‌ها را دارا هستند.

جعفری تاکید کرد: از طریق ویژگی‌های ظاهری، بو و رنگ قارچ نمی‌توان به‌طور قطعی سمی و غیرسمی بودن قارچ‌ها را تشخیص داد و کوچک‌ترین اشتباهی در تشخیص ممکن است منجر به مرگ یا آسیب‌های جدی به کبد و سایر اعضای بدن شود، لذا توصیه می‌شود افراد غیرمتخصص در این زمینه، به هیچ وجه از قارچ خودرو استفاده نکنند.

وی در ادامه، استفراغ، اسهال شدید، سردرد، سرگیجه و تب را از جمله علائم مسمومیت با قارچ سمی عنوان کرد و افزود: این علائم به طور معمول دو ساعت بعد از مصرف قارچ سمی بروز پیدا می‌کند. همچنین در موارد شدید مسمومیت نیز تشنج رخ داده و احتمال مرگ افراد وجود دارد.

این مسئول افزود: اکیداً توصیه می‌شود از تماس پوستی و تست چشایی رستنی‌های ناشناخته جداً خودداری کنید و ذکر این نکته ضروری است که با جوشاندن و یا حرارت دادن انواع گونه‌های گیاهی سمی و قارچ‌ها، سمیت و خطر آن‌ها رفع نمی‌شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید