مرد بدون هیچ دلیلی می‌تواند گواهی عدم سازش را از دادگاه بگیرد

    کد خبر :558133

یک حقوقدان گفت: صرف اینکه یک مرد به دادگاه مراجعه کند و درخواستی مبنی بر جدایی داشته باشد، دادگاه گواهی عدم سازش را به او می دهد و هیچ دلیل عدله ای برای این درخواست لازم نیست.

فرزانه سریر با اشاره به شرایط طلاق دادن زن از سوی همسرش توسط قانون اساسی گفت: آن چیزی که در قانون و فقه امامیه آمده (قانون ما هم نشأت گرفته از فقه امامیه است)، حق طلاق با مرد است و مرد برای اعمال حقش دلیلی نمی‌خواهد.

وی افزود: قانونگذار دلیلی برای درخواست طلاق از سوی مرد لازم ندارد و تنها مراجعه و درخواست مرد مبنی بر جدایی برای جاری شدن صیغه طلاق کافی است.

این حقوقدان گفت: یک سری شرایط سوری و شکلی در این زمینه وجود دارد که این شرایط برای اعمال حق طلاق، گرفتن گواهی عدم سازش از دادگاه است.

این وکیل پایه دادگستری اظهارداشت: صرف دادخواستی که از سوی مرد برای طلاق داده می‌شود، این گواهی صادر می‌شود. (منظور از گواهی عدم سازش همان رأی دادگاه مبنی بر جدایی است)

وی گفت: ما چیزی به نام حکم طلاق نداریم. زمانی زوج یا زوجه برای جدایی به دادگاه مراجعه می‌کنند و آن رأی قطعی دادگاه مبنی بر جدایی را دریافت می‌کنند، به آن گواهی عدم سازش گفته می‌شود که به اصطلاح در جامعه باب شده است حکم طلاق.

سریر افزود: اگر مردی برای جدایی به دادگاه مراجعه کند به محض اینکه گواهی عدم سازش را بگیرد، می‌تواند به محضر مراجعه و درخواست کند تا صیغه طلاق جاری شود، چرا که اجرای گواهی عدم سازش منجر به جاری شدن صیغه طلاق می‌شود.

صرف اینکه یک مرد به دادگاه مراجعه کند و در خواستی مبنی بر جدایی داشته باشد، دادگاه گواهی عدم سازش را به او می‌دهد و هیچ دلیل عدله ای برای این درخواست قاضی از زوج طلب نمی‌کند ولی گواهی عدم سازش منوط به پرداخت حقوق مالی زن است

وی بیان داشت: صرف اینکه یک مرد به دادگاه مراجعه کند و در خواستی مبنی بر جدایی داشته باشد، دادگاه گواهی عدم سازش را به او می‌دهد و هیچ دلیل عدله ای برای این درخواست قاضی از زوج طلب نمی‌کند ولی گواهی عدم سازش منوط به پرداخت حقوق مالی زن است.

سریر افزود: اگر مردی گواهی عدم سازش را داشته باشد ولی حقوق مالی زن از جمله تقسیط اموال، اجرت المثل، مهریه، نفقه، نهله و غیره را پرداخت نکند، آن حق طلاقش (گواهی عدم سازش) قابل اعمال نیست.

وی گفت: اصل بر این است که مرد مهریه و باقی حقوق مالی زن را به صورت دفعی پرداخت کند ولی اگر بتواند در دادگاه ثابت کند که توان مالی برای پرداخت دفعی این موارد ندارد، آنجاست که برای مرد اعسار صادر می‌شود. (یعنی قسط بندی حقوق مالی زن).

وی گفت: اینکه در عرف گفته می‌شود اگر مردی بخواهد زنش را طلاق بدهد باید مهریه او را کامل پرداخت کند، اشتباه است و برای طلاق دادن قیدی به عنوان پرداخت دفعی مهریه ذکر نشده است.

به گزارش مهر،وی در پایان گفت: اگر مردی به دادگاه مراجعه کند و درخواست جدایی داشته باشد، مخالفت همسرش یا زوج در این درخواست هیچ تأثیری ندارد. یعنی اگر مرد بخواهد زنش را طلاق دهد، چه زن راضی باشد چه راضی نباشد، دادگاه حکم عدم سازش را برای جدایی به مرد می‌دهد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید