مردم توان تهیه نان و برنج و تخم مرغ را ندارند

    کد خبر :925963

عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان ساخت: ریشه اصلی نابسامانی حوزه کشاورزی، مدیریتی است که با وعده و وعید و گفتاردرمانی بخش کشاورزی را اداره می کنند که پایدار نخواهد بود و تخم مرغ به شانه ای 100 هزارتومان، گوشت مرغ به سمت 90 هزار تومان و گوشت قرمز هم به سمت کیلویی بالای 300 هزار تومان برود.

جلال محمودزاده در خصوص ذخایر استراتژیک کشور، اظهار کرد: یکی از دلایل مشکلاتی که در حوزه جهاد کشاورزی وجود دارد به عدم وجود ذخایر استراتژیک کشور باز می گردد چراکه باید به مدت 6 ماه این ذخایر وجود داشته باشد، اما این کار را نکردند؛ بهانه جنگ اوکراین و روسیه و تحریم را مطرح می کنند. درحالی که تحریم در دولت های قبلی هم بوده و جنگ اوکراین هم نهایتا 5 درصد تاثیر داشته است.

بخش کشاورزی با گفتار درمانی اداره می‌شود

او بیان کرد: بنابراین ریشه اصلی نابسامانی حوزه کشاورزی، مدیریتی است که با وعده و وعید و گفتاردرمانی بخش کشاورزی را اداره می کنند که پایدار نخواهد بود و تخم مرغ به شانه ای 100 هزارتومان، گوشت مرغ به سمت 90 هزار تومان و گوشت قرمز هم به سمت کیلویی بالای 300 هزار تومان برود. قیمت تخم مرغ از 100 هزار تومان پایین نمی آید؛ دام را هم از کشور خارج کرده و قاچاق می‌کنند چون نهاده ندارند و دام مولد را که باید لبنیات تولید کند، به کشتارگاه می برند.

معاونین تاثیرگذار وزارت جهاد از بدنه وزارت علوم هستند

محمودزاده با بیان اینکه وزارت جهاد باید در بدنه مدیریتی خود تجدید نظر کند، گفت: وزیر جهاد و بخش اعظم معاونین تاثیرگذار او از بخش کشاورزی نیستند بلکه از بدنه وزارت علوم و سایر بخش ها آمدند؛ معاونین وزارت جهاد از وزارت علوم، سپاه و ارتش وارد این وزارتخانه شدند البته منظور من این نیست که زحمت نمی‌کشند بلکه با این حوزه آشنایی ندارند و بخش کشاورزی را نمی شناسند که باعث شده با این وضع روبه رو شویم.

تهیه برنج و نان و تخم مرغ برای مردم سخت شده است

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به غیر از تخلافتی که در سازمان تعاون روستایی شاهد هستیم و فسادهایی که ایجاد شده است، تبعات ترک فعل و عدم مدیریت را مردم، مصرف کننده و تولیدکنندگان می‌بینند؛ کمر مردم از گرانی شکسته است و تهیه برنج و نان و تخم مرغ برای مردم سخت شده است. در حالی که ما دارای چهار اقلیم هستیم و زمانی که در استان خوزستان گندم برداشت می کنند، همزمان در مناطق سردسیر کشور، گندم کشت می کنند بنابراین به راحتی می توان تغذیه مردم را فراهم کرد.

توسعه آبیاری قطره‌ای به دلیل افزایش قیمت ادوات کاملا تعطیل شده است

محمودزاده با اشاره به وضعیت کشاورزی و آبیاری قطره‌ای در کشور، گفت: علی رغم اینکه به دولت در برنامه ششم توسعه ابلاغ شده که آبیاری مدرن و قطره ای را توسعه دهد، اما این نوع آبیاری کاملا در سطح کشور تعطیل است؛ زیرا کارخانه‌هایی که ادوات کشاورزی تولید می کنند به میل خود قیمت را بالا می برند و تولیدات را توزیع می کنند که وزارت کشاورزی نظارتی هم در این حوزه ندارد که در ادامه مشکلات عدیده ای را به وجود خواهد آورد.

ذخیره استراتژک نداریم

عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ذخیره استراتژیک نداریم بر اساس قانون حداقل باید 6 ماه ذخیره کالاهای اساسی مثل آرد، گندم، روغن، برنج و قند را داشته باشیم؛ اما ذخیره آنها به 20 روز نمی‌رسد یعنی اگر در طول 20 روز وارداتی انجام نشود، دخیره کالاهای اساسی کشور به صفر می رسد. از سوی دیگر تولید را هم زمین گیر کردند 50 درصد مرغداران جوجه ریزی نکردند چون نهاده ندارند موجود زنده وقتی نهاده نداشته باشد جوجه ریزی هم نمی کند زیرا بعد از 1 ساعت دان می خواهد. پول نقد را از 10 اردیبهشت از دامدار گرفتند اما نهاده را نمی دهند چون نهاده ای وارد نکرده‌اند که باعث شد به وزیر کارت زرد دهیم که اگر ادامه یابد به استیضاح ختم خواهد شد.

انتخاب/

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید