مرتضی الویری: ناطق نوری مخالف شهردار شدن آخوندی بود

مرتضی الویری، عضو شورای شهر تهران در «دستخط» به موضوعات اخیر شهرداری و شورای شهر و خصوصا حاشیههای انتخاب شهردار تهران اشاره کرده که خلاصه آن در ادامه میآید:
درخصوص دکتر نجفی بیماریای که ایشان پیدا کرد نظر پزشکان بر این بود که کار خود را سبک کنند و عمل جراحی داشتند و عملا در مقابل اتفاقی ناگوار قرار گرفتیم. بعد آقای مهندس افشانی را انتخاب کردیم و امیدوار بودیم حداقل تا پایان دوره با ایشان جلو برویم و دوره بعد تصمیم با شورای شهر جدید باشد، ولی در مجلس مصوبهای تصویب شد که بازنشستگان را از پذیرش مسئولیتهای اینچنینی بازمیداشت.
در مورد بیماری قلبی ایشان (نجفی) به مرحله پایداری رسیده بودند چون حمله قلبی ایشان متعلق به پنج، شش سال قبل بود و منتفی شده بود و بیماری جدید ایشان اتفاقی بود که در زمستان ظهور و بروز کرد. آن زمان که ایشان این مسئولیت را پذیرفتند و ما هم اقبال کردیم، در این زمینه هیچ مشکلی وجود نداشت.
در مورد خود آقای محسن هاشمی بگویم که ایشان یک مدیر توانمند و صادق و پاکدست و شایسته هستند. موقعی که در مترو بود، فیالواقع باید مردم تهران متروی امروز را نتیجه زحمات پیگیر و جدی آقای محسن هاشمی بدانند. بنابراین در توانمندی ایشان اعضای شورای شهر هیچ گونه تردیدی ندارند منتها دو، سه ملاحظه در اینجا به وجود آمد که این ملاحظات کار را به اینجا رساند. اولین مطلب این است که ما در زمانی که کاندیدا شدیم و مجموعهای به نام جبهه اصلاحات ما را کاندیدا کرد، همه متعهد شدیم از شورای شهر برای کار دیگری کوچ نکنیم. علت و استدلال این است که مردم برای چنین کاری رأی میدهند، بنابراین اگر میانه کار، کار دیگری را ترجیح بدهیم این اتفاق درست و میمونی نخواهد بود؛ لذا امضا و تعهد کردیم که چنین عمل کنیم. البته در اینجا بیان کنم که آقای محسن هاشمی امضا نکرد.
به عبارت دیگر ایشان امضا نکرد و یکی از دوستان گفت امضای ایشان نزد من است و به هر حال شخص ایشان امضا نکرد. بنابراین ایشان میتواند بگوید من امضا نکردم. نکته دیگری که در این زمینه وجود دارد این است که اگر راه برای رفتن یکی از اعضا باز شود، افراد دیگری هم تمایل دارند. تقریبا یک سال و سه، چهار ماه دیگر انتخابات مجلس را داریم؛ ممکن است چهار، پنج نفر دیگر بخواهند برای مجلس کاندیدا شوند، بنابراین شاکله شورای شهر به هم میریزد.
این عوامل دست به دست هم داد و ما را به این جمعبندی رساند که آقای هاشمی اگر در شورای شهر بماند تأثیر بیشتری خواهند داشت و تصمیم گرفتیم این مدیر را از بیرون انتخاب کنیم. اما در اینجا میتوانم بیان کنم اگر آقای محسن هاشمی عضو شورای شهر نمیبود بدون تردید یکی از کاندیداهای جدی و مناسب برای شهرداری تهران بود.
دوستان تأکید میکردند فردی را به عنوان شهرداری شهر انتخاب کنید که حال و هوای رئیسجمهورشدن نداشته باشد. علت این است که اگر آن حال و هوا را داشته باشد، ممکن است به دنبال پروژههایی برود که بیشتر چشمپُرکن باشد و به دنبال راهحلهای درازمدت برای حل مشکلات تهران نیست.
من خیلی صریح بیان کنم که به آقای حناچی رأی دادم. البته آقای آخوندی را هم مدیر توانمندی میدانم. در بررسیهای اولیه آقای آخوندی خیلی جلوتر بود.
یکی از افرادی که مخالف شهردارشدن ایشان (آخوندی) بود آقای ناطق نوری بود. حتی من با عجله به لواسان برای دیدار ایشان رفتم و برای اینکه نظر ایشان را بدانم، چون میدانید ایشان فامیل و باجناق هستند. از آقای ناطق نوری خواستم صریح نظر خود را بیان کند و اگر بخواهید امانت نگه میدارم و نمیگویم از قول شماست ولی به من بگویید فردی که فامیل شماست و زیر و بم ایشان را میشناسید، از نظر پاکدستی و سلامت چطور است و ضمنا برای این کار مناسب است یا خیر؟ ایشان گفت از ابتدای انقلاب با ایشان کار کردهام. موقعی که من وزیر کشور بودم عباس آخوندی ۲۲ساله بود و او را به وزارت کشور بردم و او را میشناسم. از نظر پاکدستی کاملا آدم سالمی است ولی هم به خود او گفتم که به درد این کار نمیخورید و نروید و هم به شما میگویم.