مدیرعامل تلگرام چینیها را به حمله سایبری متهم کرد
تلگرام دیروز هدف حملات سایبری همهجانبه قرار گرفت و پاول دورف اعتقاد دارد اکثر حملهها از IPهای متعلق به چین شروع و مدیریت شدهاند.
مدیرعامل سرویس پیامرسان تلگرام روز چهارشنبه اعلام کرد که سرویسش تحت حملات سایبری «با گستردگی درسطح دولتی» قرار گرفته و مبدأ این حملات بهاحتمال زیاد کشور چین است. پاول دورف میگوید سرورهای تلگرام هدف حملات DDoS بودهاند و IP اکثر حملات به مناطقی داخل کشور چین میرسد. او اظهارنظرهای خود را بهجای متن رسمی، در توییتر منتشر کرد. دورف اعتقاد دارد همزمانی حملهها با اعتراضهای جاری در هنگکنگ، معنای خاصی خواهد داشت.
حملات DDoS عموما تعداد زیادی ریکوئست را به هدف مورد نظر ارسال میکنند که بهصورت موقتی یا دائمی فعالیت آن را متوقف میکند. اعتراضات جاری در هنگکنگ، در واکنش به قانون جدیدی انجام شد که ارتباط مقامات این شهر با دولت چین را افزایش میدهد. قانون احتمالی، استرداد مجرمان هنگکنگی به چین را مجاز میکند. رسانههای چینی بهشدت اعتراضها را محکوم کردهاند. آنها میگویند اعتراضها از منابع خارجی قدرت میگیرد و درنهایت به چالشهای اجتماعی در هنگکنگ منجر خواهد شد. سازمان فضای سایبری چین (CAC) که مدیریت و نظارت بر فضای سایبری کشور را برعهده دارد، تاکنون اظهارنظری دربارهی رخدادهای پیشآمده و اتهام مطرحشده از سوی پاول دورف نداشته است.
اپلیکیشنهای پیامرسان با ماهیت رمزنگاری همچون تلگرام، عموما در اعتراضهای سیاسی سرتاسر جهان کاربرد پیدا میکنند. درواقع معترضان از قابلیتهای رمزنگاری برای برنامهریزی و هماهنگی اعتراضها استفاده میکنند. دورف در ادامهی اظهارنظرهای خود پیرامون حملهها ادعا کرد که چنین حملههایی با چنین ابعادی قبلا هم در پی اعتراضات در هنگکنگ رخ داده است و حملهی اخیر هم شباهت زیادی با رخدادهای پیشین داشت.
حرکتهای سیاسی در هنگکنگ، قبلا هم منجر به مسدود شدن اپلیکیشنهای متعددی شدهاند. بهعنوان مثال در سال ۲۰۱۴ و در اوج جریان اعتراضی Umbrella در هنگکنگ، دولت مرکزی چین دسترسی به اپلیکیشن اینستاگرام را محدود کرد. بههرحال مقامات چینی قبلا هم هرگونه دست داشتن در حملات سایبری را تکذیب کردهاند. آنها همیشه ادعا میکنند که چین، خود قربانی حملات سایبری خارجی است.