مخالفت دو مرجع با ساخت فیلم «مست عشق»/ آقایان طلاب، رهبر انقلاب مثنوی را اصول دین میدانند
جمعی از طلاب درباره فیلم مولانا از آیات عظام مکارم شیرازی نوری همدانی سؤال پرسیدهاند و آنها ساخت فیلم «مست عشق» را حرام دانستهاند؛ این در حالی است که رهبر انقلاب مثنوی مولانا را اصول دین میدانند.
گروه فرهنگ و هنر بازتاب: فیلم سینمایی «مست عشق» که برشی از زندگی مولانا جلالالدین محمد بلخی و شمس تبریزی را روایت میکند از زمان پیشتولید خود با جنجالهای رسانهای همراه بود. بعدازآنکه حسن فتحی نقش شمس تبریزی را به شهاب حسینی داد، فرهاد توحیدی فیلمنامهنویس این فیلم با خارجی دانستن بازیگر نقش مولانا توجه رسانهها را به سمت خود معطوف کرد. رسانهها هجمه کردند که ترکیه مانند گذشته قصد دارد شخصیت مولانا را به اسم خود مصادره کند. حسن فتحی با انتخاب پارسا پیروزفر برای نقش مولانا این قائله را ختم کرد. حالا «مست عشق» دستبهگریبان جنجال بزرگتری شده است…
همان روزها که رسانهها و عوامل فیلم بر سر انتخاب بازیگر نقش مولانا با یکدیگر جدال میکردند، جمعی از طلاب از آیتالله مکارم شیرازی درباره سریال شمس تبریزی پرسیدهاند و وی پاسخ داده است؛ با توجه به اینکه این کار سبب ترویج فرقه ضاله صوفیه میشود، شرعاً جایز نیست و باید از آن خودداری کرد. مسئول دفتر آیتالله مکارم شیرازی صحت این نامه را تأیید کرده است.
این طلاب به فتوای آیتالله مکارم اکتفا نکردهاند و با دفتر آیتالله نوری همدانی نیز مکاتبه کردهاند. آیتالله نوری همدانی در پاسخ به نامه این طلاب درباره «مست عشق»، نوشته است: «طبق گفته حضرت صادق (ع) فرقه صوفیه دشمنان ما هستند و ترویج آن به هر شکلی باشد، جایز نیست و حرام است.»
واکنش وزیر فرهنگ به حرام دانستن فیلم «مست عشق»
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اعلام نظر برخی مراجع نسبت به ساخت فیلم «مست عشق»، گفت: بهطور طبیعی مسیر استفتاء مسیر کسب نظر مراجع است و طبعاً نیز قابلاحترام است اما قوانین کشور مسیر خود را طی میکند.
صالحی یادآور شد: چون مسیر تأیید فیلمنامه «مست عشق» طی نشده است هرگونه قضاوت درباره آن، قضاوت زودهنگام است. ساخت این فیلم در داخل کشور اتفاق نیفتاده و به همین دلیل نیز ما از آن اطلاعات کافی نداریم.
نظر رهبر انقلاب درباره مولانا و مثنوی
آقایان طلابی که با شیوه دریافت استفتاءهای شخصی خود و انتشار آن در رسانههای عمومی، به دنبال حاشیهسازی و جنجال هستند، ضروری است نظر رهبر معظم انقلاب درباره شخصیت و جایگاه شمس تبریزی، مولانا و مثنوی معنوی را مدنظر قرار دهند.
آیتالله خامنهای در دیدار با جمعی از شعرا در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۸۷ میفرمایند: «یک بخش مهمی از شعر آئینی ما میتواند متوجه مسائل عرفانی و معنوی بشود؛ و این هم یک دریای عظیمی است. شعر مولوی را شما ببینید. اگر فرض کنید کسی به دیوان شمس به خاطر زبان مخصوص و حالت مخصوصش دسترسی نداشته باشد که خیلی از ماها دسترسی نداریم و اگر آن را کسی یک قدری دوردست بداند، مثنوی، مثنوی؛ که خودش میگوید: و هو اصول اصول اصول الدین. واقعاً اعتقاد من هم همین است. یک وقتی مرحوم آقای مطهری از من پرسیدند نظر شما راجع به مثنوی چیست، همین را گفتم. گفتم به نظر من مثنوی همین است که خودش گفته: و هو اصول اصول اصول الدین … ایشان گفت: کاملاً درست است، من هم عقیدهام همین است.»
اهالی سینما ازایندست اتفاقها خاطره خوشی ندارند؛ توقیف فیلم فاخر «رستاخیز» آنهم چند روز بعد از اکران عمومیاش در روز 24 تیرماه 1394 اتفاق تلخی بود که حواشی آن همچنان ادامه دارد. «رستاخیز» چند روز پیش با دوبله عربی در سایت یوتیوب پخش شد. آیا فیلم سینمایی مولانا و شمس تبریزی را هم به زبان ترکی در یوتیوب باید تماشا کنیم؟
انتهای پیام/#
مولانا زندگی اش دو بخش بود، یک بخش قبل از اشنایی با شمس که هر انسانی ممکن است همین گونه باشد و یک بخش بعد از اشنایی با شمس که مسیر زندگی مولانا در اشنایی با شمس متحول می شود و مجذوب خداشناسی می شود و نیمه ی اول زندگی اش یک طور بود، نیمه ی دوم زندگی اش مجذوب خداوند یکتا شد و این مهم است که انسانها در هر برهه ای مجذوب خداوند یکتا شوند، خداوند توبه پذیر است و به زندگی انسان ها برکت می دهد