معاون سازمان محیط زیست مطرح کرد

محیط طبیعی، محور اصلی سازمان محیط زیست

    کد خبر :642217
محیط طبیعی، محور اصلی سازمان محیط زیست

کیومرث کلانتری گفت: سازمان حفاظت محیط زیست روی پایه های محیط زیست طبیعی بوجود آمده است یعنی در واقع محور اصلی سازمان حفاظت محیط زیست محور محیط زیست طبیعی است.

 

کیومرث کلانتری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست به همراه امیر زند پازندی رئیس مرکز برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات، بازرسی و مدیریت عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست در نشستی صمیمانه با همکاران محیط زیست استان کرمانشاه دیدار و گفتگو کرد.

 

در ابتدای این نشست فریدون یاوری مدیر کل حفاظت محیط زیست استان گزارشی از سیمای محیط زیست استان در حوزه های مختلف ارائه داد.

 

در ادامه کلانتری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان گفت: موضوع محیط زیست، موضوعی است که روز به روز در سطح جهان اهمیت آن در حال چندین برابر شدن است.

 

وی با اشاره به اینکه محیط زیست برابر سلامتی و ایمنی انسانهاست، و اهمیت آن هم به این خاطر است که در هیچ جای دنیا نمی بینید که یک همایشی و یا یک برنامه توسعه ای انجام بشود و در کنار آن مسائل و مشکلات محیط زیستی نادیده گرفته شود، افزود: کشور ما هم از این قاعده مستثنی نیست، ما کشوری داریم دارای تنوع اقلیمی، زیستی و اکوسیستمی و در حال توسعه که رشد جمعیت، اشتغال، اقتصاد و توسعه کشور عواملی است که بر محیط زیست تأثیرگذار خواهد بود.

 

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست، در ادامه اشاره ای به منابع آبی و جنگلی کشور کرد و گفت: کشور ما از لحاظ جنگل و آب فقیر است. علیرغم بارش های مناسب در سال گذشته ما با چالش کم آبی مواجه هستیم.

 

وی در سخنان خود به توسعه پایدار پرداخت و گفت: ما با تولید و توسعه مخالف نیستیم و معتقدیم همانند سایر کشورها باید توسعه داشته باشیم و باید در تولید و توسعه تعادل برقرار شود اگرچه دیدگاه و منطق و رسالت ما در سازمان حفاظت محیط زیست حفاظتی است ولی باید به این مهم توجه داشت که حفاظت بدون بهره برداری توجیه پذیر نیست. شعار ما باید حفاظت با بهره برداری اصولی، منطقی و پایدار باشد. هدف ما پیشرفت کشور با رعایت توسعه پایدار است.

 

کلانتری گفت: سازمان حفاظت محیط زیست روی پایه های محیط زیست طبیعی بوجود آمده است یعنی در واقع محور اصلی سازمان حفاظت محیط زیست محور محیط زیست طبیعی است بنابراین، این محور برای سازمان و کشور فوق العاده مهم است.

 

وی در ادامه تصریح کرد: ما ۲۹۷ منطقه حفاظت شده، پارک ملی و پناهگاه حیات وحش و اثر طبیعی ملی در سطح کشور داریم که این رقم حدود ۱۸ میلیون هکتار و نزدیک به ۱۰/۰۸% مساحت کشور است در حالی که این رقم درصد تا پایان سال میلادی ۲۰۲۰ باید به ۱۷% برسد، یعنی ۱۷% مساحت کشور باید بعنوان مناطق حفاظت شده معرفی بشود. کلانتری گفت: ما در تلاشیم که با اخذ مجوزها، این ارقام را به حد استاندارد و مطلوب برسانیم.

 

کلانتری در ادامه گفت: رویکرد فعلی مدیریت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان یک رویکرد مدیریت زیست بومی با مشارکت جوامع محلی است و بر اساس ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه می توانیم از مشارکت داوطلبانه جوامع محلی برای حفاظت از عرصه های طبیعی استفاده کنیم. بنابراین رویکرد ما در سازمان این است که بتوانیم وضعیت حفاظت مناطق را بصورت کیفی ارتقاء و نیز بصورت کمی مناطق شکار و تیراندازی ممنوع را که استعداد تبدیل شدن به مناطق حفاظت شده را دارند جمع بندی کنیم تا سطح مناطق حفاظت شده را به استاندارد جهانی که همان ۱۷% است برسانیم.

 

به گزارش مهر، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان در خصوص وضعیت تنوع زیستی استان کرمانشاه گفت: کرمانشاه از لحاظ طبیعی یک استان فوق العاده است که دارای غنای زیستی متنوع و بسیار مهمی است که تمامی اکوسیستم ها را در خود جای داده است. این استان باید مناطق مستعد و حائز اهمیت از نظر گونه های گیاهی و جانوری را معرفی کند تا بتوانیم حمایت های لازم را در این خصوص انجام دهیم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید