محسنی اژهای: احدی حق صدور مجوز تغییر کاربری اراضی را ندارد
رییس دستگاه قضا با بیان اینکه محصول مبارزه با فساد نباید تعطیلی کارخانهها و بنگاه هاباشد گفت: همه قوا و دستگاهها بایدتلاش کنند تا در سایه تحقق عدالت، یک نفر از نیازهای اولیه زندگی محروم نباشد و دیگری به ثروت هنگفت برسد و به تعبیری یکی از گرسنگی و دیگری از سیری دل درد نگیرد.
به گزارش ایرنا، اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی عصر امروز یکشنبه (۱۸ مهر) برای هم اندیشی درباره راهکارهای حل مهمترین مسائل قضایی مرتبط با حوزه اقتصادی با حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای دیدار و گفت وگو کردند.
رئیس قوه قضاییه در این دیدار با تأکید بر لزوم هماهنگی و همکاری قوا، اظهار داشت: امروز که دشمن از یک طرف همه تلاش خود را به کار گرفته تا بین مردم و نظام فاصله بیاندازد و از طرف دیگر به دنبال ایجاد شکاف بین دستگاهها و اجزای نظام است، حفظ وحدت و همدلی بین مردم و مسئولان از هر مقطع دیگری ضروریتر است.
محسنی اژهای «تحقق عدالت اجتماعی» را از وظایف مهم حکومت دانست و تأکید کرد: مجلس باید با ریل گذاری مناسب، دولت با بسترسازی و توزیع عادلانه منابع و دستگاه قضایی با برخورد قاطع با مظاهر فساد، در جهت تحقق عدالت اجتماعی حرکت کنند.
وی خاطر نشان کرد: همه قوا و دستگاهها باید تلاش کنند تا در سایه تحقق عدالت در جامعه، یک نفر از نیازهای اولیه زندگی محروم نباشد و دیگری به ثروت هنگفت برسد و به تعبیری یکی از گرسنگی و دیگری از سیری دل درد نگیرد.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به جنگ اقتصادی دشمن علیه ملت ایران گفت: امروز دولت با تحریمهای ظالمانه قدرتهای مستکبر و برخی مشکلات درونی مواجه است و دشمن تلاش میکند با فشار اقتصادی مضاعف بر نظام و کشور، کاسه صبر مردم را لبریز کند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای متذکر شد که همه قوا باید در این شرایط با تمام توان برای حمایت از فعالان اقتصادی و تولیدگران و سرمایه گذاران و مبارزه جدی با فساد، رانت و انحصار که شکاف بین طبقات اجتماعی به وجود میآورد، بسیج شوند.
وی تصریح کرد: اعتقاد راسخ دارم اگر همه ارکان و اجزای نظام و ملت دست به دست هم دهد و در برابر نقشههای دشمن بایستد، پیروزی محقق خواهد شد و این پیروزی بسیار زودتر از حد تصور نیز به دست خواهد آمد.
محصول مبارزه با فساد نباید تعطیلی کارخانهها و بنگاههای اقتصادی باشد
رئیس قوه قضاییه با اشاره به ارتباط تنگاتنگ نمایندگان مجلس با مردم و تأکید بر استفاده حداکثری از ظرفیتهای نمایندگان برای احصا و حل مشکلات مردم اظهار داشت: اگر میخواهیم مشکلات را به خوبی بفهمیم و درمان کنیم بهترین کسانی که میتوانند در خط مقدم باشند نمایندگان مردم هستند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: امروز گرفتاریها و مشکلاتی وجود دارد که باید برای آنها تدبیر کنیم تا منجر به شکل گیری پروندههای قضایی نشود و اگر منجر به پرونده شد، با کمترین هزینه و عارضه و بهترین روش ممکن حل و فصل شود.
وی تصریح کرد: اگر فردی که مجرم است باید مجازات شود، اما به گونهای عمل شود که خانواده و اطرافیان او کمترین آسیب را ببینند و برخورد با تخلف و جرم کسی که فعالیت اقتصادی داشته، نباید باعث تعطیلی بنگاه اقتصادی و بیکاری کارگرانش شود.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: محصول مبارزه با فساد نباید تعطیلی کارخانهها و بنگاههای اقتصادی باشد که عوارض آن دامنگیر نظام تولید و اجزای حاکمیت شود.
رئیس قوه قضاییه قانون را وسیله اصلی کار قاضی برای تحقق عدالت دانست و با تأکید بر لزوم پرهیز از اعمال سلیقه در رسیدگی به پروندههای قضایی گفت: اگر قرار باشد قاضی بر اساس سلیقه شخصی خود عمل کند دستیابی به عدالت دشوار خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای بر همین اساس بر لزوم شفافیت قانون تأکید کرد و از مجلسیها خواست در تصویب و انشاء قوانین صریح و شفاف عمل کنند تا اجرای قانون موجب بروز مشکلات جدید نشود.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به معضلات اجتماعی و سیاسی ناشی از تغییر کاربری اراضی اظهار داشت: حداقل ۱۰ سال است که نسبت به اصلاح قانون تغییر کاربری اراضی فریاد میزنم و هشدار میدهم، اما همچنان شاهد صدور مجوز تغییر کاربریها توسط کمیسیون ذیربط، شوراها و دهیاران هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای با تأکید بر لزوم اصلاح قانون مربوط به تغییر کاربری ها، افزود: از نظر من احدی حق صدور مجوز تغییر کاربری اراضی را ندارد، اما شوراها و دهیاران عملاً با حمایتبرخی دستگاههای اجرایی اقدام به صدور مجوز میکنند که اگر با این روند برخورد نشود، این کار توسعه مییابد.
رئیس دستگاه قضا فعالیت خارج از ضابطه برخی شرکتهای تعاونی اعتباری را از دیگر موضوعاتی دانست که منجر به شکل گیری پروندههای کثیرالشاکی شده و اظهار داشت: در یک مقطع بالغ بر هزار شرکت تعاونی اعتباری داشتیم که برای ما سوال بود چرا این همه مجوز صادر شده و چرا بدون حساب و کتاب به آنها مجوز داده بودند؟
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: عدم نظارت بر این شرکتها باعث شده بود بخشی از آنها خارج از اساسنامه خود کارهای بانکی و پولی انجام میدادند که به هیچ وجه مجاز به ورود به این حوزه نبودند و باعث شده بود هم با تضعیف پایه پولی کشور تورم به وجود آید، هم برای بانکها مشکل آفرید و هم قریب دو میلیون و نیم شاکی را به قوه قضاییه سوق داد.
رئیس قوه قضاییه بر همین اساس بر لزوم آسیب شناسی جدی فعالیت بانکها و اصلاح قوانین مربوط به بانک مرکزی و نظام بانکداری و مؤسسات اعتباری تأکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای برای نمونه به چند پرونده بزرگ فساد بانکی اشاره کرد و گفت که در آن زمان به عنوان ناظر پرونده با بانک مرکزی درباره دستوراتش برای ایجاد ال سیهای داخلی مشابه ال سیهای خارجی و عدم نظارت بر روند اجرایی آن مذاکره کرد که منجر به اصلاح این روند شد.
رئیس قوه قضاییه در خصوص اصلاح فرایند ثبت شرکتها نیز که از سوی برخی اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح شد، اظهار داشت: ثبت شرکتهای صوری یکی از عوامل اصلی کلاهبرداریها و فرارهای مالیاتی است که فردی بدون پشتوانه اقتصادی و با یک مبلغ اندک اقدام به ایجاد شرکت کاغذی میکند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای افزود: برخی افراد پس از مدتی بدون هیچ ارزیابی مجدد اقدام به ثبت شرکتهای جدید میکردند و افرادی را هم به عنوان اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل معرفی میکردند و مشکلات جدی به وجود میآوردند که چندین بار وقتی دادستان کل و معاون اول بودم برای اصلاح قانون با رئیس وقت سازمان ثبت گفتگو داشتیم.
وی با بیان این که سخت گیری در ثبت شرکتها مانع از کسب و کار میشود و فسادزاست، در عین حال متذکر شد باید روند ثبت شرکتها برای کسانی که میخواهند با تأسیس شرکتهای واقعی فعالیت اقتصادی و تجاری سالم و شفاف داشته باشد سهل شود؛ نه کسانی که دنبال کلاهبرداری و اقدامات متقلبانه اند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای با تاکید بر هماهنگی و همکاری قوا برای گره گشایی از کار مردم گفت: اگر بخواهیم هر کدام به صورت مجزا و بخشی نگر عمل کنیم خدای نکرده امید مردم به یأس تبدیل میشود و نمیتوانیم به اهداف عالی نظام که تحقق عدالت اجتماعی است، دست یابیم.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین «منتظری» دادستان کل کشور با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی ریلگذار پیشرفت کشور است، بر ضرورت اصلاح قوانین بانکی، مبارزه با قاچاق کالا و ارز و همچنین سازمان اموال تملیکی از سوی نمایندگان مجلس تاکید کرد.