مانایی اعتیاد تا ۴۰ درصد در برخی مناطق /تمرکز دولت برای مقابله با عرضه مواد در ۳ استان
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ایران کشوری است که موفق شده در مبارزه با مواد مخدر جانانه مقابله کند و بیش از ده هزار شهید را تقدیم نظام کند و تبدیل به یک الگوی موفق در مقابله با مواد مخدر در دنیا شده است.
سردار علی مویدی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر چهارمحال و بختیاری با اشاره به بررسی میدانی از نقاط آلوده استان، اظهار کرد: در چهارمحال و بختیاری یک تیم متخصص از مسئولان متولی در امر مبارزه با مواد مخدر وجود دارد که به صورت فعال و هوشمند اقدامات مربوطه به این حوزه را دنبال میکنند.
وی افزود: صدای دنیا در موضوع آسیبهای اجتماعی درآمده و دنیا پرچم سفید خود را بلند کرده است به طوری که حتی تجربه کشورهای با تجربه دنیا در تحقق جامعه عاری از مواد مخدر موفق نبوده است.
معاون وزیر کشور تصریح کرد: در نظام اسلامی ایران تاکنون دستاوردهای بزرگی کسب شده اما دشمنان به روشهای مختلف در تلاش بودهاند تا مردم را نسبت به دستاوردهای نظام اسلامی مایوس کنند.
وی تاکید کرد: ایران کشوری است که موفق شده در مبارزه با مواد مخدر جانانه مقابله و بیش از ده هزار شهید را تقدیم نظام کند و به یک الگوی موفق در مقابله با مواد مخدر تبدیل شده است.
مویدی ادامه داد: یکی از اشکالات در سالهای گذشته پرداختن به صورت متوازن به اعتیاد بوده است اما اکنون به صورت غیرمتوازن و پراکنده به این امر پرداخته میشود.
وی با بیان اینکه در آسیبهای اجتماعی اعتیاد یک اولویت است، گفت: مراکز علمی، گزارشی با رویکرد کارشناسی و مبتنی بر نگاه دانش بنیان که باید اعتیاد به مواد مخدر چگونه در جامعه بیان شود، تهیه کردند و این گزارش به رئیس جمهور و مقام معظم رهبری ارائه شده است.
مویدی بیان کرد: ورود رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور و روسای قوا به مسئله اعتیاد باعث شده است تا اکنون تمام حاکمیت، در یک چارچوب صحیح و با برنامه در این مسیر حرکت کند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری که باید بیش از ۵۰ درصد توانمندسازی، انرژی و اعتبارات امر پیشگیری از اعتیاد به مصرف مواد مخدر هزینه شود، تاکید کرد: تا زمانی که بر پیشگیری متمرکز شویم و در این حوزه سرمایهگذاری کنیم نتیجه آن در حوزه مقابله و درمان بیشتر مشاهده میشود.
مویدی اضافه کرد: در نقاط آلوده چهارمحال و بختیاری مسئولان متولی با نگاه بسترسازی به این مناطق توجه کردند و آسفالت معابر و نظافت به خوبی صورت گرفته است که این بستر سازی موجب ماندگاری سلامت و امنیت در این مناطق خواهد شد.
وی اظهار کرد: گزارش تجربه موفق چهارمحال و بختیاری در مبارزه با مواد مخدر در یکی از نقاط آلوده استان به مقام معظم رهبری ارائه شده است.
وی در خصوص معتادان متجاهر زن و مرد چهارمحال و بختیاری گفت: پس از حصول توافق در استان، نهایت کمک به این حوزه خواهد شد.
مویدی با اشاره به اینکه انتظار میرود در حوزه زنان طرحها و پیشنهادات جدیدی ارائه شود و این آمادگی برای حمایت در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: پیگیری لازم در زمینه شیوع شناسی اعتیاد با مبنای علمی در استان انجام خواهد شد.
ایجاد بیش از هفت هزار شغل برای معتادان بهبود یافته در کشور
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: امسال بیش از هفت هزار شغل برای معتادان بهبود یافته در کشور ایجاد شده است.
به گزارش ایسنا مویدی در جمع خبرنگاران نیز اظهار کرد: در سال جاری در سطح کشور نزدیک به ۷۰۰ تن مواد مخدر کشف شده است که این میزان کشفیات افزایش حدود ۱۴ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد.
وی افزود: نزدیک به ۷۵ درصد از این میزان کشفیات در مرز و حاشیه مرز صورت گرفته است و بیش از ۶۵ درصد آن از منشأ اطلاعاتی بوده است.
مویدی تصریح کرد: سیاست مقابلهای در سال جاری متمرکز در سه استان جنوب شرق کشور شامل سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان است.
وی با بیان اینکه اولویت نخست، پیشگیری است، تاکید کرد: برنامههای پیشگیری که پیش بینی شده بود تا پایان سال انجام شود، تحقق یافته است و نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد افزایش چشمگیر اقدامات پیشگیرانه بودیم که تمام عناصر جامعه در تحقق این مهم نقش داشتند.
مویدی تاکید کرد: در چهارمحال و بختیاری در امر پیشگیری توفیقات مطلوبی حاصل شده و در عرصه مقابله اتفاقات جدیدی شامل برخورد با خردهفروشان و شبکهها، پاکسازی محلات و ماندگاری آثار مقابلهای در نقاط آلوده استان شاهد هستیم که برخی از این اقدامات در سطح کشور به عنوان الگو برای سایر استانها استفاده میشود.
وی بیان کرد: چهارمحال و بختیاری در حوزه درمان بر خلاف اکثر استانها، در بیمه سلامت موفق است و مشکلی ندارد و فرصتهای جدیدی در راستای درمان معتادان فراهم کرده است.
مویدی اظهار کرد: در حوزه اشتغال هیچ سقفی برای اشتغالزایی معتادان بهبود یافته در استان وجود ندارد و اگر کارفرمایان در بکارگیری این قشر، همکاری کنند، به آنان تسهیلات ارائه میشود و بخشی از بیمه نیز به آنان پرداخت خواهد شد.
مویدی گفت: در زمینه مانایی اعتیاد نظرات مختلفی وجود دارد و به موارد مختلفی اعم از نوع نگاه مردم به اعتیاد، خرده فرهنگ مناطق، نوع مشارکت مردم بستگی دارد به طوری که در برخی مناطق ۲۰ تا ۲۵ درصد و در برخی مناطق تا ۴۰ درصد شاهد ماندگاری آن بودهایم.
وی خاطرنشان کرد: روشهای متعدد در اثبات مانایی معتادان بهبود یافته به صورت علمی در حال بررسی است که امیدواریم به یک مدل واحد برسیم تا بتوان آن را در سطح کشور اجرایی کرد.