لوسترهای پرزرق و برق چینی جوانان ماهر را خانه نشین کردند
در چنین شرایطی با پاسخ مناسب به تقاضای موجود می توان از گردش مالی،اشتغالزایی و رونق این بازار به توفیقات سازنده بسیاری نائل شد.
علیرغم جذابیت ها و ظرفیت های متعدد و بالقوه موجود در این حوزه،متاسفانه اجناس و محصولات چینی،این عرصه را نیز بی نصیب نگذاشته و بازار مذکور نیز همانند بسیاری از حوزه های دیگر پیامدها و پس لرزه های واردات بی رویه محصولات چینی،دست و پنجه نرم می کند.
مصطفی نوبخت،یکی از فعالان عرصه تولید لوستربا اشاره به عرضه و توزیع متنوع لوسترهای چینی در بازارکلانشهرهای کشور،اظهار داشت:اگرچه ظاهر این محصولات بسیار زیبا،شکیل و جذاب به نظر می رسد اما متاسفانه کیفیت این اجناس به هیچ عنوان قابل قبول نمی باشد.
وی افزود:علیرغم وجود ضعف های جدی در لوسترهای چینی،متاسفانه بیش از 80 درصد از لوسترهای موجود در بازار کشور از محل تولیدات چینی تامین می شود.
نوبخت عنوان کرد:یکی از معضلات اساسی پیش روی ما و دیگر فعالان حوزه تولید لوستر،به قیمت تمام شده بالای محصولات ایرانی معطوف می شود تا جایی که قیمت لوسترهای ایرانی 4 تا 5 برابر لوسترهای چینی می باشد و در چنین شرایطی،جامعه مصرف کننده با عنایت به ظاهر جذاب لوسترهای چینی و قیمت بسیار پایین تر آن(در مقایسه با تولیدات داخلی)به خرید تولیدات چینی ترغیب می شود.
نوبخت گفت:متاسفانه حمایت کافی و جدی از این صنعت نمی شود و اخذ مالیات بر ارزش افزوده نیز بار مشکلات مرتبط با این عرصه را سنگین تر از گذشته ساخته است.
وی عنوان کرد:در خصوص معافیت مالیاتی واحدهای تولید لوستر،نیز با مشکلات و موانع بسیاری روبرو هستیم و بر خلاف بسیاری از کشورهای دیگر،ملاک معافیت مالیاتی در حوزه مذکور بر مبنا و اساس ضریب اشتغالزایی نمی باشد،بلکه میزان برق مصرفی ملاک این امر قرار می گیرد که باید در خصوص رویه مذکور، تجدید نظر لازم لحاظ شود.