لغو شرط واکسن کرونا برای عمرهگزاران از سوی عربستان
عربستان سعودی دستورالعمل تازهای برای مشارکت در حج عمره صادر کرد.
بر اساس دستورالعمل جدید زائرانی که واکسن کرونا دریافت نکردهاند یا واکسیناسیون آنها تکمیل نشده میتوانند وارد مسجد الحرام و مسجد نبوی شوند و در نماز جماعت شرکت کنند.
این افراد واکسن نزده همچنین می توانند اعمال عمره را به جای آورند به شرط آنکه مبتلا به کرونا نباشند.
عربستان پیشتر اعلام کرده بود در صورتی جواز عمره را به زائران خارجی میدهد که دُز کامل یکی از واکسنهای «فایزر، آسترازنکا یا مدرنا یا جانسون» را دریافت کرده باشند. البته در مقررات سفر به این کشور آمده بود که مسافران و زائرانی که دو دُز واکسن «سینوفارم» یا «سینوواک» را کامل تزریق کرده باشند، در صورت دریافت دُز اضافی از بین یکی از آن چهار نوع واکسنی که در عربستان تایید شده است میتوانند به این کشور سفر کنند، از همین رو مقامات حج ایران از زائران خواسته بودند برای دریافت دُز سوم این مقررات را درنظر داشته باشند.
این در حالی است که چند روز قبل یک مقام در وزارت کشور عربستان تأکید کرد که با توجه به دستاوردهای این کشور در مبارزه با کرونا و پیشرفت در واکسیناسیون و افزایش نسبت ایمنی جمعی تصمیم گرفته شد که همه اقدامات پیشگیرانه و پروتکلهای مربوط به مبارزه با کرونا متوقف شود.
به موجب این دستورالعمل جدید، رعایت فاصله اجتماعی در مسجد الحرام و مسجد نبوی و دیگر مساجد سراسر عربستان لغو میشود و فقط استفاده از ماسک همچنان لازم است.
همچنین رعایت فاصله اجتماعی در مکانهای سرپوشیده و روباز و در همه فعالیتها و برنامههای جمعی لغو میشود و استفاده از ماسک در هوای آزاد دیگر لازم نیست.
از دیگر بندهای 7گانه این دستور العمل، عدم الزام ارائه تست منفی کرونا برای ورود به خاک عربستان و در عوض تعهد به پرداخت همه هزینههای درمانی در صورت ابتلا به کرونا در خاک عربستان است.
بر اساس این دستورالعمل مسافرانی که وارد عربستان میشوند دیگر لازم نیست که به قرنطینه بروند و نیز تعلیق پروازهای عربستان به همه کشورها از جمله 17 کشور آفریقایی و اسلامی لغو میشود.
وزارت کشور عربستان همچنین داشتن بیمهنامه برای پوشش هزینههای درمان بیماری کووید-19 را الزامی اعلام کرده و از پایان تعلیق پرواز کشورهایی که تا پیش از این انجام شده بود، خبر داد. علاوه بر این، پس از دو سال محدودیت به کودکان زیر پنج سال اجازه حضور در دو مسجد مدینه و مکه داده شده است.
به گزارش تسنیم، عربستان اوایل پاییز امسال پس از 20 ماه محدودیت، با حذف فاصله اجتماعی در مسجدالحرام، پذیرش تدریجی زائران خارجی را از سرگرفت، اما با همهگیری سویه اُمیکرون، بار دیگر پذیرش زئران خارجی محدود و از برخی کشورها متوقف شده بود.