لطمه‌ی کرونا به اشتغال در حوزه خودروسازی!

    کد خبر :702270

خودروسازان آلمانی حتی پیش از شروع شیوع بیماری کرونا، دچار رکود و رسوایی شده بودند اما حالا دیگر به مصداق کامل ضرب المثل «گل بود به سبزه نیز آراسته شد» تبدیل شده اند.

سازندگان آلمانی این ماه های اخیر برای ادامه حیات، به بخش خدمات اتکا دارند. واقعیت این است که فقط تعطیل شدن خط تولید نیست که به پیشرفته ترین خودروسازان دنیا لطمه وارد کرده است، حالا که مردم کمتر به رستوران، فروشگاه و بازار می روند، آثار بی کاری و کاهش درآمد مردم به طور مضاعف روی درآمد و فروش خودروسازان اثر خواهد گذاشت که طولانی هم خواهد بود.

در خوشبینانه ترین حالت، تقاضای خودرو امسال ۱۵ درصد نسبت به سال۲۰۱۹ کاهش خواهد یافت. آخرین بحران مالی دنیا که در سال ۲۰۰۹ تجربه شد نشان داد، بازگشت به حالت عادی یک دهه وقت لازم دارد.

فردیناند دودنهوفر، رئیس مرکز تحقیقات خودروی دانشگاه دویسبرگ-اسن، ظرفیت اضافه خودروسازان آلمانی را ۱.۳ تا ۱.۷ میلیون دستگاه تخمین زده است. به بیان دیگر این ظرفیتی که خالی مانده و مورد استفاده قرار نگرفته است، به از دست رفتن حداقل ۱۰۰ هزار شغل می انجامد. با این که دولت آلمان برای حفظ مشاغل پذیرفته است که ساعت کاری هفتگی کاهش یابد و از جیب به کارکنان می پردازد تا جلوی پیامدهای وخیم تر اجتماعی را بگیرد، با این حال با ادامه روند رکود اقتصادی و شیوع بیماری کرونا، تا ۸۳۰ هزار شغل در صنعت خودروی آلمان در معرض خطر نابودی قرار می گیرد.

به گزارش پرشین خودرو،سال گذشته تولید خودرو در آلمان از ۵.۱ میلیون دستگاه به ۴.۷ میلیون دستگاه تنزل داشت. با برآوردهای به عمل آمده فروش خودرو در آلمان در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۵ درصد، در چین حدود ۲۰ درصد، در فرانسه و آمریکا ۲۵ درصد و در ایتالیا ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت. به احتمال زیاد تولید خودرو در آلمان در سال ۲۰۲۰ به رقم ۳.۸ میلیون دستگاه تنزل خواهد یافت. کارشناسان باید هنگام برآورد کمی بدبینانه تر اوضاع را بررسی کنند، که در آن صورت رقم مورد انتظار ۳.۴ میلیون دستگاه خواهد بود.

دودنهوفر می گوید: دلیل این کاهش شدید، مشکلات زنجیره تأمین نیست، مشکل مهمتر و جدی تر، کاهش تقاضا است، این مشکل دیرپا و بسیار جدی است.

براساس برآوردهای مؤسسه IFO اقتصاد آلمان در سال ۲۰۲۰ حدود ۲۰ درصد تنزل خواهد داشت. و این میزان با ۷۵۰ میلیارد یورو (۸۲۰ میلیارد دلار) بسته محرک دولت آلمان قابل جبران نیست.

بر اساس آمارهای روزنامه Handelsblatt میزان اشتغال در آلمان در ماه مارس به پایین ترین سطح خود از ژانویه ۲۰۱۰ رسیده و کاهش اشتغال در سال ۲۰۲۰ بزرگترین رکورد ثبت شده از سال ۲۰۰۲ خواهد بود.

مرکز تحقیقات آژانس اشتغال فدرال آلمان هم به این آمار و ارقام صحه گذاشته و افزایش چشمگیر بی کاری در آلمان را پیش بینی کرده است.

و این تازه اول ماجرا است چون بسیاری از صنایع در آلمان، وابسته به صنعت خودرو هستند که آثارشان کمی دیرتر خودش را نشان خواهد داد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید