محمد سلوکی و «۲۱:۴۸» با موضوع زلزله

«لطفا این موضوع را همین‌جا تمامش نکن»

    کد خبر :163571

محمد سلوکی که اجرای برنامه «۲۱:۴۸» را با موضوع بحران و زلزله در تلویزیون بر عهده دارد، اظهار کرد: باید کاری کنیم تا فرصت ها در مواقع بحران تبدیل به تهدید نشود. در این میان این رسانه است که نقش مهمی در آموزش مردم در مقابله با بحران دارد که اگر کوتاهی کند این فرصت‌ها تبدیل به تهدید می‌شوند.

به گزارش ایسنا، این مجری تلویزیون با اشاره به حضورش در برنامه ۲۱:۴۸ بیان کرد: ماجرای ۲۱:۴۸ وقتی برای من اتفاق افتاد که من خودم به موضوع کرمانشاه فکر می‌کردم و دقیقا همزمان با تب و تاب فعالیت هنرمندان، ورزشکاران و سایر افراد در فضای مجازی بود که سعی داشتند خودشان را به حادثه‌دیدگان این زلزله نزدیک کنند که حقیقتا خیلی حس خوبی به این موضوع نداشتم.

وی با اشاره به اینکه شاید با این ذهنیت بشود کار جدی تری برای زلزله زدگان انجام داد و حرف ها و انتقادها را بیان کرد، گفت: این برنامه را هفته گذشته با پیشنهاد شبکه دو و با هدف صحبت با مردم درخصوص موضوعات جدی تر در مواقع بحران آغاز کردیم. مفهوم پیش بینی شده برنامه هم یک نگاه بی طرفانه برای بررسی موضوعات درست و غلط درباره کمک رسانی به زلزله زدگان بود که با ذهنیت من برای عدم پیش داوری دیگران همسو قرار گرفت و نگاه منطقی و همسو کردن جامعه برای مقابله با بحران جزو سرفصل های اصلی ۲۱:۴۸ بود.

وی با تاکید بر اینکه باید بتوانیم به موضوع منطقی نگاه و در همین راستا تصمیم‌گیری کنیم، گفت: این نکته مهم جزو سرفصل‌های اصلی این برنامه قرار گرفت و از نظر من باید حرف درست را در رسانه گفت تا مخاطب هم در جهت درست قرار گیرد و این نباید به سبب کسب شهرت باشد.

سلوکی با بیان اینکه برنامه براساس یک نگاه آموزشی پیش رفت و با هدف ارتقای دانش مخاطبان نیز جریان گرفت، گفت: شاید اولین اشکال بزرگ در این حادثه میزان پایین سواد و یا دانش عمومی نسبت به موضوعی مثل زلزله یا در واقع بحران بود که ما سعی کردیم در همین زمینه به مخاطبان اطلاعات بدهیم.

وی افزود: در این برنامه برای ارائه اطلاعات به مردم سعی کردیم از کسانی که اطلاعات داشتند، یا زلزله را تجربه کرده بودند و یا اینکه در این زمینه متخصص بودند استفاده کنیم تا به مردم بگوییم افراد بدون تخصص در مواقع بحران چه آسیبی می‌توانند وارد کنند.

نمی‌خواستیم کمک‌های مردم زیر سوال برود

مجری برنامه ۲۱:۴۸ با بیان اینکه مهم ترین نگرانی که وجود داشت مربوط به کمک های بزرگی بود که از سوی مردم انجام شده بود، اظهار کرد: نگرانی ما به منظور ایجاد نشدن شائبه‌ای درخصوص کمک‌های مردم بود و نمی خواستیم روشی را پیش بگیریم که کمک های مردم زیر سوال برود، تنها هدفمان تاکید بر وجود نظم در همه کمک‌های ارسالی برای زلزله زدگان بود.

وی با تاکید بر اینکه یکی از محورهای این برنامه هشدار برای تبدیل نشدن فرصت ها به تهدید بود، گفت: به عنوان مثال حجم عظیم کمک ها و محبت های مردم به دلیل بی نظمی در ترافیک جا ماند و این نشان از سطح پایین دانش عمومی در مواجهه با بحران است.

سلوکی درباره‌ی حضور مادری که اولین کودک زلزله را متولد کرده بود گفت که این اتفاق برایش واقعا حس و حال عجیبی را ایجاد کرد و ادامه داد: فکر کردن به اولین کسی که بعد از زلزله به دنیا آمده است و نگرانی از آینده این کودک و شرایط سخت زندگی برای او و خانواده‌اش در ذهن من سوالات بسیاری را ایجاد کرد.

مجری برنامه ۲۱:۴۸ با اشاره به اینکه در این برنامه هدف دیدن اتفاقات از نگاه های مختلف بود گفت: در این برنامه تا جایی که توانستیم نگاه ها به زلزله را از زوایای مختلف گرفتیم، اما احساس می کنم این اتفاق باید ادامه دار باشد.

وی به صحبت های معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر کرمانشاه که به عنوان مهمان در این برنامه حضور یافته بود اشاره کرد و گفت: خشم آقای یاوری از بی نظمی ایجاد شده توسط موضوعاتی بیرون از هلال احمر بود، چراکه امدادگران هلال احمر برای حوادثی به این وسعت همواره آمادگی کامل دارند اما موضوعاتی باعث بی نظمی می شود و این فرصت ها به خودی خود تبدیل به بحرانی بزرگ تر می‌شوند.

به گفته مجری برنامه ۲۱:۴۸ روحیه ای در جمعیت هلال احمر وجود دارد که امکان شبکه سازی اجتماعی را به وجود می آورد و اگر که فراگیر شود ما می توانیم موفق شویم.

وی تاکید کرد: سرمایه اجتماعی، مهم ترین سرمایه در جهان است. جمعیت هلال احمر با داشتن فضای تخصصی کمک کردن و نیز وجود سواد و تخصص بهترین انگیزه برای حضور من در این برنامه بود و تلنگری در ذهن من با این عنوان که «جامعه لطفا این موضوع را ادامه بده و همینجا تمومش نکن» ایجاد شد، اما همواره غصه از اینکه نظام واحد مدیریتی همچنان در کشور ما و در مواقع بحران وجود ندارد وجود دارد و نگران کننده است.

این مجری در پایان با تاکید بر ضرورت آموزش همگانی مردم و ضرورت جدی گرفتن این موضوع مطرح کرد: ما باید رسانه را به جایی برسانیم تا در کنار هلال احمر و دیگر نهادهای امدادرسان مردم را برای مقابله با بحران آموزش دهد.

ویژه برنامه ۲۱:۴۸، با اجرای محمد سلوکی، تهیه کنندگی هادی خدادی و کارگردانی ایمان احمدی با هدف فرهنگ سازی قبل، حین و بعد از زلزله به سفارش جمعیت هلال احمر از گروه اجتماعی شبکه دو هر شب به بعد از گفت‌وگوی ویژه خبری پخش می شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید