لزوم به روزرسانی دستگاههای تصویربرداری پزشکی در کشور
مسئول کمیته حقوقی انجمن رادیولوژی ایران، گفت: به روز رسانی دستگاههای رادیولوژی هر دو تا سه سال یک بار ضرورت دارد.
علیرضا رادپور، در حاشیه کنگره تازههای سونوگرافی و اقتصاد رادیولوژی در ارتباط با سونوگرافی سه بعدی، اظهار داشت: اثر تجهیزات رادیولوژی که در کشور مورد استفاده قرار میگیرد وارداتی است و قیمتهای جهانی و نوسانات ارزی میتواند تأثیر مستقیمی بر روی این مسئله داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه برخلاف حوزه دارویی که خوشبختانه در این زمینه خودکفایی وجود دارد در حوزه تصویربرداری این چنین نیست، افزود: تصمیمات نامتوازن و نامتقارن میتواند سبب آسیب مراکز دولتی و خصوصی و در نتیجه بیماران شود. بنابراین مدیریت اقتصاد در حوزه سلامت امری بسیار حائز اهمیت است.
مسئول کمیته حقوقی انجمن رادیولوژی ایران بیان داشت: مراکز تصویربرداری دولتی به دلیل اینکه از یارانه دولتی استفاده میکنند کمتر از بیماران هزینه دریافت کرده ولی بخش خصوصی این چنین نیست و شرایط اقتصادی کنونی مراکز تصویربرداری زیادی را در کشور با مشکل مواجه کرده است.
رادپور بیان داشت: رادیولوژی چشم پزشکی است و آسیب این حوزه به رشتههای دیگر نیز وارد شده بنابراین انجام تصمیمهای همه جانبه جهت رفع مشکلات امری ضروری است.
وی گفت: نیمه عمر دستگاههای تصویربرداری ۵ سال است و هر دو تا سه سال باید از لحاظ نرمافزاری و سختافزاری به روز رسانی شود. بنابراین همه مراکز دولتی و خصوصی جهت ارائه خدمات بسیار دقیق و جزئی نیاز به این به روز رسانی دارند.
مسئول کمیته حقوقی انجمن رادیولوژی ایران با اشاره به اینکه متأسفانه اکنون به روز رسانی این دستگاهها به سختی انجام میشود، گفت: اگر تجهیزات به روز باشد ارائه خدمات راحت تر شده و به موقعتر میتوان جهت مداخله درمانی اقدام کرد. همچنین میزان جراحیهای مورد نیاز نیز با تشخیص به موقع کاهش مییابد و همه این زنجیرهها به یکدیگر وابسته است.