لجبازی کودکان حاصل رفتار والدین

    کد خبر :125939

یک روانپزشک کودکان گفت: بچه‌ها باید احساس سیری و گرسنگی را خود درک کنند، رفتارهای خشونت بار برای غذا دادن به بچه‌ها آنها را لجباز می‌کند.

دکتر شوشتری، روانپزشک کودکان با بیان این مطلب افزود: بهترین کار در مقابل بدغذایی بچه هیجان نشان ندادن در مقابل آنهاست، بچه‌ها باید سیری و گرسنگی را درک کنند.

وی ادامه داد: این رفتارها بیشتر باعث می‌شود بخش فیزیولوژیک بدن کودکان بهم بخورد و برای خوشحال شدن یا نشدن دیگران غذا بخورند.

شوشتری اضافه کرد: این کار می‌تواند در دراز مدت باعث بروز عادت بدغذایی و پرخوری شده و از طرفی بچه‌ها دچار حملات عصبی غذایی بدین معنا که در هنگام عصبانیت یا هیجان دست به غذا خوردن بیش از حد می‌زنند، شوند. همچنین بی‌اشتهایی عصبی از دیگر مشکلاتی است که در دراز مدت می‌تواند آسیب جدی به کودکان وارد کند.

این روانپزشک کودکان تصریح کرد: بهترین کار اینست که بازی یا پاداش‌شان دسر ساده‌ای باشد که برای همه اعضای خانواده تهیه شده و نباید امتیاز خاصی به بچه برای غذا خوردن داد. بچه‌ها خود باید برای بازی، تفریح و موارد دیگر با اولیا وقت بگذرانند.

وی اظهار داشت: ترساندن بچه با استفاده از جملاتی نظیر «اگر غذا نخوری کوچک می‌مانی»، «بقیه رشد می‌کنند تو همین شکل می‌مانی» یا «نخور بذار بقیه بیان غذای تورو بخورن» کار خوبی نیست یا اینکه برخی با جملاتی مثل «نخور مهم نیست» سعی می‌کنند با تحریک حس لجبازی کودک، او را مجاب به غذا خوردن کنند اما جملاتی از این دست می‌تواند به کودک این موضوع را القا کند که با لجبازی می‌تواند کارهایش را پیش ببرد.

شوشتری گفت: والدین باید خودکنترلی یاد بگیرند تا در مقابل رفتارهای کودکان از کوره در نروند و اینکه وقتی غذا می‌خورند فقط به غذای خودشان توجه داشته باشند و لقمه‌های غذای بچه را نشمرند و اجازه بدهند تا بچه خودش یاد بگیرد که چطور غذا بخورد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید