لاریجانی به اصلاح‌طلبان نزدیک‌تر است یا قالیباف /صوفی: قالیباف به دنبال ترمیم ارتباطش با اصلاح طلبان است

    کد خبر :155179

مدتی پس از انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم در اردیبهشت‌ماه 96، قالیباف به انتقاد از اصول‌گرایان پرداخت و بارها بیان کرده است که بایستی از اصول‌گراییی به سمت نواصول‌گرایی عبور کرد.
«تلاش می کنم صدای تغییر در جریان اصولگرایی باشم» این گفته چند روز پیش محمدباقر قالیباف، شهردار سابق تهران و یکی از کاندیداهای جریان اصول‌گرا در جریان انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم بود. اکنون او بنای ناسازگاری گذاشته و صحبت از تغییر می‌کند. تغییری که هنوز چیستی و چگونگی آن مشخص نیست. اما قالیباف آن‌را کلید زده است. او اصول‌گرایی فعلی را نه تنها کهنه و بدسلیقه می‌داند، بلکه آن‌را ناکارآمد نیز می‌داند و چاره کار را در عبور از اصول‌گرایی به سمت نواصول‌گرایی می داند. وی درباره ثمره اصول‌گرایان طی این سال‌ها می‌گوید: «کارنامه قابل دفاعی برای این جریان نیز وجود ندارد حتی در ابزار و روش ها هم بدسلیقگی وجود دارد. جریان اصولگرایی موفق نشد منافع نظام و خواسته های مردم را با هم در کشور پیاده سازی کند.» در ادامه با دو تن از فعالین سیاسی از هر دو جناج اصول‌گرا و اصلاح‌طلب گفتگو کرده‌ایم و نظرشان را درباره این گفته‌های قالیباف، پرسیده‌ایم.

انتظار قالیباف این نبود که جمنا، دست از حمایتش بردارد / اصول و آرمان‌های انقلاب کهنه نشده است / نواصولگرایی با نواصولگرایان متفاوت است

حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی به نامه نیوز گفت: نمی‌دانم اساس و مبنای گفته‌های آقای قالیباف چیست. آیا دل‌خوری ایشان از جمنا، موجب مطرح کردن چنین نظراتی شده یا مسئله دیگری بوده است. اولاً اصول‌گرایان تا به حال دولت دست‌شان نبوده است. عمدتاً تا کنون دولت یا دست اصلاح‌طلبان بوده یا کارگزاران یا کسانی مثل آقای احمدی‌نژاد که اصلاً اصول‌گرایان را قبول نداشته‌اند. بنابراین طیف اصول‌گرایی که الآن در جامعه مطرح هستند، جز این‌که در مجالس چهارم و هفتم و هشتم [اکثریت] بوده‌اند، در مابقی موارد این‌گونه نبوده که در قدرت باشند تا کارنامه عملکرد مشخصی را ارائه داده باشند.

وی تأکید کرد: کارنامه اصول‌گرایان در چارچوب همین ادوار مجلس شورای اسلامی قابل ارزیابی است. وزرایی هم که صرفاً در دولت اول آقای احمدی‌نژاد بوده‌اند و الآن هم جزو اصول‌گرایان هستند، کارنامه عملکردشان قابل ارزیابی است. ولی این‌که دولت جامع و کاملی در اختیار اصول‌گرایان بوده باشد، خیر نبوده که بخواهیم کارنامه و عملکرد آن‌را مورد بررسی قرار دهیم.

گروه سیاست نامه نیوز: ترقی افزود: اما کارنامه اصلاح‌طلبان کاملاً مشخص است. چرا که در دولت‌های اصلاحات و اعتدال، اکثریت بوده‌اند و می‌توان عملکردشان را مورد ارزیابی قرار داد.

این فعال سیاسی اصول‌گرا، درباره دلیل مطرح کردن ایده «نواصولگرایی» از جانب قالیباف، گفت: انتظار او این نبود که جمنا، دست از حمایتش بردارد و به سمت آقای رئیسی برود. انتظار داشت، جمنا تا پایان از او یا از هر دو کاندیدا حمایت کند. به نظر می‌رسد تحت فشارهایی، قالیباف کنار رفت. همین مسئله موجب شد تا طرح «نواصول‌گرایی» از قالیباف مطرح شود. اما تعریف نواصول‌گرایی چه هست، مثل اصلاحات و اعتدال، هنوز نفهمیدیم چه مفاهیم و تعاریفی دارد. آیا اصول جدیدی به آرمان‌های انقلاب قرار است اضافه شود تا نو شود؟ یا اصول موجود کهنه شده است؟

وی در ادامه افزود: اصول و آرمان‌های انقلاب نه کهنه شده و نه تغییر کرده است. ممکن است در روش اجرایی اصول، تغییراتی حاصل شود؛ اما اصول ثابت و پابرجا هستند. این حرف‌ها و تعاریفی از این دست چون مبهم است، قابل اعتنا نیست. اگر هم منظور این است که عناصر و افرادی که ادعای اصول‌گرایی می‌کنند باید تحولی در رفتارهای‌شان پدید گردد، حرفی منطقی است و رد هم نمی‌شود کرد. طیف عظیمی از چهره‌های اصول‌گرایی به اندیشه اصول‌گرایی هم در عمل و هم در گفتار، پایبند هستند.

وی در پایان تأکید کرد: نواصولگرایی با نواصولگرایان متفاوت است. فکر نمی‌کنم اصول‌گرایی مبانی و آرمان‌هایش تغییر کرده باشد.

قالیباف خودش را نزدیک‌تر از لاریجانی به اصلاح‌طلبان می‌داند / سعی دارد ارتباط خودش را با اصلاح طلبان ترمیم کند

علی صوفی، استاندار سابق دولت اصلاحات هم دراینباره به نامه نیوز گفت: آقای قالیباف لابلای صحبت‌های‌شان چراغ سبزی را هم به اصلاح‌طلبان نشان داده‌اند. ایشان جریان مقابل آقای احمدی‌نژاد بوده‌اند. البته جاهایی هم تندروی‌هایی داشته که چهر‌ه اش را مغشوش کرده است. قالیباف به کانون قدرت دیگری وصل است. او در بدو ورودش به شهرداری، یک پرونده چهارصد میلیاردی را از تخلفات آقای احمدی‌نژاد مطرح کرد و تا آخر هم بر آن پافشاری کرد. از نظر ارتباطات شخصی هم، با برخی از شخصیت‌های اصلاح‌طلب، ارتباطات خودش را حفظ کرده است. منتها از نظر موضع‌گیری، در مقابل اصلاح‌طلبان قرار گرفت. در حال حاضر هم سعی دارد آن‌را ترمیم کند و ارتباط خودش را با اصلاح طلبان ترمیم کند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پاسخ به این سوال که آیا قالیباف با مطرح کردن «نو اصول‌گرایی» به دنبال ترمیم روابط خود با اصلاح‌طلبان است، گفت: دقیقاً همین مورد است. قالیباف جوان است و هنوز برای کاندیداتوری در دوره‌های بعد انتخابات ریاست جمهوری، امیدوار است. مخصوصاً الآن هم که بحث آقای لاریجانی مطرح است و برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب تلویحاً از کاندیداتوری ایشان برای ریاست جمهوری سال 1400 حمایت کرده‌اند. قالیباف این برداشت را دارد که برای انتخابات ریاست جمهوری آینده ممکن است اصلاح‌طلبان از کسی که گرایش اصول‌گرایانه معتدل یا به عبارتی نواصول‌گرایانه دارد، بخواهند حمایت کنند.قالیباف خودش را نزدیک‌تر از لاریجانی به اصلاح‌طلبان می‌دانند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید