کارگروه استمرار راه امید؛ شروع آزمایشی اصلاحطلبان برای عبور از روحانی!

باید دید این مساله یک تاکتیک انتخاباتی است که می خواهد ائتلاف یاد شده را از انتقادات و برخی تخریب های اخیری که علیه آن ایجاد شده مصون بدارد یا اینکه اصلاح طلبان با نظر بزرگان خود تلاش برای جدایی و پایان ائتلاف با اعتدالیون و اصولگرایان معتدل را با ایجاد «کارگروه استمرار راه امید» به صورت آزمایشی آغاز کرده اند.
صبح پنجشنبه ای که گذشت دفتر «محمد رضا عارف» در خیابان دکترقریب میزبان جمعی از چهره های اصلاح طلب بود. از «محمد علی نجفی» شهردار و «محسن هاشمی» رئیس شورای شهر تهران گرفته تا هیات رئیسه شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان و حتی جمعی از هیات رئیسه فراکسیون امید همه حضاران این نشست بودند . آنچه به این نشست رنگ و بوی دیگری می داد حضور روسای شوراهای شهر و شهرداران مشهد، اصفهان، شیراز، کرج و تبریز بود.
براساس اطلاعات تابناک، این نشست مقدمه ای است برای ورود زود هنگام اصلاح طلبان به انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سال ۹۸ . جمعی از اصلاح طلبان که برنده انتخابات اخیر شورای شهر بوده اند، در این نشست، تاکید کردند که برای جلب اعتماد مردم و ادامه حمایت از اصلاح طلبان در کلان شهرهای مهمی که برنده انتخابات لقب گرفته اند، باید از طرح های زود بازده شهری در سراسر کشور بهره گیرند و با همکاری شهرداران و شوراهای اسلامی سراسر کشور طرح های مورد نظر مردم در گوشه و کنار کشور را سامان دهند.
اتحاد اصلاحطلبان شورا و مجلس برای انتخابات آینده
بر اساس تصمیم گیری جمع یاد شده در نشست روز پنج شنبه، قرار بر این است که اگر در مسیر قانونی مشکلی سد راه شد، اعضای فراکسیون امید در حوزه قانون گذاری و تقننی میدان دار شوند و مسیر را هموارتر کنند. شاید برای همین هم هست که عارف اخیرا برای رئیس جمهور و دولت پیغامی فرستاده و خواستار تعامل بیشتر و رو راستی با اصلاح طلبان شده است.
اصلاح طلبان که این روزها به شدت نگران از دست دادن سرمایه اجتماعی شان هستند و به نظر می رسد با توجه به معطل ماندن برخی شعارهای سیاسی شان از سوی «حسن روحانی» می خواهند در انتخاب های آینده حسابشان را از اعتدالیون و اصولگرایان معتدل جدا کنند و خود میدان دار و فرمانده رقابت های سیاسی شوند.
اصلاحطلبان راهشان را از روحانی جدا میکنند؟
این رویکرد اصلاح طلبان شاید به این دلیل است که نمی خواهند کوتاهی دولت در تحقق شعارهای سیاسی مورد نظر این طیف و همچنین برخی ضعف ها و کاستی ها به حساب آنان نشوته شود، برای همین هم ابتدا زمزمه هایی در خصوص جدایی راه ائتلاف گران اصلاح طلب با اعتدالیون و اصولگرایان معتدل به گوش رسید و حالا هم اقدامات عملی آنان در این خصوص را شاهد هستیم.
کارگروه مشورتی «استمرار راه امید » محفلی است برای جامه عمل پوشاندن به این تلاش اصلاح طلبا.ن درهمین راستاهم امروز روزنامه همشهری در گزارشی از کارگروه مذکور به نام مجمع مشورتی«استمرارراه امید» نام برده است. به نوشته این روزنامه مجمع مشورتی «استمرارراه امید» با سه دستور کار ویژه وعده های انتخاباتی اصلاح طلبان به مردم را ریل گذاری می کند. «تلاش برای تعامل و همگرایی مدیران شهری و حزبی»، «ارایه اولویت های کار به نمایندگان اصلاح طلب مجلس و شوراهای اسلامی و شهرداران کلانشهرها » و «رفع موانع از مسیر ناکامی اصلاحات در انتخابات های پیشرو» سه دستورکاری است که چهره های اصلاح طلب سراسر کشور را گردهم آورده است و آنطور که «الیاس حضرتی» خبرداده «قراراست به هر ماه بصورت منظم برگزار شود.»
راه انتخابات مجلس از معبر شورا میگذرد!
گویا اصلاح طلبان می خواهند از ظرفیت به وجود آمده برای آنها در حوزه مدیریت شهری بهره ببرند و با اقداماتی در این حوزه برای حفظ سبد رأی خودشان حداقل در کلان شهرهای یاد شده که البته بسیار مهم هم هستند، تلاش کنند. آنها می کوشند معبر انتخابات مجلس آینده را از حوزه مدیریت شهری برای خود بازگشایی کنند. البته گویا بزرگان جریان اصلاحات را هم برای این امر راضی کرده اند که با چنین ظرفیتی پای کار آمده اند.
مجمع مشورتی «استمرار راه امید»کار گروه ۲۳نفره ایست متشکل از۵عضو هیات رئیسه شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان (محمد رضا عارف،مرتضی حاجی ، مرتضی مبلغ ،ژاله فرامرزیان و حسین مرعشی) ۳ عضو هیات رئیس فراکسیون امید (بهرام پارسایی ،الیاس حضرتی و فاطمه سعیدی)،شهردار،رئیس شورا و ۳ عضو شورای شهر تهران(محمدعلی نجفی،محسن هاشمی ومرتضی الویری و حسن رسولی ،صدراعظم نوری) شهرداران کلان شهرهای مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز، کرج و روسای شوراهای اسلامی ۵ کلانشهر مذکور.
به گفته «الیاس حضرتی» اصل و بنای این مجمع تعامل وهمگرایی بیشتر میان چهرهای اصلاح طلب است که به واسطه اعتماد مردم به فهرست های امید در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و چهارمین دوره شوراهای شهر و روستا راه یافتند و زمینه ساز حضور اصلاحات در عرصه های مدیریتی شدند.
«کارگروه استمرار راه امید»؛ تاکتیک انتخاباتی یا شروع آزمایشی پایان ائتلاف؟
باید دید این مساله یک تاکتیک انتخاباتی است که می خواهد ائتلاف یاد شده را از انتقادات و برخی تخریب های اخیری که علیه آن ایجاد شده مصون بدارد یا اینکه اصلاح طلبان با نظر بزرگان خود تلاش برای جدایی و پایان ائتلاف با اعتدالیون و اصولگرایان معتدل را با ایجاد «کارگروه استمرار راه امید» به صورت آزمایشی آغاز کرده اند.