قیمت جهانی طلا و نفت

    کد خبر :736997

پس از آنکه انتشار آمار امیدوارکننده از بازار کار آمریکا موجب ترمیم نسبی دلار شد قیمت طلا روز جمعه شاهد افت بیش از یک درصدی بود، اما تشدید وضعیت کرونا سبب شد تا قیمت ها همچنان در مسیر ثبت طولانی ترین رشد هفتگی متوالی در طی یک دهه گذشته باقی بماند.
بر اساس این گزارش، قیمت هر اونس طلا در پایان معاملات روز جمعه با 1.36 درصد کاهش به 2035 دلار و 55 سنت رسید. قیمت فلز زرد در پایان معاملات آتی دیروز برای تحویل در ماه دسامبر با 2 درصد افت به 2028 سنت رسید.
در این هفته قیمت طلا شاهد رشد حدودا 3 درصدی بود که نهمین هفته افزایشی متوالی را شاهد بود.
دیوید مگر تحلیلگر بازار طلا در موسسه هدریج فیوچرز گفت: «پس از گزارش بازار کار آمریکا ارزش دلار شاهد ترمیم قابل توجهی بوده است. این مسئله به وضوح موجب کاهش قیمت ها در بازار فلزات گرانبها شده است.»
وی افزود: «تفکر حاکم بر بازار به این سمت حرکت خواهد کرد که با انتشار آمار بهتر از حد انتظار از بازار کار اقتصاد به تدریج در حال سرپا شدن است و در چنین صورتی نیاز کمتری به اقدامات محرک اقتصادی وجود دارد.»
پس از آنکه آمارها اقتصاد آمریکا در ماه جولای 1.763 میلیون فرصت شغلی ایجاد کرده، ارزش دلار از پایین ترین رقم های دو سال گذشته خود فاصله گرفت.
عامل دیگری که به افت قیمت طلا کمک کرد به بن بست رسیدن مذاکرات دولت و کنگره آمریکا بر سر بسته محرک مالی بود.
به گزارش تسنیم، به گفته ادوارد میر تحلیلگر بازار طلا به محض اینکه طرفین در مورد بسته محرک اقتصادی به توافق برسند دلار مجددا کاهشی می شود. به علاوه با توجه به وضعیت ناگوار اقتصاد جهانی و سیاست های انبساطی سایر کشورها همچنان احتمال رسیدن طلا به رقم 2200 تا 2300 دلار در پایان امسال وجود دارد.
قیمت طلا از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون 34 درصد افزایش داشته است.

به دلیل نگرانی از کند شدن روند ترمیم اقتصاد جهانی در سایه رشد مجدد موارد ابتلا به کرونا قیمت نفت روز جمعه حدود 2 درصد کاهش داشت و سبب محدود شدن رقم رشد هفتگی شد.

افزایش موارد ابتلا به کرونا همچنان اصلی ترین عامل در زمینه چشم انداز تقاضا برای سوخت به شمار می رود. موارد ابتلا به کرونا در تعدادی از ایالت های آمریکا همچنان رو به افزایش است. در هند نیز اخیرا تعداد موارد ابتلا شاهد جهش روزانه بی سابقه ای بوده است. بیش از 700 هزار نفر در سراسر جهان در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند.

بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال در پایان معاملات روز جمعه با 69 سنت معادل 1.53 درصد کاهش به 44 دلار و 40 سنت رسید. قیمت نفت خام آمریکا نیز در پایان معاملات دیروز با 73 سنت معادل 1.74 درصد کاهش به 41 دلار و 22 سنت رسید.

در هفته اخیر نفت برنت 2.5 درصد و نفت خام آمریکا 2.4 درصد رشد را تجربه کردند.

در حالی که مذکرات بین قانون گذاران امریکایی بر سر یک بسته جدید محرک مالی متوقف شده است، دونالد ترامپ تهدید کرده که نمایندگان کاخ سفید را از این مذاکرات بیرون بکشد و در عوض برای تامین نیازهای اقتصادی اقدام به صدور دستورات اجرایی کند.

گری کانینگهام مدیر بخش تحقیقات بازار در موسسه تردیشن انرژی گفت: «به نظر می رسد که کنگره نمی تواند به طرحی برای دور بعدی اقدامات محرک اقتصادی دست یابد و این مسئله در حال ایجاد تردید در مورد روند ترمیم اقتصاد آمریکاست.»

عراق از اعضای اوپک متعهد شده که تولید نفت خود را در ماه اوت بیش از پیش کاهش دهد و این مسئله به تقویت قیمت ها کمک کرده است. عراق در طی ماه های گذشته تبعیت چندان بالایی از توافق کاهش تولید گروه اوپک پلاس نداشته است.

 

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید