قرارگیری ربات مانکن دانشگاه شریف در بین هشت طرح برتر دنیا
تیمی از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف ربات مانکنی طراحی کردهاند که در مسابقه بهترین طراحی ربات در کنفرانس رباتیک اجتماعی ۲۰۱۷ در کشور ژاپن، در بین هشت طرح برتر دنیا قرار گرفته است.
علی مقداری، مدیر قطب علمی طراحی، رباتیک و اتوماسیون دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، اعلام کرد در کنفرانس رباتیک اجتماعی امسال که هفته گذشته در شهر سوکوبو ژاپن برگزار شد، بیش از ٢٢ کشور شرکت داشتند که طرح ربات مانکن دانشگاه صنعتی شریف با نام «روما»، در بین ٨ طرح برتر قرار گرفت و بهعنوان فینالیست، لوح یادبود دریافت کرد.
وی تأکید کرد که ربات روما نخستین مانکن رباتیک در ایران است که با تلاش اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف طراحی و ساخته شده است.
به گفتهی مدیر قطب علمی طراحی، رباتیک و اتوماسیون دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، طراحی جذاب و متفاوت، قابلیتهای حرکتی، حرکت مفاصل گردن، شانه و آرنج در شبیهترین حالت به انسان، چرخش ۳۶۰ درجهای کل بدن، کنترل حرکات و برنامهریزی توسط اپلیکیشن اندروید، از قابلیتهای این ربات هستند.
بر اساس گزارش وی، قابلیت برنامهریزی سناریوهای حرکتی متفاوت و قابل اجرا بهصورت متناوب، قابلیت برنامهریزی حالات بدنی متفاوت در فواصل زمانی مشخص، قابلیتهای هوش مصنوعی، شناسایی مشتری و چرخش به سمت او، تعامل حرکتی با مشتری و قابلیت پخش پیام صوتی (خوشامدگویی و ارائه مشخصات لباس) از دیگر قابلیتهای ربات مانکن روما هستند.
علی مقداری، مینو عالمی، احسان صفری، احمد زیبافر، لیلا فریان، علی قربان دایی پور، امین رضاسلطانی و علیرضا طاهری اعضای تیم دانشگاه صنعتی شریف هستند که موفق به ساخت این ربات شدهاند.