قاچاق طلا از معادن ورزقان

گزارشها نشان میدهد افرادی از استانهای دیگر به منظور جستجوی طلا در منطقه اندریان وارد شدهاند و علاوه بر این، برخی از کارکنان شرکت بهرهبردار نیز شغل خود را رها کرده و به شبکه قاچاق پیوستهاند.
علیرضا نوین با اشاره به لزوم برخورد جدی با قاچاق طلا از معادن ورزقان تأکید کرد: مقابله با این پدیده نیازمند هماهنگی کامل و اراده جدی مسئولان است. در هیچ جای دنیا اجازه داده نمیشود که معادن طلا توسط افراد غیرمجاز و بدون بهرهبرداری صحیح مورد استفاده قرار گیرند و به منابع ملی دستاندازی شود.
وی افزود: طبق گزارشها، افرادی غیرمحلی از استانهای دیگر به جستجوی طلا در منطقه اندریان پرداختهاند و متأسفانه برخی از کارکنان شرکت بهرهبردار نیز به دلیل مشاهده اینکه عدهای در مدت کوتاهی به ثروت هنگفتی دست یافتهاند، شغل خود را رها کرده و به این شبکه قاچاق پیوستهاند.
نوین با اشاره به سخنان رئیس دادگاه عمومی خاروانا در خصوص هرجومرج و اعمال ضدفرهنگی قاچاقچیان گفت: استحصال غیرقانونی طلا با روشهای سنتی و غیراستاندارد نهتنها آسیبهای زیستمحیطی بیشتری به همراه دارد، بلکه سلامت مردم منطقه را نیز به خطر میاندازد.
وی همچنین تأکید کرد که در عملکرد شرکت بهرهبردار ابهاماتی وجود دارد که نیازمند شفافسازی است. اگرچه در بهمن ۱۴۰۱ اعلام شد که شرکت زرین داغ آسترگان به دلیل برخی تخلفات از صلاحیت خود محروم شده، این شرکت همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد و همین موضوع به شایعات پیرامون اقدامات غیرقانونی این شرکت دامن زده است.
به گزارش تسنیم، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خواستار عزم جدی مسئولان در حفظ منابع ملی شد و اظهار داشت: با وجود معادن متعدد در منطقه ورزقان، متأسفانه در توسعه زیرساختهای شهرستان کوتاهی شده است. منطقه باید به طور منصفانه از معادن بهرهمند شود، اما این بهرهمندی نباید به معنای چشمپوشی بر قاچاق و تاراج منابع ملی توسط افراد خاص باشد.