فیس بوک به صحنه نبرد مجازی شورشیان لیبی تبدیل شد

    کد خبر :362659

تنش بین ماموران امنیتی و معترضان در لیبی از کوچه های پایتخت لیبی وارد فیسبوک شده و این روزها افزون بر تیراندازی های واقعی شاهد حملات فیسبوکی مخالفان هستیم.

به گزارش بازتاب به نقل از سی ان بی سی، در همان لحظه ای که یک موشک، بخشی از دیوار خانه ای در طرابلس را فرو می ریزد یا هتلی محبوب قتلگاه عده ای می شود و 400 زندانی از زندان فرار می کنند، یک جنگ موازی آنلاین نیز در جریان است.

این روزها صفحات فیس بوک تبدیل به میدانی قدرتمند برای مبارزه گروه های موافق و مخالف شده است.گره های مخالف دولت در فضای فیسبوک اقدام به تهدید، اعتراض و اعلام نظرات خود می کنند.

یکی از شناته شده ترین صفحات مخالفان در فیسبوک، صحه ” جنگجویان ” است که گاهی برای پیشبرد اهداف خود اقدام به ارسال خبرهای جعلی یا نظرات نفرت پراکن می کند. با این وجود،همه ماجرا این نیست.گاهی کاربران فیسبوکی از این فضا برای ارسال نقشه ها و مختصات نبرد برای کمک به هدف قرار دادن بمب های طرف مقابل خود در پایگاه های هوایی استفاده می کنند.

“کار به جایی رسیده که گاهی عکس و متن هایی با مضامین مختصات منطقه حمله در فیسبوک به طور آشکار منتشر می شود.شبکه های اجتماعی نفوذی بی حد و حصر در لیبی، به عنوان کشوری کم جمعیت و بسیار ضعیف دارند. بر همین اساس نیز بسیاری از موج های شورش خیابانی از محیط فیسبوک شروع می شود.

در این میان فیس بوک یکی از محبوب ترین پلتفرم های اجتماعی در لیبی است. گروه های مسلح از طریق فیس بوک همفکران یا منتقدان خود را پیدا می کند و حتی اهداف یکدیگر را مورد حمله قرار می دهند.

همه این ها در شرایطی رخ می دهد که فیس بوک تحت نظارت یجهانی است تا وارد مسائل مرتبط با سیاست و خشونت نشود یا این موضوعات را تقویت نکند.

برای مثال در ماه ژوئیه، این شرکت شروع به جمع آوری اطلاعات غلط از صفحات خود در پاسخ به قسمت هایی از سریلانکا، میانمار و هند کرد . چرا که شایعات آنلاین فیسبوک موجب خشونت علیه اقلیت های قومی می شد.

فیسبوک اصرار دارد که اخبار را به شدت کنترل می کند.اما به نظر می رسد هوش مصنوعی گوگل در برابر زبان های غیر انگلیسی مثل عربی بسیار ضعیف است و کاربران نیز راه های دررفتن از این هوش مصنوعی را آموخته اند.

نیویورک تایمز شواهدی آشکاراز معاملات سلاح های درجه یک و دو نظامی دارد که به شکل آشکار در فضای فیسبوک انجام شده است.افزون بر این شواهدی در خصوص قاچاق انسان، مهاجرات های غیرقانونی و مواردی مشابه نیز وجود دارد.

محمود شامام، وزیر اطلاعات پیشین لیبی نیز در این خصوص در جریان مصاحبه ای گفت: «خطرناک ترین و کثیف ترین جنگ در رسانه های اجتماعی و برخی دیگر از سیستم های رسانه ای در جریان است که منجر به حوادثی در طرابلس نیز شده است.”

نکته طنز آمیز ماجرا این است که بسیاری از کارشناسان شبکه های اجتماعی معتقدند؛ فیس بوک به اهالی لیبی کمک کرد تا در سال 2011 برای سرنگونی قذافی برنامه ریزی کنند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید