فواید چند نوشیدنی گرم زمستانی
در روزهای سرد زمستانی، نوشیدنیهای گرم نظیر چای، قهوه، شکلات داغ و آب گرم با لیمو بسیار محبوب میشوند. اما این نوشیدنیها چه تأثیری بر سلامتی دارند؟
به گزارش ایسنا، یاهولایف به بررسی برخی از محبوبترین نوشیدنیهای داغ و راهکارهایی برای سالمتر کردن آنها پرداخته است.
شکلات داغ
سلامت شکلات داغ به کیفیت شکلات یا پودر کاکائو، نوع مایع پایه و میزان شکر افزوده شده بستگی دارد. به عنوان مثال، یک فنجان شکلات داغ میتواند بیش از ۴۰۰ کالری داشته باشد. با این حال، تحقیقات نشان میدهد که کاکائو فواید زیادی برای سلامتی دارد از جمله تأثیر مثبت بر خلق و خو، پیری پوست، کاهش فشار خون، کنترل قند خون و بهبود کلسترول. البته این اثرات بیشتر در مورد شکلات تلخ (بیش از ۷۰ درصد کاکائو) یا کاکائو غنی از فلاوانول مشاهده شده است. برای داشتن یک شکلات داغ سالمتر، بهتر است از پودر کاکائو با کیفیت بدون شکر استفاده کرده و از شیر کم چرب و مقدار کمی شیرینکننده بهره ببرید.
چای سبز
چای سبز بعد از آب، دومین نوشیدنی محبوب در جهان است. تحقیقات زیادی درباره فواید آن برای سلامتی انجام شده که نشان میدهد مصرف چای سبز میتواند خطر ابتلا به برخی بیماریها مانند سرطان و بیماریهای قلبی را کاهش دهد و همچنین به بهبود وضعیت فشار خون کمک کند. این فواید به دلیل وجود آنتیاکسیدانهای قوی به نام کاتچینها در چای سبز است. برای بهرهمندی بیشتر از فواید چای سبز، توصیه میشود آن را بدون شیرینکننده مصرف کنید.
قهوه
قهوه یکی از محبوبترین نوشیدنیها در سراسر جهان است که بهخاطر تأثیر آن در افزایش هوشیاری و انرژی شناخته شده است. مطالعات نشان دادهاند که مصرف منظم قهوه میتواند خطر بیماریهای قلبی، سکته، دیابت نوع ۲، برخی سرطانها و سنگهای صفراوی را کاهش دهد. برای حفظ سلامت هنگام نوشیدن قهوه، بهتر است آن را ساده و بدون شکر یا خامه مصرف کنید و از نوشیدن آن بعد از ساعت ۳ عصر خودداری کنید.
چای سیاه
چای سیاه، که در برخی کشورها با شیرینکنندهها و ادویههایی مانند دارچین، زنجبیل یا هل ترکیب میشود، میتواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. مطالعات نشان میدهند که مصرف چند فنجان چای سیاه در روز میتواند به کاهش خطر بیماریهای قلبی و بهبود وضعیت آنتیاکسیدانی بدن کمک کند. افزودن دارچین به چای نیز در کنترل قند خون و مبارزه با التهاب مؤثر است. برای بهرهمندی از فواید چای سیاه، توصیه میشود آن را با کمترین میزان شیرینکننده و مقدار زیادی ادویه مصرف کنید.
چای زنجبیل
چای زنجبیل برای کاهش علائم گوارشی و حالت تهوع بسیار مفید است. برخی تحقیقات نشان دادهاند که زنجبیل در مبارزه با التهاب بهویژه در افراد مبتلا به آرتروز مؤثر است. این نوشیدنی گرم و دلپذیر میتواند راهی عالی برای آبرسانی به بدن در روزهای سرد باشد. بهتر است چای زنجبیل را بدون شیرینکننده بنوشید و در صورت حساسیت به آن، از مصرف زیاد آن خودداری کنید.
ترکیب آب گرم و لیمو
ترکیب آب گرم و لیمو یک نوشیدنی ساده و مفید است که میتواند جایگزینی کم کالری برای آبرسانی به بدن در روزهای سرد باشد. لیمو منبع غنی ویتامین C است و تنها نصف لیمو میتواند حدود ۲۵ درصد از میزان توصیهشده ویتامین C برای یک روز را تأمین کند. اما باید توجه داشت که این نوشیدنی باعث کاهش وزن نمیشود مگر اینکه نوشیدنیهای پرکالری را بهطور کامل کنار بگذارید. همچنین چون این نوشیدنی اسیدی است، مصرف زیاد آن میتواند به دندانها آسیب بزند. بنابراین توصیه میشود آن را به میزان متعادل مصرف کرده و پس از نوشیدن آن، دهان خود را با آب بشویید.
در نهایت، برای بهرهمندی از فواید هر یک از این نوشیدنیها، مهم است که روشهای مصرف آنها را بهدرستی انتخاب کنید و از مواد افزودنی ناسالم پرهیز کنید.