فواید بی‌نظیر کدو حلوایی که تا امروز نمی‌دانستید!

    کد خبر :1166015
فواید کدو حلوایی

 کدو حلوایی یکی از مغذی‌ترین سبزیجات فصل پاییز است که سرشار از ویتامین‌های A، C و E، پتاسیم، بتاکاروتن، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌های قوی است.

این ترکیبات ارزشمند، کدو حلوایی را به یک ابرخوراکی برای حفظ سلامت قلب، پوست، چشم، دستگاه گوارش و حتی تقویت سیستم ایمنی تبدیل کرده‌اند.

در ادامه با مهم‌ترین مزایای مصرف این سبزی پرخاصیت آشنا می‌شوید:

۱. محافظی در برابر سرطان

کدو حلوایی به دلیل دارا بودن بتاکاروتن و ویتامین C، نقش مؤثری در کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها مانند سرطان ریه، سینه و حتی ملانوما دارد. البته تحقیقات انسانی بیشتری برای تأیید این موضوع در حال انجام است.

 ۲. دوستدار قلب

مطالعات نشان داده‌اند که مصرف منظم سبزیجات زرد و نارنجی، از جمله کدو حلوایی، می‌تواند تا ۲۳٪ خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

۳. جوان‌ساز و محافظ پوست

ویتامین C موجود در کدو نقش کلیدی در تولید کلاژن دارد؛ پروتئینی که باعث شادابی و سفتی پوست می‌شود. این ویتامین همچنین از پوست در برابر اشعه‌های مضر خورشید محافظت می‌کند.

 ۴. تقویت بینایی

وجود بتاکاروتن، ویتامین C و ویتامین E در کدو حلوایی به پیشگیری از بیماری‌هایی مانند دژنراسیون ماکولا و آب مروارید کمک می‌کند.

 ۵. تقویت سیستم ایمنی

ترکیبات مغذی کدو حلوایی، از جمله ویتامین‌های A و C، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در کاهش شدت و مدت سرماخوردگی مؤثرند.

 ۶. بهبود عملکرد دستگاه گوارش

فیبر موجود در کدو با تنظیم حرکات روده به سلامت دستگاه گوارش کمک کرده و از یبوست جلوگیری می‌کند. همچنین در کاهش التهاب و بهبود جذب مواد مغذی موثر است.

 ۷. کمک به کاهش وزن

فیبر بالا و کالری پایین، کدو حلوایی را به انتخابی عالی برای رژیم‌های لاغری تبدیل کرده است. این سبزی احساس سیری طولانی‌تری ایجاد کرده و از پرخوری جلوگیری می‌کند.

۸. تامین آب بدن

محتوای بالای آب در کدو حلوایی، به حفظ آب بدن، سلامت پوست و عملکرد بهتر مفاصل کمک می‌کند.

جدول ارزش غذایی کدو حلوایی (در هر یک فنجان پخته‌شده):

کالری: ۶۳

فیبر: ۲.۸ گرم

پروتئین: ۱.۴ گرم

پتاسیم: ۴۹۳ میلی‌گرم

ویتامین C: ۲۹ میلی‌گر

بتاکاروتن: ۵,۹۲۰ میکروگرم

ویتامین E: ۲ میلی‌گرم

چگونه کدو حلوایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟

کدو را برشته کرده و به سالاد یا سوپ اضافه کنید

از پوره آن در کیک و شیرینی استفاده کنید

پوره را در سس‌ها و املت‌ها بریزید

در کاسه‌های برنج یا بوریتو استفاده کنید.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید