فعالیت 2300 سمن در حوزه مبارزه با مواد مخدر در کشور
مدیرکل دفتر توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد ستاد مبارزه موادمخدر با بیان اینکه سمنهای حوزه مواد مخدر دارای شناسنامه فعالیت، مجوز صلاحیت فعالیت و در هستهها، کمیتهها و کارگروههای تخصصی ستاد عضو هستند گفت: هرکدام از این سمنها کد و شناسه طبقهبندی شده دارند که برنامه هایشان بر اساس آن رصد و حمایت میشود و سمن غیرمعتبر در تعامل با ستاد نداریم.
محمد بیرجندی در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به پرسشی درباره رصد و پایش فعالیت سمنهای حوزه مواد مخدر اظهار کرد: ستاد مبارزه مواد مخدر مجوزی برای ثبت یا تاسیس سمنها صادر نمیکند و راهبرد کلان ما استفاده از ظرفیت سمن های داوطلب در این حوزه است.
وی افزود: سمنهای داوطلب برای ما به مفهوم سمنهای فعال هستند . اکنون بیش از 2300 سمن فعال و داوطلب در این حوزه داریم که اسامی آنها در بانک اطلاعاتی ستاد مبارزه با مواد مخدر به ثبت رسیده است.
مدیرکل دفتر توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد ستاد مبارزه موادمخدر با بیان اینکه سمنهای حوزه مواد مخدر دارای شناسنامه فعالیت و مجوز صلاحیت فعالیت و در هستهها، کمیتهها و کارگروههای تخصصی ستاد عضو هستند گفت: همچنین هرکدام کد و شناسه طبقه بندی شده دارند که برنامه هایشان بر اساس آن رصد و حمایت میشود و سمن غیرمعتبر در تعامل با ستاد نداریم.
بیرجندی درباره برنامههای سازمانهای مردمنهاد برای جمعیت دانش آموزی نیز گفت: محیطهای آموزشی از جمله ماموریتهای اصلی سمنهای حوزه فرهنگی و پیشگیری هستند. اگر سمنها بخواهند در حوزه پیشگیری اولیه کار کنند از محیطهای اولویت دار آنها محیطهای دانش آموزی است.
وی ادامه داد: سمنهایی داریم که در این عرصه فعالیت جدی دارند، کتاب کار توزیع میکنند و برنامه و دستورالعملهای ویژه آموزشی دارند. این سمنها سبک زندگی، سبک فکر کردن و مهارتهای زندگی لازم برای تقویت خود واقعی و خود درونی دانش آموز را در کنار مهارتهای تحصیلی به او منتقل میکنند. البته این فعالیتها با همکاری انجمنهای اولیاء و مربیان و تشکلهای مربوط صورت میگیرد.