فعالیت حدود 1500خیریه و سمن در حوزه سلامت
معاون اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به فعالیت حدود 1500 خیریه و سازمان مردم نهاد در حوزه سلامت در کشور گفت: مشارکت مردم، مهمترین کلیدواژهای است که در اجتماعی شدن سلامت دنبال میشود.
به گزارش ایسنا، هادی ایازی در نشست خبری وزارت بهداشت با بیان اینکه اجتماعی شدن سلامت مسئله جدیدی نیست، بلکه از زمان پیاده سازی شبکه بهداشتی در کشور مورد توجه بوده است، گفت: سازمان بهداشت جهانی نیز در ادوار مختلف به این موضوع تاکید داشته است. به نظر میرسد آنطور که اقدامات مربوط به شبکه بهداشتی را دنبال کردهایم به بحث اجتماعی شدن سلامت در دهههای گذشته نپرداختهایم. البته خوشبختانه در دولت دوازدهم یکی از برنامههای دولت و وزیر بهداشت توسعه اجتماعی شدن سلامت بود.
وی افزود: یکی از مسائل مهم در زمینه اجتماعی شدن سلامت مشارکت مردم است. در وهله اول مردم باید به فکر سلامت خود باشند و سبک زندگیشان را تصحیح کنند. در حال حاضر در کشور پنج میلیون نفر مبتلا به دیابت وجود دارد و پنج میلیون نفر هم در آستانه ابتلا به دیابتاند که اگر سبک زندگی خود را اصلاح نکنند دچار مشکل میشوند. بنابراین مشارکت مردم مهمترین کلیدواژهای است که در اجتماعی شدن سلامت دنبال میشود.
فعالیت حدود 1500 خیریه و سمن در حوزه سلامت
وی با بیان اینکه مشارکت مردم در حوزه سلامت میتواند به صورت فردی و یا در سطح اجتماعی باشد، گفت: در حال حاضر در محلات تهران کانونهای سلامت تشکیل شده و این اتفاق باید در کل کشور رخ دهد. چرا که این کانونها میتواند به ارتقای سلامت اعضای آنها کمک کند.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر 620 سازمان مردم نهاد در حوزه سلامت فعالند ادامه داد: این سازمانها میتوانند هم از جهت آموزشی هم از لحاظ فرهنگسازی و هم از نظر حمایت از بیماران به مردم کمک کنند. در عین حال مشارکت مردم در حوزه توسعه زیرساختهای نظام سلامت نیز یکی از جنبههای مهم در اجتماعی شدن سلامت است. در زمانی که نرخ موالید کشور افزایش یافت کمبود فضاهای آموزشی با کمک مردم رفع شد. حال امروز هم که جمعیت کشور به سمت سالمندی میرود و طی سه دهه آینده 30 درصد جمعیتمان سالمند خواهد شد باید با کمک مردم و دولت زیرساختهای بهداشتی درمانی توسعه پیدا کند.
ایازی با بیان اینکه در حال حاضر 875 خیریه در حوزه سلامت فعالیت میکنند ادامه داد: در سال گذشته نزدیک به 1500 میلیارد تومان خیرین به حوزه سلامت کمک کردند.
وی با بیان اینکه باید توجه کرد که جنبه دیگر موضوع اجتماعی شدن سلامت، پیشبرد مشارکتهای بین بخشی است، گفت: فلسفه ایجاد شورای سلامت و امنیت غذایی این بود که دستگاههای مختلف اجرایی در یک جا جمع شوند و برای کمک به حوزه سلامت تصمیم بگیرند. در این چهارچوب وزارت بهداشت با دستگاههای مختلف اجرایی تفاهماتی را داشته است به عنوان مثال شهرداریها باید در سطح شهر فضاهایی ایجاد کنند که منجر به افزایش تحرک مردم شود و اقدامات اینچنینی به کمتر بیمار شدن مردم کمک میکند.
معاون اجتماعی وزیر بهداشت بااشاره به فوت سالانه 16 هزار و 500 نفر به دلیل تصادفات رانندگی در کشور گفت: در همین سال حدود 333 هزار نفر بنابر اعلام نیروی انتظامی، بر اثر حوادث رانندگی مصدوم و مجروح و به مراکز درمانی منتقل میشوند حال اگر حساب کنیم که هر یک از این مصدومان پنج روز در بیمارستان بمانند فقط برای ارائه خدمت به این افراد به پنج بیمارستان 1000 تختخوابی نیاز داریم. این در حالیست که اگر مردم به نکات ایمنی پایبند باشند. خودروهای با کیفیت بسازیم و راههایمان را اصلاح کنیم تعداد مصدومین کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه یکی از مسائل دیگر در حوزه مسئولیت اجتماعی تعامل با بنگاههای اقتصادی است، اظهار کرد: بنگاههای اقتصادی باید مسئولیت اجتماعی خود را انجام دهند. ما از ظرفیت این بنگاهها در حوزه سلامت استفاده میکنیم. به عنوان مثال در زلزله کرمانشاه بخشی از نیازهایمان را از طریق تعامل با بنگاههای اقتصادی رفع کردیم به طوریکه قرار شد بانک آینده 25 خانه بهداشت، بانک مهر ایران سه خانه بهداشت، بانک صنعت و معدن پنج پایگاه انتقال خون و … بسازند.