رئیس سازمان امور اجتماعی کشور عنوان کرد؛

فاصله میان واقعیت‌های جامعه و آمارهای نادرست منتشر شده

    کد خبر :471998

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: نتایج اتخاذ شده از پیمایش سازمان بهزیستی نشان می‌دهد که ادراک ما از آسیب‌های اجتماعی در جامعه یک ادراک اغراق شده است.

تقی رستم وندی در جمع خبرنگاران و درحاشیه‌ یکصد و سیزدهمین جلسه شورای اجتماعی کشور اظهار کرد:‌ جلسه امروز شورای اجتماعی بیشتر یک نشست علمی تخصصی محسوب می‌شود و با جلسات گذشته که مقداری سبقه‌ اجرایی و مدیریتی داشت متفاوت بود و نتایج هم باید طی هفته‌های آینده و باگذشت زمان به تدریج منتشر شود.

وی ادامه داد: در این جلسه سازمان بهزیستی نتایج اولیه‌ی گزارش و کار پیمایشی که در حوزه‌ی آسیب‌های اجتماعی از 3-4 سال پیش زمینه‌ آن را فراهم کرده بود، ارائه کرد و نکات استخراج شده از این گزارش نشان می‌داد که این کار پیمایشی با حضور 131 هزار نفر از ساکنان روستاها و شهرها در تمام کشور و به عنوان یک پیمایش ملی انجام شده است که کلید آن از سال 91-92 زده شده و امسال نیز به اتمام رسیده است.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور به نکات برداشته شده از این پیمایش اشاره کرد و گفت: ادراک ما از آسیب‌های اجتماعی در جامعه یک ادراک اغراق شده است و این بعضا به خاطر اطلاعات نادرستی که در فضای اجتماعی و رسانه‌ای منتشر می‌شود بوده و آن چیزی که در واقعیت جامعه وجود دارد با آمارهای نادرستی که منتشر می‌شود فاصله‌ قابل توجهی دارد.

وی اضافه کرد: نکته‌ مهم در اینجا این است که این روند کار علمی از طریق سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت و دستگاههایی که در این حوزه‌ها کارهای مطالعاتی و علمی انجام می‌دهند ادامه پیدا کند.

به گزارش ایسنا، رستم‌وندی در ادامه با اشاره به نکته‌ مهم دیگر این پیمایش که فاصله‌ها را نشان می‌داد، اظهار کرد:‌ برای نمونه در حوزه‌ سرمایه اجتماعی در ادراک فساد موجود در سطح جامعه که در اینجا فساد اقتصادی مد نظر است و می‌تواند یکی از شاخص‌های حوزه سرمایه‌ اجتماعی باشد، می‌بینیم 50 درصد از مخاطبان گفته بودند که فساد اقتصادی زیاد یا خیلی زیاد است اما وقتی به مصادیق فساد توجه کردیم به طور مسال بر روی موضوع رشوه ، بیش از 70تا 75 درصد گفته بودند که نه رشوه دادند و نه رشوه گرفتند. یعنی این نشان می‌دهد که چیزی که در واقعیت است با آن چیزی که مردم در ذهنشان نسبت به فساد اقتصادی وجود دارد فاصله‌ی معنا داری است که پیمایش‌های علمی این فاصله را برای ما روشن می‌کند.

وی تصریح کرد:‌ در مصادیق سایر آسیب‌ها نیز همین موضوع دیده می‌شود به طوری که مثلا طبق نتایج اولیه گفته شده که مصرف سیگار نه تنها افزایش نداشته بلکه کاهش هم داشته است. حالا این موضوع باید با تحقیقات دیگر تطبیق داده شود و نتایج قطعی و نهایی آن نیز اعلام شود.

رستم وندی در ادامه اظهار کرد:‌ از عوامل محافظت کننده و نگهدارنده جامعه در حوزه آسیب‌های اجتماعی دو عامل بسیار مهم در پیمایش‌ها وجود داشت که یکی از آنها حمایت خانواده ، نقش خانواده در کاهش آسیب‌های اجتماعی و دیگری دینداری مردم بود. طبق نتیجه‌ این پیمایش 80 درصد مردم به میزان زیاد و خیلی زیاد خودشان را دیندار اعلام کرده بودند که آمار قابل توجهی است و بر خلاف برخی از گزارش‌هایی است که در آن گفته می‌شود رقم دینداری در چهار پنج دهه گذشته کاهش داشته است و این آمار و پیمایش نشان می‌دهد که مردم ما در حوزه‌ دینداری عبادی ، دینداری اعتقادی ، دینداری ارزشی و اخلاقی همچنان پایبند به مسائل دینی هستند.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: توصیه‌ام این است که سازمان بهزیستی با تکمیل این پیمایش با رسانه‌ها ارتباط داشته باشد و نتایج آن را در اختیار رسانه‌ها قرار دهد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید