فاز حیوانی واکسن ایرانی “کووپارس” نتایج بسیار خوبی داشته است/ تصاویر
محقق واکسن ایرانی کرونا در مؤسسه رازی گفت: فاز حیوانی واکسن کووپارس نتایج بسیار خوبی داشته و بدون عارضه بوده است؛ این واکسن میتواند یکی از بیخطرترین واکسنهای کرونا باشد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، مراسم رونمایی از کارآزمایی بالینی واکسن کرونای مؤسسه واکسنسازی رازی با حضور وزیر بهداشت، وزیر جهاد کشاورزی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و جمعی از اعضای علمی مؤسسه سرم و واکسنسازی در وزارت بهداشت برگزار شد.
دکتر سعید کلانتری در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگار تسنیم درباره واکسن کرونای مؤسسه رازی(کووپارس) اظهار داشت: این واکسن، بر مبنای پروتئین ریکامبیننت(نوترکیب) است؛ پروتئین اصلی ویروس که محل چسبیدن ویروس به سلول انسانی است خارج از بدن انسان، سنتز (ساخته) میشود؛ این پروتئین به فرد تزریق میشود و انتظار داریم که آنتی بادی در بدن فرد تولید و در بدن افراد نسبت به ویروس کرونا مقاومت ایجاد شود.
وی افزود: به دلیل اینکه فقط یک جزء از ویروس کرونا برای ساخت این واکسن انتخاب شده است، این واکسن میتواند جزو واکسنهای بیخطر باشد؛ ما اجزای دیگر ویروس که ممکن است مشکل ایجاد کنند را در این واکسن نداریم به همین دلیل یکی از بیخطرترین واکسنها خواهد بود.
کلانتری ادامه داد: فاز حیوانی واکسن کووپارس نتایج بسیار خوبی داشته و بدون عارضه بوده است فاز انسانی این واکسن نیز شروع میشود؛ این فاز در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) آغاز خواهد شد و امیدواریم بتوانیم اخبار خوبی در این زمینه داشته باشیم.
به گفته سعید نمکی، وزیر بهداشت، این واکسن کرونا که در مؤسسه سرم و واکسنسازی رازی ساخته شده است؛ اولین فرم واکسنی است که به این گونه در جهان ساخته میشود که مجموعهای از فرم پروتئین نوترکیب و فرم استنشاقی به عنوان دوز یادآور است و این قابلیت را دارد که در صورت جهش ویروس کرونا، “پپتید” بازطراحی و با توجه به فرم جهشیافته از واکسن استفاده شود؛ فرم استنشاقی باعث میشود فرد قابلیت انتقال ویروس کرونا را از دست بدهد.
بر اساس اطلاعات ثبت شده در مرکز ثبت کارآزمایی بالینی ایران، در مرحله اول فاز انسانی، واکسن رازی کووپارس روی 133 نفر از داوطلبان آزمایش خواهد شد. داوطلبان دو نوبت واکسن نوترکیب پروتئین اسپایک کووید 19 تولید موسسه رازی را به فاصله 21 روز دریافت میکنند. همچنین دوز یادآور (بوستر) به شکل اسپری داخل بینی در روز پنجاه و یکم (از روز صفر) تجویز خواهد شد؛ البته نتیجه کارازمایی بالینی، پروتکل نحوه استفاده از واکسن را مشخص خواهد کرد.