غول خلافکار دزاشیب بیدار شد

در روزهای پایانی مرداد امسال «شهروند» گزارشی درباره اسکلتگذاری برجی در خیابان دزاشیب تهران منتشر کرد که خلاف قوانین و مجوزهای صادر شده بود.
بعد از این گزارش، مالک اسکلتگذاری اضافه را برداشت اما حالا شهروندان محله دزاشیب میگویند که تاورکرینها کار را از سر گرفتهاند و طبقات اضافی دوباره در حال چیده شدن است. مجوز ساخت این برج که در خیابان دزاشیب و در مجاورت دو کوچه ۵ تا ۶ متری است.
برای برج ۱۶طبقه صادر شده است، با ۸طبقه زیر زمین و بعد هم ۹طبقه به آن اضافه شده است. مشاهدات میدانی اما نشان میداد که مالک که همان بانک تات است برای اسکلتگذاری ۴ طبقه اقدام کرده است.
همه اینها در حالی بود که محلیها چندینبار به شورای شهر نامه نوشتهاند تا وضعیت این برج مشخص شود؛ برجی که کاربری آن آموزشی بود، اما هتل و استخر و بخش اداری، تجاری هم برای آن تعریف کرده بودند.
وقتی مرداد امسال اهالی محل متوجه اسکلتگذاری خلاف در این ساختمان شدند برای چندمینبار به شورای شهر نامه نوشتند: «در این نامه از مزاحمتهای شبانهروزی این پروژه طی سهسال گذشته برای اهالی و عدم رعایت موارد ایمنی مطلبی نمیگوییم، ولی سوال این است که شهرداری تهران و کمیسیون ماده ۵ چگونه مجوز ۱۶طبقه روی زمین و بارگذاری سنگین را در محله مسکونی در خیابان پرترافیک و روی گسل دزاشیب داده است؟! در این میان، ذینفع ۹ طبقه هم خودش خلاف ساخته و ساختمان را جمعا به ۲۵طبقه روی زمین رسانده است. شب گذشته هم چهار طبقه دیگر روی ۲۵ طبقه اسکلتگذاری کرده؛ یعنی ساختمان را به ۲۹طبقه با ارتفاع حدود ۱۲۰متر روی زمین رسانده است. واقعا هیچ جای دنیا در روز روشن اینطور خلاف میکنند؟»
آنها یک بار دیگر هم در سال ۹۵ نامهای به شورای چهارم شهر نوشتند و خواستار شدند: «تحقیق در پرونده و بررسی سازوکاری که منجر به صدور این مجوز غیرقانونی و ادامه روند ساختوساز فریبکارانه شده است. (به نام مرکز آموزشی ولی در عمل مجتمع تجاری و شاپینگمال و هتل یا…) کمیسیون ماده ۵ به چه دلیلی حاتمبخشی کرده و این مجوز طلایی را به قیمت نابودکردن خانههای ما به این زیادهخواهان داده است.»
آنها همچنین خواستار محدودکردن ارتفاع پروژه حداکثر در حد ۶ طبقه روی زمین، تحقق نوع کاربری و جلوگیری از ساخت مجتمع تجاری شدهاند: «در اولین گام بلادرنگ دستور توقف کار حداقل در شبها داده شود و همزمان وضعیت تاورکرینها، صلاحیت افرادی که با آنها کار میکنند و رعایت استانداردهای ایمنی بهویژه اقدامات حفاظتی برای عابران، قبل از اینکه بیگناهی کشته شود را رسیدگی کنند.»
البته پیگیریها در آن زمان از سوی شهرداری و شورا جواب نداد و حتی مختاباد، یکی از اعضای شورای سابق شهر تهران گفت که مالک حتی از ورود شهردار ناحیه به کارگاه ساختمانی جلوگیری کرده است.
حالا هم اهالی گفتهاند که پنهان از چشم شهردار جدید تهران و در حالی که شهرداری تهران با مسأله انتقال بدنه مدیریت شهری روبهرو است، مالکان از موقعیت استفاده کردهاند تا دوباره آهن روی آهن و آجر روی آجر، نوک برج را بالاتر ببرند.