غرضی: اشکالی ندارد به دلیل کهولت سن ردصلاحیت شوم /به پسرم در دولتم مسئولیت نمی‌دهم، اینکار حرام است /به جان خودم جانماز آب نمی‌کشم

  • سیاسی
  • پنجشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۶ ۹:۴۴
یک کاندیدای ریاست جمهوری می گوید اگر ردصلاحیت شود آنهم به دلیل کهولت سن اشکالی ندارد.

با حضورش در انتخابات 92 و نوع مواضعش در مناظرات انتخاباتی نگاه های زیادی را به سمت خودش جلب کرد، او حالا باز هم کاندیدای ریاست جمهوری شده است. از محمد غرضی می گوییم که در 76 سالگی همچنان عزم پاستور دارد گرچه این را هم می گوید که اگر بخاطر سن بالا همچون آیت الله هاشمی ردصلاحیت شود اشکالی به آن نمی گیرد.

از دولت احتمالی اش که می پرسیم می گویم اهل خانواده در آن جایی ندارد چون حرام است. معتقد است نامزدها نباید از اسپانسر برای تبلیغات انتخاباتی استفاده کنند چون وامدار می شوند.

***

به نظر شما صدا و سیما در ایام انتخابات ریاست جمهوری بی طرف است؟

صداوسیماها همه خط دارند. به صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد می کنم مثل سال 92 صدارت بر امر انتخابات نکند چون آن سال صدا و سیما خودش برنامه ریزی کرد، خودش میز گذاشت، خودش مجری تعیین کرد و بین مردم و کاندیداها قرار گرفت. 

من می گویم این روش به درد نمی خورد، برای آنکه مردم متوجه نمی شوند کاندیداها چه برنامه‌ای دارند، در واقع تبدیل به یک رقابت لفظی شد. پیشنهاد می کنم هر کاندیدایی مستقیم با مردم در ارتباط باشد و صدا و سیما نیز این میان واسطه نباشد مردم مستقیم سئوال کنند و نامزد مورد سئوال جواب دهد. کلا شاید 6 نامزد در صحنه انتخابات باشند صدا و سیما 40 شبکه تلویزیونی و 100 شبکه رادیویی دارد هر کدام تقسیم کار کنند در 20 روز زمان تبلیغات هر نامزدی یک ساعت به یکی از شبکه ها برود به سئوالات مردم پاسخ دهد. 

سال 92 من به صدا و سیما پیشنهاد دادم مناظره 2 به 2 بگذارد اما قبول نکردند گفتم 2 جلسه دیگر مناظره ها ادامه پیدا کند که ادامه ندادند. معتقدم صدا و سیما برای خودش اولویت نسبت به کاندیداها قائل است، سئوال طرح می کند و دنبال جواب گیری درباره این سئوالات از نامزدها است، کارشناسان خودش را برای برنامه های انتخاباتی معرفی می کند. در کل موافق این روش نیستم.

آقای هاشمی وقتی سال 92 به صحنه انتخابات ریاست جمهوری آمد و ثبت نام کرد 78 سال سن داشت اما شورای نگهبان او را به دلیل کهولت سن و عدم توانمندی ردصلاحیت کرد شما الان 76 سال دارید فکر نمی کنید همان اتفاقی که برای آقای هاشمی افتاد برای شما نیز تکرار شود، یعنی به دلیل کهولت سن ردصلاحیت شوید؟

بله، چه اشکالی دارد. بالاخره شورای نگهبان است و تشخیصی دارد. اتفاقا پیش بینی شورای نگهبان درست از آب درآمد و آقای هاشمی ماها را تنها گذاشت. من ثبت نام کردم تکلیف خودم را انجام دادم. اعضای شورای نگهبان هم تکلیف خودشان را انجام دهند چه اشکالی دارد.

اگر رئیس جمهور شوید بالاخره کابینه ای نیاز دارید، آیا از چهره های شاخص سیاسی کسی است که اعلام آمادگی کرده باشد تا در کابینه شما حضور یابد و بخواهید در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری نام او را بیاورید و بگویید اگر رئیس جمهور شوم از حضور این آقا به عنوان یک چهره شناخته شده در کابینه ام استفاده می کنم؟

نخست آنکه من کتاب تبارشناسی دولت و رنج های ملت را نوشتم. در آن کتاب نوشتم در گذشته چه اتفاقی افتاده است و در آینده چه اتفاقی می افتد. 90 رئیس جمهور و نخست وزیر آمدند و رفتند هیچ کدام وقتی آمدند 5 خط ننوشتند و وقتی هم رفتند 2 صفحه ننوشتند چه کردند و چه نکردند. من این تعهدنامه را در شصت صفحه خدمت مردم دادم اگر از بین بزرگان کسی با این تعهدنامه یا فقه سیاسی من موافق باشد قدمش روی چشم است و همکار می شویم. 

20 سال در دولت بودم و همه مدیران کشور من و روش کارم را می شناسند. به هیچ وجه از صندوق دولت هزینه اشخاص و برنامه ها نمی کنم مگر اینکه اثر اجتماعی و فنی روشن داشته باشد. در کل ضمن آنکه روشم را اداره می کنم به اشخاص تکیه نمی کنم، خدای نکرده مزاحم کسی هم نمی شوم و از اعتبار دیگران هم استفاده نمی کنم.

شما همچون دوره گذشته خیلی از مسئولیت های رسانه ای و هماهنگی های اجرایی ستاد انتخابات خود را به عهده پسران تان قرار دادید اگر رئیس جمهور شوید مسئولیتی را در دولت به پسرانتان خواهید داد؟

خیر، علت آنکه این کارها را در درون خانواده خودم انجام می دهم چون حزب و دستگاه و تشکیلات دیگری ندارم. فرزندانم همه تخصص این امور را دارند مثلا زهیر رفته دکترای رسانه بگیرد یا طاها کار دیگری می کند و این در مجموعه خودمان می گنجد. معتقدم کسانی که سمت دارند حق آنکه از همسر، برادر، خواهر و فرزند خود در دستگاه تحت مسئولیت استفاده کنند ندارند من این کار را حرام می دانم.

یعنی حتی مقام مشاور رئیس جمهور نیز به پسران تان نمی دهید؟

ابدا. جمهوریت مفهومش اجماع است، اجماع باید در کشور تعریف شود. اجماع خویش و قومی به ضرر است.

سال 92 هزینه ستاد انتخابات شما 59 میلیون تومان شد. این دوره فکر می کنید چقدر هزینه ستاد انتخابات شما شود؟

این دوره مقداری هزینه چاپ کتاب و مسافرت ها شاید بیشتر شود. حالا به اندازه ای که داشته باشم هزینه می کنم.

آیا اسپانسر هم گرفتید؟

ابدا، گرفتن اسپانسر را حرام می دانم. آن دوره هم گفتند دولت وام می دهد بروید بگیرید، گفتم حرام است نگرفتم. این دفعه نیز یکسری حرفهایی می زنند. اصل مطلب این است که حاکمیت سیاسی قابل واگذاری نیست یعنی نمی شود آن را خرید و فروش کرد.

کسی که اسپانسر می گیرد خودش را متعهد می کند و بعد از پیروزی باید بخشی از قدرت سیاسی را به او واگذار کند. در یک دوره، یک نفری به من گفت «غرضی نون من توی روغن است» گفتم «چه طور» گفت «به این ستاد 100 میلیون و به آن ستاد 100 میلیون دادم بنابراین هر کس برنده شود نان من توی روغن است». وقتی نظام جمهوری اسلامی را در معرض دیدگاه سیاسی اروپایی-آمریکایی قرار دهیم می بازیم. اینکه ما در سال 58 آرای 98.2 درصد مردم را به دست آوردیم با این روش ها نبود. به جان خودم جانماز آب نمی کشم اما به لحاظ اعتقادی این کار را حرام می دانم که بروم یار بگیرم و بعد به هم بزنم.

 76 سال دارم بنابراین فرصت آنکه بخواهم یارگیری کنم و اسپانسر بگیرم ندارم. هیچ گاه خودم را با این روش ها عادت نمی دهم در کل شاید مخالف داشته باشم اما طلبکار ندارم.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید