غذاهای فوقفرآوریشده سلامت تمام اعضای بدن را تهدید میکنند

تحقیقات جدید نشان میدهد مصرف غذاهای فوقفرآوریشده میتواند تقریباً به تمام اندامهای اصلی بدن آسیب برساند.
نتایج سه مطالعه گسترده که در نشریه معتبر «لنست» منتشر شده، تأکید دارد که این نوع خوراکیها با افزایش خطر بیماریهای مزمن، چاقی، افسردگی و حتی مرگ زودرس مرتبط هستند.
در این تحقیقات، ۴۳ متخصص تغذیه از سراسر جهان، ۱۰۴ مطالعه بلندمدت را درباره اثرات غذاهای فوقفرآوریشده بررسی کردهاند و ۹۲ مورد از آنها، این غذاها را عامل افزایش خطر جدی برای سلامت دانستهاند.
این گروه از مواد غذایی شامل نوشابه، چیپس و پفک، شکلات و آبنبات، بستنی، بیسکویت و شیرینیهای صنعتی، غلات صبحانه، پاستا و پیتزاهای آماده، ناگت و استیکهای صنعتی، انواع سوسیس و کالباس، غذاهای فوری و دسرهای کارخانهای است. به گفته محققان، این محصولات بیش از حد صنعتیسازی میشوند و برای طعم و بافت بهتر، مملو از افزودنیهای شیمیایی مانند طعمدهندهها، رنگها و امولسیفایرها هستند؛ موادی که بدن برای مقابله با آنها تکامل نیافته است.
به گزارش همشهری آنلاین، محققان خواستار درج هشدارهای واضح روی بستهبندی این محصولات، مشابه هشدارهای مربوط به قند و چربیهای مضر هستند. آنها میگویند گسترش مصرف غذاهای آماده و تبلیغات گسترده شرکتهای بزرگ غذایی، رژیمهای سالم را در سراسر جهان بهتدریج کنار زده و سلامت جامعه را تهدید میکند.











