عوامل روانی تحریم ایران دنیا را نگران کرده / احتمال تجاوز قیمت نفت از خطوط قرمز تا پایان ۲۰۱۸

    کد خبر :395995

رندة تقی الدین در الحیات نوشت: قیمت‌های هر بشکه نفت برنت در لندن به ۸۴ دلار رسیده است. این در حالی است که نزدیکی موعد اجرایی شدن تحریم‌های امریکا علیه صادرات نفت ایران به هر نقطه از جهان، نگرانی‌های را در بازار‌های نفت برانگیخته است.

به گزارش بازتاب، این رسانه عرب زبان ادامه داد: تا کنون بخشی از نفت ایران در بازار‌های جهانی، کسر شده، اما با این وجود، فعلا هیچ نقصی در بازار مشاهده نشده است.

دولت‌های اپک تولیدات نفت خود را افزایش داده اند تا بتوانند کاهش صادرات نفت ایران را پوشش دهند. با این حال، همچنان شاهد نوسان قیمت‌های نفت در بازار هستیم.

در همین رابطه، مدیر اجرایی اژانس بین المللی انرژی، فاتح بیرول، پیش بینی می‌کند که قیمت‌های نفت تا پایان سال جاری از خط قرمز تجاوز می‌کند. اما وی مشخص نکرد این قیمت‌ها تا چد حدی می‌تواند برسد. این در حالی است که برخی تحلیلگران، قیمت احتمالی نفت را تا ۱۰۰ دلار بشکه تخمین زده اند.

بیرول تصریح می‌کند که عربستان سعودی می‌تواند تولیدات نفت خود را به ۱۱ میلیون بشکه در روز برساند، اما برخی شرکت‌ها مانند «ترافیگورا» پیش بینی می‌کنند که صادرات نفت ایران، کاهش می‌یابد. همین مساله باعث می‌شود تعدادی از افراد حاضر در معاملات بازار، نگران ناتوانی خود برای جبران این کمبود باشند.

با وجود تردید‌های موجود و تنش‌های منطقه، برخی بر این عقیده اند که قیمت‌های نفت در پایان امسال کاهش یافته و به ۷۰ یا ۸۰ دلار می‌رسد. علاوه بر اینکه تولید نفت از دولت‌های خارج اپک، به دو بشکه در روز می‌رسد و نفت صخره‌ای آمریکا نیز افزایش می‌یابد. این مساله نشان می‌دهد که افزایش عرضه، بیش از افزایش تقاضا خواهد بود و همین امر، به باقی ماندن قیمت نفت در میانگین ۷۰ تا ۸۰ دلار برای هر بشکه، کمک می‌کند. این شرایط برای دولت نفتی بزرگی مثل روسیه مناسب است، که بیش از ۱۱ میلیون بشکه در روز، تولید می‌کند.

در این میان، نبود اطمینان همچنان بر اینده قیمت‌های نفت سایه افکنده است؛ چرا که برخی تحلیلگران می‌گویند انرژی مازادی که در دولت‌های اپک و بویژه عربستان تولید می‌شود، پس از افزایش تولید نفت مملکت سعودی تا ۱۰.۷ میلیون بشکه در روز، محدود شد. اما مجامع سعودی این مساله را نفی کرده و می‌گویند هر زمان بازار نیاز به نفت داشته باشد، امکان افزایش تولید آن وجود دارد.

واقعیت آن است که نبود یقین و قطعیت در مورد قیمت‌های نفت، از عوامل روانی و نگرانی‌های جغرافیایی سیاسی سرچشمه می‌گیرد. اما در پایان اشاره به این نکته ضروری است که پیش بینی قیمت‌های نفت بویژه با نزدیکی زمان اجرایی شدن تحریم‌های ایران، دشوار است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید