«علی مطهری» آستانه تحملش را بالاتر ببرد!/ سوء‌استفاده سیاسی منتقدان مغرض از شرایط اقتصادی مردم پذیرفته نیست

    کد خبر :360166

حواشی به وجود آمده در پایان سخنران «علی مطهری» نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در گلپایگان که به مناسبت عید غدیر خم برگزار شد، یکی از موضوعات داغ در فضای خبری و رسانه ای کشور بود که حجم زیادی از این ماجرا در فضای مجازی هم دنبال می شد؛ حالا بعضی ها قطعات و بخش های جدا شده از یک فیلم را در جهت تخریب مطهری پخش و منتشر می کردند و بعضی ها هم منصفانه تر به موضوع نگاه می کردند و فیلم کامل جر و بحث مطهری با یکی از حاضران را به اشتراک می گذاشتند.

به گزارش تابناک، ماجرا از این قرار بود که «علی مطهری» به منظور حضور و سخنرانی در یک مراسم ویژه عید غدیر به گلپایگان رفته و در آنجا سخنرانی می کند، پس از پایان مراسم شخصی که خود را شرکت کننده در مراسم معرفی می کند، نزد نایب رئیس مجلس می آید و او را با عبارات خاصی خطاب قرار می دهد که البته مطهری ابتدا تلاش می کند به آرامی پاسخ او را بدهد، اما در ادامه این ماجرا تبدیل به یک جنگ لفظی می شود.

فرد منتقد سخنرانی مطهری با بکار بردن عبارات زننده ای تلاش می کند که نایب رئیس مجلس را تحریک کرده و او را وادار به واکنش تندی بکند، در حالی که مطلع است دوربین های روشن لحظه به لحظه دیالوگ بین او و مطهری را ضبط می کنند. او اگرچه مطالبه ای دارد و خواستار توضیح نایب رئیس مجلس پیرامون اوضاع و احوال اقتصادی می شود، اما عبارات نامناسبی برای این مطالبات خود بکار می برد تا مطهری وادار به واکنش شود.

پس از چندین بار تکرار این سخن از سوی فرد منتقد خطاب به مطهری که «شما در جایگاهی نیستی که پیرامون موضوع غدیر صحبت کنی»، «عنوان و تایتلت را نگاه کن، بهتر است که توضیح بدهی چرا پراید گران شده»، «بهتر است سخنرانی در مورد غدیر را به عمامه به سرها واگذار کنی و توضیح بدهی که چرا شرایط اقتصادی اینگونه بهم ریخته است» و مسائلی از این دست بالاخره مطهری وادار به واکنش می شود و او نیز عبارات نامناسبی بکار می برد و فرد منتقد را «احمق» خطاب می کند.

پس از تبدیل این ماجرا به جنگ لفظی حاضران در مراسم وارد موضوع می شوند و مطهری را به خارج از سالن محل برگزاری مراسم هدایت می کنند و از طرفی برخی از جمله یک روحانی حاضر در این مراسم و چند نفر دیگر از فرد منتقد می خواهند که بجای آنان اظهار نظر نکند و نظر شخصی خود را به عموم حاضران در این مراسم نسبت ندهد، البته گویا این ماجرا تا بیرون سالن محل برگزاری سخنرانی مطهری هم ادامه پیدا می کند.

برخی فعالان سیاسی که اندیشه متفاوتی با «علی مطهری» دارند به موضوع بگو مگوی نایب رئیس مجلس با فرد منتقد او در گلپایگان وارد شده و در صفحات مجازی خود ضمن بازنشر ویدئوی این ماجرا به عبارات بکاربرده شده از سوی مطهری خرده گرفته و آن را نکوهش کرده اند. این ماجرا حتی به بی بی سی هم کشیده می شود و در رسانه های داخلی از هم انعکاس زیادی پیدا می کند.

پس از انتشار ویدئوی مذکور، «علی مطهری» در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «در سخنرانی گلپایگان به مناسبت عید غدیر حدود ۵۰ دقیقه درباره حدیث غدیر و مسئله امامت صحبت کردم و بعد حدود یک ربع درباره مسائل روز و پاسخ به سوالات. آن شخصی که در ویدیوی منتشر شده در فضای مجازی بعد از آنکه من تریبون را ترک کردم با تندی می‌گوید چرا درباره غدیر صحبت کردی و باید درباره گرانی پراید صحبت می‌کردی، می‌توانست قبل از آنکه صحبت من تمام شود سوال خود را شفاهاً یا کتباً مطرح کند، اما چون هدف او و همکارانش تهیه آن ویدئو بود، بعد از آنکه من پایین آمدم نمایش خود را اجرا کرد و البته پاسخ درخور را دریافت نمود. هر کس ویدیو را کامل ببیند به سخافت انتقاد او که چرا در عید غدیر درباره غدیر صحبت کردی اذعان می‌کند ولی همه می‌دانیم که ویدیو را همراه با شیطنت‌هایی منتشر می‌کنند، از جمله صحبت از روحانیِ همراه من به میان آوردند، در حالی که من روحانیِ همراه نداشتم و وی یکی از حضار بود که به اقتضای مبارزه با ظلم و نفاق عکس‌العمل نشان داد.»

نایب رئیس مجلس که از پخش ویدئوی مذکور به صورت تقطیع شده در صدا و سیما به شدت گلایه مند است، عنوان می کند: «صدا و سیما هم در بخش خبر ۲۰ و ۳۰ مانند همیشه ویدیو را تقطیع شده و هدفدار و ناجوانمردانه پخش کرد و انتقاد آن شخص را صرفاً مسئله گرانی پراید اعلام کرد نه این سوال عجیب که چرا در عید غدیر درباره غدیر صحبت کردی؟ و بعد نصیحت کرد، در حالی که خود صدا و سیما نیاز به نصیحت دارد. البته انتشار این ویدئو توسط آقای رسایی همه ابهامات را برطرف می‌کند.»

فارغ از اینکه اهداف سیاسی پشت این ماجرا بوده یا نه که البته «علی مطهری» به شدت معتقد است این اتفاق تنها با همین انگیزه رخ داده است، باید اشاره کرد که انتقادات جدی می توان به دو طرف این ماجرا وارد کرد. در وهله اول باید خطاب به نایب رئیس مجلس شورای اسلامی یادآوری کرد که او به دلیل برخورداری از جایگاه نایب رئیسی یکی از قوای سه گانه باید به ویژه در شرایط فعلی شنونده حرف، سخن و انتقاد مردم باشد و در جهت آرامش منتقدان سخن بگوید، حتی اگر در یک سناریوی از پیش تعیین شده و با پشتوانه اهداف سیاسی قرار بگیرد.

طبیعی است که لحن کلام «علی مطهری» در ابتدای مواجه شدن با فرد منتقد آرام و منطقی بود، اما در ادامه گویا فرد منتقد به خواسته اش رسید، چراکه با تکرار عبارات خود موجب ناراحتی و از کوره در رفتن مطهری شد تا جایی که او لحن کلامش را تغییر داد و عبارات نامناسبی در قبال فرد منتقد بکار برد. قطعا بهره گیری از چنین ادبیاتی شایسته نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیست؛ حتی در مواجهه با منتقد مغرض!

در طرف مقابل نیز فرد منتقد هم عبارات مناسبی در برابر نایب رئیس مجلس بکار نبرد و طبیعی است که او به دلیل توهین، بالا بردن صدا در بیان انتقاد و مطرح نکردن درست مطالبه اش در جایگاه منتقد مغرض قرار گرفته است. اگر هدف نقد واقعی و بیان صدای اعتراض مردم نسبت به وضعیت موجود در کشور به ویژه از حیث شرایط اقتصادی بود، بیان آن به این لحن و ادبیات قطعا راه بجایی نخواهد برد و تنها منتقد را در جایگاه فردی مغرض قرار خواهد داد.

از طرفی اعتراض فرد منتقد به چرایی سخنرانی «علی مطهری» در خصوص عید غدیر خم شک و شبهات را درباره این فرد بیشتر می کند؛ چراکه سخنرانی در خصوص عید شیعیان آنهم در روز عید غدیر خم امر ناپسندیده ای نیست که این فرد نسبت به آن متعرض می شود، در ثانی همانطور که در فیلم کامل این مراسم و همچنین توضیحات مطهری هم آمده است، او در خصوص مشکلات کشور حتی به صورت سئوال و جواب هم پاسخ داده است، پس اگر انتقادی هم وجود داشت، بهتر بود ابتدا در جلسه مطرح می شد، اما اگر پاسخی مناسبی دریافت نمی شد، پس از جلسه هم موضوع از طرف افراد یا فرد منتقد دنبال می شد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید