علی صوفی: اگر عارف کنار نمی کشید، روحانی رئیس جمهور نمی شد
فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: الان آقای واعظی خرش از پل گذشته و متأسفانه با بداخلاقی واقعیت های عینی را که زمانی زیادی هم از آن سپری نشده، منکر می شود تا با قلب کردن حقایق بتواند برای خود اعتبار و هوادار دست و پا کند.
به گزارش نامه نیوز: ائتلاف اعتدل و اصلاحات تا همین چندی پیش مورد تصدیق و تأیید همه چهره های سیاسی کشور اعم از اصولگرا و اصلاح طلب بود اما گویی دوره جدید در راه است و اعتدال و توسعه نه تنها دیگر قصد همنشینی با اصلاح طلبان را ندارد، بلکه ترجیح می دهد سابقه دوستی های گذشته را نیز منکر شود.
محمود واعظی رئیس کمیته سیاسی حزب اعتدال و توسعه و رئیس دفتر رئیس جمهور اخیرا اعلام کرد «روحانی سال 92 با هیچ گروهی حتی اعتدال و توسعه ائتلاف نکرد». این حرف او برای اصلاح طلبان خیلی سنگین است.
علی صوفی از اعضای ارشد ستاد انتخاباتی محمدرضا عارف در سال 92 به نامه نیوز گفت: در آن انتخابات آقای هاشمی ردصلاحیت و آقایان عارف و روحانی تأیید صلاحیت شدند. من همراه آقای عارف در سفرهای استانی حضور می یافتم و در حاشیه مراسم ها با مردم گفتگو می کردند. قریب به اتفاق افراد می گفتند اگر اصلاح طلبان دوباره اشتباه سال 84 را مرتکب شوند و از دو نامزد حمایت کنند پای صندوق های رأی حاضر نمی شوند.
وی افزود: همان زمان نظرسنجی شد که براساس آن در بهترین شرایط آقای روحانی 13 درصد با اقبال مردمی مواجه بود و آقای عارف با 8درصد. هیچ کس نمی تواند منکر این نظرسنجی شود چون اسنادش موجود است. البته آقای عارف نتیجه این نظرسنجی را قبول نداشت و بیان می کرد «آرای من بیشتر از آقای روحانی است». از طرفی در جریان اصلاحات متأثر از وقایع سال 88 هیچ حزب و گروهی فعال نبود و فقط شورای مشورتی رئیس دولت اصلاحات محوریت کارها را برعهده داشت.
دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات با بیان اینکه آقای روحانی در شورای مشورتی کسانی را داشت که دنبال این بودند تا او کاندیدای مورد حمایت اصلاح طلبان شود، یادآور شد: نهایتا در این شورا تصمیم گرفته شد تا کمیته ای متشکل از آقایان نجفی، موسوی لاری و صدر نظرسنجی کند و براساس نتیجه آن نظرسنجی از بین آقایان عارف و روحانی، نامزد با اقبال بیشتر مورد حمایت قرار گیرد.
وی ادامه داد: کمیته مذکور در گزارش نتیجه نظرسنجی اعلام کرد که آرای آقای روحانی از آقای عارف بالاتر است، بر همین اساس شورای مشورتی آقای روحانی را به عنوان کاندیدای مورد حمایت اصلاح طلبان معرفی کرد؛ اگر این اتفاق نمی افتاد و هر دوی آقایان روحانی و عارف تا آخر می ماندند شکست هر دوی آنها 100 درصد قطعی بود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه آن روزها آقای عارف به شدت فعال بود، اظهار کرد: آقای عارف روز دوشنبه هفته منتهی به انتخابات در کرمان بود، سپس به اصفهان رفت و از اصفهان به تهران آمد. همان روز شورای مشورتی جلسه تشکیل داد و تصمیم به حمایت از آقای روحانی گرفت، من در جلسه حاضر بودم و از آقای خاتمی خواستم که با واسطه موضوع را به آقای عارف منتقل نکند، بر همین اساس آقای خاتمی تلاش کرد با آقای عارف تلفنی صحبت کند اما وقتی دسترسی به آقای عارف پیدا نکرد، نامه ای نوشت و آن نامه را در فرودگاه مهرآباد به دست آقای عارف دادند.
وی افزود: آقای عارف از فرودگاه به سالن حجاب رفت که برنامه پرشوری بود، بعد از آن به دفتر خود آمد و جلسه ای داشتیم که تا ساعت 2 بامداد به طول انجامید تا بالاخره آقای عارف متقاعد شد که کنار بکشد. کنارکشیدن آقای عارف گرچه برای اطرافیان او تلخ بود اما بیان کردند که به خاطر نامه آقای خاتمی این کار انجام شود. اقدام آقای عارف آنقدر ارزنده بود که مورد استقبال و تحسین همه مردم و اصلاح طلبان قرار گرفت.
صوفی با بیان اینکه همه اسناد و شواهد از حمایت اصلاح طلبان از آقای روحانی در سال 92 حکایت می کند گفت: بر اثر همین حمایت و تجمیع آرای اصلاح طلبان حول آقای روحانی بود که اقبال عمومی به او از 13 درصد به بالای 50 درصد رسید و رئیس جمهور شد. این حقیقتی انکارناپذیر است.
وی افزود: البته آقای روحانی آن زمان با کسی برای قرار و مدار گذاشتن نشست و جلسه ای نگذاشت ولی همه مردم می دانند که آقای روحانی مدیون اصلاح طلبان و آقای عارف است و نامزدی او در مقابل اصولگرایان بود. در مقابل اصولگرایان هم فقط یک جریان وجود دارد و آن هم اصلاح طلبی است.
دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات ادامه داد: همان زمان معاونت اولی آقای دکتر عارف برای چه مطرح بود؟ چرا وقتی آقای روحانی در مجامع عمومی و دانشگاه ورود پیدا می کردند حاضران شعار می دادند که آقای عارف باید معاون اول شود چون اگر آقای عارف کنار نمی کشید و اصلاح طلبان حمایت یکپارچه نمی کردند، آقای روحانی رئیس جمهور نمی شد.
وی افزود: آقای واعظی همان زمان هم بود اما جرأت نمی کرد، چنین حرف هایی بزند، او سال گذشته هم در انتخابات سال 96 جرأت طرح چنین مطالبی را نداشت. البته یک تیکه هایی را می پراند اما می دانست اگر بخواهد خیلی جدی به این مسئله ورود کند، اصلاح طلبان از حمایت آقای روحانی کنار می کشند و در آن صورت دیگر قطعا آقای روحانی رئیس جمهور نمی شود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: الان آقای واعظی خرش از پل گذشته و متأسفانه با بداخلاقی واقعیت های عینی را که زمانی زیادی هم از آن سپری نشده، منکر می شود تا با قلب کردن حقایق بتواند برای خود اعتبار و هوادار دست و پا کند.