علیرضا رحیمی: ایران از گفت‌وگوی سازنده با عربستان استقبال می‌کند

  • سیاسی
  • دوشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۸ ۹:۳۰
    کد خبر :625974

یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران از هرگونه گفت‌وگوی سازنده با عربستان استقبال می‌کند تا سوءتفاهم‌ها رفع شود. بی‌تردید ایران در جهان اسلام از جایگاه والایی برخوردار است و عربستان هم وضعیت قابل توجهی دارد؛ بنابراین هرچه فاصله روابط این دو کشور با یکدیگر کمتر شود، منافع ملی هر دو کشور تأمین می‌شود.

 

روز گذشته عمران‌خان، نخست‌وزیر پاکستان به ایران آمد و با سران عالی‌رتبه نظام دیدار و گفت‌وگو کرد. آن‌طور که پیش از این دیدارها گفته‌ می‌شد او برای میانجی‌گری میان ایران و عربستان به کشورمان آمده بود اما اینکه نتایج سفر اخیر عمران‌خان به ایران چه‌قدر موفقیت‌آمیز بوده است، پرسشی است که از علیرضا رحیمی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی پرسیدیم.

 

او درباره جایگاه منقطه‌ای پاکستان به نامه‌نیوز گفت: «پاکستان دارای شرایط ویژه‌ای است به نحوی که هم با جمهوری اسلامی ایران رابطه راهبردی و استراتژیکی دارد و هم با عربستان ارتباط خوبی دارد؛ بنابراین در این شرایط این کشور می‌تواند نقش میانجی‌ میان ایران و عربستان را ایفا کند؛ چنانچه مقامات پاکستانی بارها آمادگی خود را برای میانجی‌گری اعلام کرده‌اند اما تا کنون زمینه‌های این مهم فراهم نبود و چراغ سبزی از دو طرف دریافت نکرده‌ بودند. در حال حاضر عربستان به‌طور رسمی در رسانه چیزی مبنی بر تمایل به میانجی‌گری پاکستان اعلام نکرده است اما جمهوری اسلامی ایران از هرگونه گفت‌وگوی سازنده با عربستان استقبال می‌کند تا سوءتفاهم‌ها رفع شود. بی‌تردید ایران در جهان اسلام از جایگاه والایی برخوردار است و عربستان هم وضعیت قابل توجهی دارد؛ بنابراین هرچه فاصله روابط این دو کشور با یکدیگر کمتر شود، منافع ملی هر دو کشور تأمین می‌شود».

 

این نماینده مجلس در پاسخ به این پرسش که چه قدر می‌توان ادعای میانجی‌گری عمران خان را جدی گرفت، اظهار کرد: «تا کنون هیچ موضع رسمی‌ای از سوی عربستان اتخاذ نشده است و صرف ادعای پاکستان برای میانجی‌گری کافی نیست».

 

رحیمی در پاسخ به این پرسش که آیا پذیرفتن عربستان برای حضور نیروهای نظامی آمریکا در این کشور می‌تواند در روند میانجی‌گری پاکستان خلال ایجاد کند، گفت: «اظهارنظر درباره این موضوع زود است اما سعودی‌ها با آمریکا در یک مسیر راهبردی قرار دارند که البته این مسیر از نظر ما نادرست است. خود سعودی‌ها هم به این نتیجه رسیده‌اند که آمریکا نه می‌تواند امنیت عربستان را تأمین کند و نه شریک خوبی است».

 

او در پایان اظهار کرد: «مهم‌ترین زمینه‌ای که سعودی‌ها باید ایجاد کنند تا روند اعتمادسازی شکل بگیرد، حسن نیت نسبت به گفت‌وگو است. سران این کشور باید صادقانه قدم بردارند».

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید