علائم حساسیت کودکان به ماهی
حساسیت یا آلرژی غذایی واکنش غیر طبیعی بدن به یک غذای خاص است. مهم است بدانید که این با عدم تحمل غذایی متفاوت است، که بر سیستم ایمنی تأثیر نمی گذارد، اگرچه ممکن است برخی از علائم مشابه وجود داشته باشد. حساسیت به مواد غذایی متفاوت است در ادامه این مقاله شما را با حساسیت کودکان به ماهی آشنا می کنیم.
آلرژی به ماهی چیست؟
حساسیت به ماهی دقیقاً مشابه آلرژی به غذاهای دریایی نیست. غذاهای دریایی شامل ماهی (مانند ماهی تن یا کاد و … ) و صدف (مانند میگو یا صدف) است. با وجود اینکه هر دو در دسته “غذاهای دریایی” قرار می گیرند، ماهی و صدف از نظر بیولوژیکی متفاوت هستند. بنابراین، صدف فقط در صورتی واکنش آلرژیک در فردی که به ماهی آلرژی دارد، ایجاد می کند که آن شخص نیز به صدف آلرژی داشته باشد.
افراد مبتلا به آلرژی ماهی، ممکن است به برخی از انواع ماهی حساسیت داشته باشند اما به انواع دیگر حساسیت نداشته باشند. اگرچه بیشتر واکنش های آلرژیک به ماهی، زمانی اتفاق می افتد که فردی ماهی می خورد، گاهی اوقات افراد ممکن است به لمس ماهی یا تنفس بخارات حاصل از پختن ماهی واکنش نشان دهند.
آلرژی به ماهی می تواند در هر سنی ایجاد شود. حتی افرادی که در گذشته ماهی مصرف کرده اند نیز ممکن است دچار آلرژی شوند. برخی از افراد با گذشت زمان، برخی از آلرژی های غذایی آن ها از بین می رود و در برخی افراد آلرژی بیشتر می شود یا به همان میزان باقی می ماند. اما کسانی که به ماهی آلرژی دارند معمولاً تا آخر عمر این حساسیت را دارند.
وقتی کودک شما به ماهی حساسیت دارد و ماهی می خورد، بدن کودک شما طوری واکنش نشان می دهد که گویی ماهی باعث آسیب می شود. با ایجاد یک واکنش آلرژیک مقابله می کند. یک واکنش خفیف ممکن است شامل چند تکه برجسته، قرمز و خارش دار پوست (که کهیر نامیده می شود) باشد. یک واکنش شدید ممکن است باعث کهیر، تورم در گلو، مشکل در تنفس، حالت تهوع یا استفراغ، یا غش شود. این آنافیلاکسی نامیده می شود (مثلاً “ANN-uh-fuh-LAK-suss”). می تواند کشنده باشد.
یک راه خوب برای جلوگیری از واکنش آلرژیک کودک، پرهیز از غذاهایی است که باعث آن می شود. ماهی ممکن است در غذاهای آسیایی، سس ها و سس های سالاد حاوی سس ماهی یا آنچوی یافت شود. همچنین اغلب در صدف های بدلی مانند خرچنگ یافت می شود. یک پزشک آلرژی یا یک متخصص تغذیه ممکن است بتواند به شما کمک کند تا بفهمید کدام غذاها مناسب هستند و از چه چیزهایی باید اجتناب کنید. بیاموزید که اگر کودک شما واکنش نشان داد، چه کاری انجام دهید.
مراقبت های بعدی بخش مهمی از درمان و ایمنی کودک شما است. حتماً تمام آموزش های لازم را ببینید. و اگر فرزندتان مشکل داشت با پزشک یا پرستار خود تماس بگیرید. همچنین بهتر است از نتایج آزمایش فرزند خود مطلع شوید و فهرستی از داروهایی که فرزندتان مصرف می کند، داشته باشید.
علائم حساسیت کودکان به ماهی
در یک واکنش خفیف
همانطور که پزشک توصیه می کند به کودک خود یک آنتی هیستامین بدون نسخه مانند دیفن هیدرامین (بنادریل) یا لوراتادین (کلاریتین) یا سیتریزین بدهید.
در واکنش های شدید با اورژانس تماس بگیرید
به کودکتان واکسن اپی نفرین تزریق کنید. اگر فرزند شما به بیشتر مواد غذایی آلرژی دارد همیشه مطمئن شوید که آمپول اپی نفرین همراه داشته باشید.
برای جلوگیری از واکنش های بعدی
از غذاهایی که باعث ایجاد مشکل می شوند خودداری کنید. و سعی کنید از غذاهایی که فرزندتان به آن حساسیت دارد استفاده نکنید.
به کودکتان غذای پخته شده ای که خودتان درست نکرده اید یا چیزی با مواد ناشناخته ندهید.
چه زمانی باید برای کمک تماس بگیرید ؟
واکسن اپی نفرین تزریق کنید اگر:
شما فکر می کنید که کودک شما یک واکنش آلرژیک شدید دارد.
پس از تزریق واکسن اپی نفرین، حتی اگر فرزندتان احساس بهتری داشت، با اورژانس یا اطلاعات پزشکی و دارویی تماس بگیرید.
علائم حساسیت کودکان به ماهی :
هر زمان که فکر کردید فرزندتان ممکن است به مراقبت های اضطراری نیاز داشته باشد با اورژانس یا اطلاعات دارویی تماس بگیرید. به عنوان مثال، اگر تماس بگیرید:
کودک شما علائم یک واکنش آلرژیک شدید را دارد. اینها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
– نواحی قرمز (کهیر) ناگهانی برآمده در سراسر بدن او.
– تورم گلو، دهان، لب ها یا زبان.
– مشکل در تنفس.
– خس خس سینه
– سرفه کردن
– گرفتگی صدا
– سفتی گلو
– خارش، آبریزش یا تورم چشم
– غش کردن (از دست دادن هوشیاری). یا ممکن است کودک شما احساس سبکی سر کند
افت فشار خون که باعث سبکی سر کند یا ناگهان احساس ضعف، گیجی یا بی قراری کند. باعث از دست دادن هوشیاری می شود (بیهوش شدن)
– به کودک شما واکسن اپی نفرین تزریق شده است، حتی اگر کودک شما احساس بهتری داشته باشد.
اکنون با پزشک یا پرستار خود تماس بگیرید یا در موارد زیر به دنبال مراقبت های پزشکی فوری باشید:
کودک شما علائم یک واکنش آلرژیک را دارد، مانند:
– بثورات یا کهیر (نقاط برجسته و قرمز روی پوست).
– خارش.
– تورم.
– درد شکم، حالت تهوع یا استفراغ.
– اسهال
– کندوها
– لکه های قرمز
نحوه ی مراقبت از حساسیت کودکان به ماهی
به دقت مراقب تغییرات در سلامت فرزندتان باشید و حتما با پزشک یا پرستار خود تماس بگیرید اگر:
فرزند شما آنطور که انتظار می رود بهتر نمی شود.
واکنش های آلرژیک به ماهی می تواند متفاوت باشد. گاهی اوقات یک فرد می تواند در زمان های مختلف واکنش متفاوتی از خود نشان دهد. آلرژی به ماهی می تواند باعث واکنش شدیدی به نام آنافیلاکسی شود، حتی اگر واکنش قبلی خفیف باشد. آنافیلاکسی ممکن است با برخی از علائم مشابه یک واکنش کمتر شدید شروع شود، اما می تواند به سرعت بدتر شود. ممکن است فرد دچار مشکل تنفسی یا بیهوشی شود. ممکن است بیش از یک قسمت از بدن درگیر باشد. اگر درمان نشود، آنافیلاکسی می تواند تهدید کننده زندگی باشد.
کودکی که به ماهی حساسیت دارد باید از خوردن ماهی کاملاً خودداری کند. گاهی اوقات متخصص آلرژی می تواند آلرژی به انواع خاصی از ماهی را آزمایش کند. در غیر این صورت، بهتر است فردی که به ماهی حساسیت دارد از خوردن تمام ماهی ها اجتناب کند.
چه چیز دیگری باید بدانیم ؟
اگر آزمایش آلرژی نشان داد که کودک شما به ماهی آلرژی دارد، پزشک دستورالعمل هایی را در مورد ایمن نگه داشتن فرزندتان به شما ارائه می دهد. برای جلوگیری از واکنش های آلرژیک، کودک شما نباید ماهی بخورد. کودک شما همچنین نباید از غذاهایی که ممکن است حاوی ماهی باشد استفاده کند. هرکسی که به بوی طبخ ماهی حساس است باید از رستوران ها و سایر مناطقی که ماهی در آن طبخ می شود اجتناب کند.
منبع:بیتوته