عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:جدایی از عراق بحران های اقتصادی و اجتماعی را در اقلیم کردستان تشدید می کند
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: جدایی از عراق از نظر موقعیت اقتصادی برای اقلیم کردستان یک خطر بسیار جدی است و بحران های اجتماعی و فرهنگی در آن منطقه را تشدید می کند.
«ولی الله نانواکناری»گفت: باید باور داشته باشیم که عراق متحد و یکپارچه قوی تر ازعراق تجزیه شده و کردستان جدا شده از این کشور است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: جدایی از عراق از نظر موقعیت اقتصادی برای اقلیم کردستان یک خطر بسیار جدی است؛ از طرفی در صورت جدا سازی، ارتباطات و منابعی که اقلیم کردستان در اختیار دارد بسیار محدود شده و مشکلات فراوانی مانند بیکاری، فقر و فلاکت برای مردم در این منطقه پیش خواهد آمد؛ وقتی یک کشوری ضعیف باشد و مردم آن نیز در فقر زندگی کنند، دچار مشکلات روانی، اجتماعی و فرهنگی خواهند شد.
نماینده مردم بابلسر و فریدون کنار در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مسئولان اقلیم کردستان با جدایی از حکومت مرکزی شاید به ظاهر تصور می کنند یک خواسته تاریخی را دنبال می کنند، اما باید آگاه شوند که این اقدام به نفع آنها نیست و بحران ها و مشکلات بسیاری در آینده برای مردم آن منطقه ایجاد می شود.
نانواکناری با اشاره به جمعیت و تنوع اقوام و منابع نفتی و سرزمینی در کرکوک اشاره کرد و افزود: کردستان فقط شامل کردها نیست، جمعیت کرکوک در کنار کردها، شامل ترکمن ها و عرب ها نیز می شود و این جدایی اختلافاتی بین آنها ایجاد می کند که به یک جنگ داخلی تبدیل می شود و قطعا این جنگ ، برادرکشی هایی را به وجود می آورد که عواقب وخیمی برای اقلیم کردستان در پی خواهد داشت.
**بغداد نه به صورت قهری بلکه دیپلماتیک به مساله اقلیم کردستان ورود کند
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: به هر شکل حکومت مرکزی عراق در برابر این جداسازی هم بیکار ننشسته است و در مقابل این که پاره ای از سرزمین و بخشی از جمعیت آن جدا شده و بخواهند آنجا یک حکومتی مستقل تشکیل دهند، سکوت هم نخواهد کرد و قطعا اقداماتی را انجام خواهد داد.
نانواکناری اظهار داشت:حکومت مرکزی عراق باید با قاطعیت به موضوع اقلیم کردستان البته نه به صورت قهری، بلکه به صورت دیپلماتیک ورود کند.
این نماینده مجلس با اشاره به فعالیت گروه های تکفیری و تروریستی در عراق گفت: حکومت مرکزی عراق برای آزادی و پاکسازی کرکوک هنوز در دو جبهه با گروه تروریستی داعش در حال مبارزه است؛ وقتی در آن منطقه اختلافات داخلی وجود داشته باشد، حتما یک درگیری نظامی دیگر پیش خواهد آمد که این هم به ضرر کشورعراق و هم به ضرر اقلیم کردستان خواهد بود و در نهایت، دود آن به چشم مردم عراق و کردهای عراق می رود و موجب گسترش بحران اجتماعی و اقتصادی به ویژه فقر و بیکاری خواهد شد.
**بارزانی سرعقل بیاید
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه برخی از احزاب سیاسی کردستان مخالف برگزاری همه پرسی استقلال ازعراق بودند گفت: برخی از احزاب کرد در جو و شور کاذب برای برگزاری این همه پرسی قرار گرفتند و الان هم دارند با مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان همراهی می کنند؛ البته خود کردها و همچنین احزاب مستقر در اقلیم کردستان نیز باید توجه داشته باشند اقدام برای جدایی ازعراق، برای آینده آنها بسیار خطرناک است.
این نماینده مجلس افزود: بارزانی نیز باید سرعقل بیاید و متوجه این اقدام غیرعاقلانه ای که پیش گرفته است بشود؛ بارزانی باید با حکومت مرکزی عراقی وارد مذاکره شود و موضوع را در چارچوب گفت و گو حل و فصل کند.
**ترکیه اگر خط انتقال نفت کرکوک را ببندد دیگر اقلیم کردستانی وجود نخواهد داشت
نانواکناری با بین این که تصریح کرد: مطمئنا ترکیه هم در این زمینه اقداماتی جدی خواهد داشت؛ ترکیه اگر بخواهد به موضوع جدایی کردستان ورود کند، اگر فقط خط انتقال نفت را ببندد دیگر اقلیم کردستانی وجود نخواهد داشت و همه مردم اقلیم در قحطی و فقر قرار می گیرند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ایران هم باید بین مسئولان اقلیم و مقام های عراق پادرمیانی کند و به موضوع وارد شود و با ایجاد یک هماهنگی، بارزانی و حکومت مرکزی را قانع کند که دور میز مذاکره بنشینند و با هم به تفاهم برسند که علاوه بر اینکه حکومت یکپارچه عراق تضمین شود، مردم نیز به منافع شان دسترسی پیدا کرده و زندگی خود را در آرامش وامنیت دنبال کنند.
**سفر اردوغان به تهران؛ اقلیم کردستان عراق محور مذاکرات
نانواکناری همچنین با اشاره به سفر هفته آینده رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه به تهران گفت: قطعا یکی از موضوعات اصلی در مذاکرات هیات های عالیرتبه ترکیه و ایران در این سفر، موضوع اقلیم کردستان خواهد بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اهمیت نقش آفرینی همسایگان عراق برای حل و فصل موضوع اقلیم کردستان تصریح کرد: کشورهای همسایه عراق باید در این موضوع اظهار نظر کنند و تصمیمات و اقداماتی را نیز انجام دهند تا منطقه ما امن و با ثبت باشد و عراق نیز، یکپارچه و با قدرت به عنوان یک کشور مسلمان در کنار سایر کشورهای همسایه با اقتدار بایستد و توطئه هایی که آمریکایی ها و رژیم صهیونیستی برای این منطقه طراحی کرده اند، خنثی شود.
به گزارش ایرنا، با وجود مخالفت های بین المللی، منطقه ای و دولت مرکزی عراق ، همه پرسی جدایی اقلیم کردستان عراق، دوشنبه گذشته در مناطقی از شمال عراق ( استان های اربیل، سلیمانیه و دهوک و مناطق مورد نزاع از جمله کرکوک و خانقین) برگزار شد.