عضو اتاق ایران: تحریم هم نبودیم وضع اقتصاد کشور همین بود/ اقتصاد ما از هیچ دکترینی تبعیت نمیکند
عضو اتاق ایران گفت: وقتی قاعده رویکردهای اقتصادی مشخص نیست، هر کسی در این حوزه مسئولیت بگیرد می توان او را نقد یا تکریم کرد، چون معیار و شاخصی برای ارزیابی عملکرد او وجود ندارد.
به گزارش نامه نیوز، این روزها مخالفان دولت خیلی اصرار دارند که این ذهنیت را در افکارعمومی جا بیاندازند که مقصر تمام مشکلات معیشتی این روزها روحانی و وزرایش هستند اما فارغ از نگاه سیاسی، آیا واقعا می توان چنین تحلیلی داشت؟
مجیدرضا حریری در همین رابطه گفت: صحبت درباره افراد اشتباه است باید افق نقادی را به سمت سطوح بالاتری برد و سیاستگذاری ها را به بحث و گفتگو نشست چون جابجایی افراد وضعیتی را تغییر نمی دهد.
وی افزود: اقتصاد کشور ما در 50 سال اخیر یعنی از اواخر دهه 40 تا به امروز نفتی است و از هیچ دکترین اقتصادی تبعیت نمی کند. هر چقدر بررسی و واکاوی کنیم می بینیم هیچ نظریه و سیاستی در حوزه اقتصاد کشور مشاهده نمی شود. نمی دانیم قرار است براساس اقتصاد متمرکز پیش برویم و حرکت کنیم یا اقتصاد بازار را سرلوحه کار خود قرار دادیم.
عضو اتاق ایران اظهار کرد: وقتی قاعده رویکردهای اقتصادی مشخص نیست، هر کسی در این حوزه مسئولیت بگیرد می توان او را نقد یا تکریم کرد، چون معیار و شاخصی برای ارزیابی عملکرد او وجود ندارد. اول باید معلوم باشد اقتصاد کشور بر پایه چه نظریه ای می خواهد اداره شود، طبق آن نظریه شاخص ها و معیارها تعریف شوند و سپس مبتنی بر این معیارها و شاخص ها افراد مناسب به مسئولیت های مختلف منصوب شوند.
وی ادامه داد: اگر مولفه های یادشده مشخص باشند در آن صورت می توان قضاوت و ارزیابی داشت که آیا متولیان امور در هر حوزه توانستند از پس مسئولیت های خود برآیند یا آنکه از پس کار بر نیامدند. در پنج دهه اخیر دائم مطرح شده اگر فلانی برود و کس دیگری بیاید وضع درست می شود اما وقتی این تغییر و جابجایی اتفاق می افتد، بعدا همه متوجه می شوند تغییر انجام شده بی نتیجه بوده است ولی همین چرخه ادامه پیدا می کند.
حریری بیان کرد: معتقدم کل سیستم اقتصاد کشور ناتوان است، تمام دولت ها مدیریت اقتصادی ناموفقی داشتند. وضعیت امروز اقتصاد و صنعت کشور نیز تقصیر افراد نیست، به همین خاطر هم نباید در مقام قضاوت افراد بر آییم. تا وقتی نظریه اقتصادی مورد وفاق همه نظام نداشته باشیم و براساس آن نظریه حرکت نکنیم صحبت یا جابجا کردن افراد کاری بی ثمر و بی فایده خواهد بود.
وی افزود: مگر می شود در تیم اقتصادی یک دولت هم افراد نهادگرا حضور داشته باشند و هم افراد حامی اقتصاد بازار و رقابتی؟ یعنی در دولت روحانی هم نیلی باشد و هم نوبخت، دولت احمدی نژاد هم غضنفری باشد و حسینی. اگر تیم اقتصادی هر دولتی چنین ترکیبی داشت، یعنی حماقت. اتفاقی که منحصر به دولت آقای روحانی هم نیست و در دولت های گذشته هم بوده است.
حریری یادآور شد: در مجموع اعتقاد و باورم این است که اگر در حوزه اقتصادی و صنعت ما تحریم هم نباشیم و جنگ هم با آمریکا نداشته باشیم. همین هستیم که هستیم، خیلی فرقی نمی کند. اگر هم صنایع ما مبتلا به تکانه هایی شود عامل اصلی اش تحریم نیست بلکه تحریم نقش تشدید کننده دارد. به عبارت دیگر اگر تحریم هم نبودیم همین اتفاقات می افتاد. این اتفاقات نیز تابع وجود افراد در مسئولیت ها نبود.