عرضه میوه تنظیم بازار نوروز از ۲۰ اسفند

    کد خبر :1130703
میوه تنظیم بازار

معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی اعلام کرد که میوه و خرمای تنظیم بازار برای ماه مبارک رمضان و ایام نوروز، با قیمت ۱۵ تا ۲۰ درصد پایین‌تر از قیمت مشابه در بازار هر استان، توسط کمیته راهبری طرح تنظیم بازار قیمت‌گذاری خواهد شد و عرضه آن در اصناف و غرف ویژه تنظیم بازار آغاز می‌شود.

مرتضی معتمد اظهار کرد که توزیع خرما از اولین روز ماه رمضان آغاز شده و میوه تنظیم بازار نوروز نیز از ۲۰ اسفند در تمامی استان‌های کشور توزیع خواهد شد.

وی اضافه کرد که در طول سال، تامین نیاز بازار از طریق اصناف و فروشگاه‌های زنجیره‌ای انجام می‌شود، اما با توجه به افزایش تقاضا در روزهای پایانی سال، نگرانی از افزایش غیرمتعارف قیمت‌ها وجود دارد که ممکن است فشار زیادی به اقشار آسیب‌پذیر جامعه وارد کند.

معتمد با اشاره به تجربیات گذشته، تصریح کرد که دولت در طول ۱۷ سال گذشته برای تنظیم بازار میوه شب عید و جلوگیری از افزایش قیمت‌ها در زمان برداشت، مقداری میوه ذخیره‌سازی می‌کند و در ایام نوروز آن را ۱۵ تا ۲۰ درصد زیر قیمت بازار عرضه می‌کند. این اقدام مانع از رشد قیمت‌ها شده و موجب تثبیت قیمت‌ها در این ایام می‌شود.

معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی افزود که این عرضه حداقل تا ۱۵ فروردین در غرفه‌های خرده‌فروشی موقت، اصناف منتخب و سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری ادامه خواهد داشت و بنر تنظیم بازار در سطح شهر تهران و سایر کلان‌شهرها نصب می‌شود.

وی گفت که مباشرین استان‌ها ۱۰۰ درصد میوه مورد نیاز تنظیم استان شامل سیب درختی، پرتقال تامسون، والنسیا و خرما را تامین و ذخیره‌سازی کرده‌اند و این اقلام با قیمت مصوب کمیته راهبری هر استان عرضه خواهد شد. همچنین میوه به عنوان ذخیره احتیاطی برای پشتیبانی از استان‌ها خریداری و ذخیره‌سازی شده است.

معتمد با تاکید بر اینکه از سال ۱۴۰۱، تامین و تدارک میوه برای نوروز به بخش خصوصی سپرده شده، گفت که در هر استان، یک مباشر توانمند از بخش خصوصی انتخاب می‌شود که معمولاً اتحادیه‌های تعاون روستایی هستند. این مباشرین با منابع مالی خود و تسهیلات بانکی از سازمان تعاون روستایی خرید، ذخیره‌سازی و توزیع میوه و خرما را انجام می‌دهند و سازمان مرکزی تعاون روستایی نظارت بر این روند را بر عهده دارد.

وی همچنین از پرداخت تسهیلات با نرخ کارمزد ۱۳ درصد به بخش خصوصی برای تامین و تدارک میوه و خرما خبر داد و گفت که این تسهیلات به اندازه کافی برای تامین و ذخیره‌سازی اقلام مصوب کمیته راهبردی استان‌ها پرداخت می‌شود.

به گزارش ایسنا، معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی در پایان اظهار کرد که ۳۲ مباشر بخش خصوصی در ۳۲ استان (با احتساب منطقه جنوب کرمان) عملیات خرید و ذخیره‌سازی میوه و خرما را طبق ضوابط وزارت جهاد کشاورزی انجام می‌دهند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید