عربستان و اسرائیل به دنبال تحریک ایران برای ورود به جنگ نظامی
یک کارشناس مسائل خاورمیانه در رابطه با تحرکات اسرائیل در منطقه، می گوید پاسخ ایران، حزب الله و بشار اسد به این موشک پرانی ها پاسخی هوشمندانه، محدود و در حد همان موشک پرانی ها خواهد بود.
به گزارش نامه نیوز: فضای خاورمیانه روزهای پر التهابی را پشت سر می گذارد. در حالی که ترامپ سعی می کند با بهانه کردن فعالیتهای منطقه ای و برنامه موشکی ایران، آن را بازیگری ثبات زدا معرفی کرده و از برجام خارج شود، در منطقه خاورمیانه نیز اسرائیل تلاش می کند حضور ایران در سوریه را بهانه ای برای ملتهب کردن منطقه و اقدامات تنش زا در رابطه با ایران قرار دهد.
ناظران این فضا را روند مناسبی نمی بینند و اقدامات اسرائیل را نگران کننده می دانند. هدف اسرائیل چیست؟ به دنبال شعله ور کردن جنگ و درگیری درمنطقه است؟ آیا ایران در پی پاسخ به این اقدامات خواهد داد؟ اسرائیل می تواند اروپا و امریکا را تحریک به اقدام علیه ایران کند؟
در این باره اعظم وثوقی مدیر بین الملل مرکز مطالعات راهبردی اندیشه سازان نور در گفت و گو با نامه نیوز گفت: مطابق شناختی که از وضعیت فعلی امریکا و اروپا موجود است، این کشورها خود را به لحاظ نظامی درگیر جنگی که برایشان هزینه جدی داشته باشد، نخواهند کرد؛ به عبارت دیگر، مداخله این کشورها در جنگ های اخیر، به لحاظ به کارگیری مستقیم سربازان و نیروهای نظامی و تسلیحات شان حاشیه ای، غیر مستقیم و نیابتی بوده است.
این کارشناس مسائل بین الملل افزود: پس از سفرهای دوره ای بن سلمان و پرداخت هزینه مداخله مستقیم به این کشورها، امریکا در راستای همان سیاست موشک پرانی و عدم مداخله مستقیم نیروها، اقداماتی را اخیرا در دستور کار قرارداده و انگلیس و فرانسه نیز از ان حمایت کرده اند. پیش از این نیز، امریکا با همین بهانه حمله شیمیایی اسد، موشک پرانی هایی را در دستور کار قرار داده بود. ظاهرا اسراییل و عربستان بسیار علاقمند هستند که ایران را تحریک کنند تا به مقابله سختی برخیزد و دامنه درگیری ها به حدی توسعه پیدا کند که اتش زیر خاکستر جنگ سوریه، دوباره مشتعل شده و مستشاران نظامی ایرانی حاضر در سوریه، نیروهای بشار اسد و حزب الله را که حضوری مشروع در این کشور دارند، در آن بسوزانند.
وثوقی تصریح کرد: در این میان، دو مشکل جدی وجود دارد؛ دولت های امریکا و غرب با مشکلات داخلی و اقتصادی مواجه اند و در شرایطی نیستند که اغازگر جنگ باشند و در داخل با انتقادات مواجه نباشند. مشکل دوم که مهم تر از مشکل اول است، حریف انان در سوریه، صبور، هوشیار و باهوش است؛ ایران ترکیه نیست و سردار سلیمانی، اردوغان نیست که اقدامات تند و پرنوسان را در سوریه در پیش گرفته باشد. مدبرانه می اندیشد و قاطع تصمیم می گیرد و به موقع عملی می کند. نه تنها وی، بلکه تحلیلگران ایرانی نیز شناخت دقیق و به روزی از تحولات و علل آن ها دارند و رخدادهای منطقه را به خوبی رصد و تحلیل می کنند.
وی در رابطه با پاسخ احتمالی ایران و مقاومت به این تحرکات تنش زا، گفت: از این حیث، پاسخ ایران، حزب الله و بشار اسد به این موشک پرانی ها پاسخی هوشمندانه، محدود و در حد همان موشک پرانی ها خواهد بود که در زمان معین بدون بحران زایی و دادن بهانه به دست دشمن رخ خواهد داد. در عین حال، محور مقاومت، هوشمندانه و هوشیارانه آماده پاسخ به حملات گسترده احتمالی نیز خواهد بود اگرچه بعید به نظر می رسد با توجه به وجود پاشنه آشیلی همچون اسراییل در همسایگی سوریه و در تیررس بودن آن برای حزب الله و محور مقاومت، چنین حماقتی از آمریکا سر بزند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه تاکید کرد: البته، با وجود رییس جمهوری چون ترامپ با همه دیوانگی هایش، با وجود جان بولتون با همه جنگ طلبی هایش، بن سلمان با همه بی تجربگی ها، جوانی ها و سودای قدرت طلبی و جنگ طلبی اش و پول پراکنی های اخیر وی در امریکا، انگلیس و فرانسه ممکن است وقوع چنین حماقتی را محتمل سازد. در این صورت نیز، دست برتر با محور مقاومت خواهد بود زیرا به سبب شرایط خاص منطقه و سوریه، اینده منطقه در میز تبعیض های فاحش سازمان ملل رقم نمیخورد بلکه دقیقا واقعیت های نظامی منطقه تعیین کننده است. این حقیقت را در فرایند تحقق صلح سوریه به خوبی می توان مشاهده کرد.