عربستان، نماینده پیگیر ایران را ممنوعالورود کرد
فاجعه منا در حج تمتع سال ۹۴ به دلیل بیکفایتی آلسعود اتفاق افتاد و در این فاجعه بیش از ۷ هزار زائر خانه خدا به شهادت رسیدند.
پس از آن ایران همواره در پی احقاق حقوق خانواده شهدای منا و همچنین روشنگری عربستان در این فاجعه بود، اما طرف سعودی، ابتدا این فاجعه را قضا و قدر الهی دانست و پس از مدتی با فشارهای ایران، در نهایت قصور خود را در شهادت حجاج پذیرفت.
با این وجود، با توجه به اینکه حدود ۵ سال از فاجعه منا میگذرد، وضعیت حقوقی خانواده شهدای منا مشخص نیست و هیچ پاسخ قاطعی از سوی عربستان درباره آن اعلام نشده است. در عین حال با توجه به پیگیریهای مصرانه ایران برای احقاق حقوق خانواده شهدای منا، نماینده ایران که این امر را پیگیری میکرد، از سوی عربستان ممنوع الورود شده است.
وی که به عنوان نماینده پیگیر ایران برای احقاق حقوق زائران ایرانی مدتهاست به صورت رسمی به عربستان سفر نکرده تا پیگیر حقوق شهدای منا شود، اما بارها به صورت تلفنی با طرف سعودی در ارتباط بوده است.
پیگیریهای مصرانه و جدی ایران برای رسیدگی به وضعیت حقوق خانواده شهدای منا آنقدر برای طرف سعودی سنگین تمام شده است که طرف سعودی ترجیح داده نماینده ایران را ممنوع الورود کند.
گفته میشود علت ممنوع الورودی نماینده ایران، مشاجره وی با طرف سعودی و تهدید نماینده عربستان مبنی بر ممنوعیت ورود او به کشورش بوده است.
آذرماه سال گذشته هنگام امضای تفاهمنامه حج تمتع ۹۹ آخرین پیگیری حضوری درباره وضعیت شهدای منا صورت گرفت که علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت در این جلسه تعیین وضعیت خانواده شهدای منا را از طرف سعودی خواستار شد. وزیر حج عربستان در پاسخی کوتاه مدعی شد که عربستان همچنان پیگیر این موضوع است.
به گزارش فارس، در فاجعه منا حدود ۵۰۰ زائر ایرانی به شهادت رسیدند که با وجود گذشت ۵ سال از این فاجعه، همچنان خانوادهها در بلاتکلیفی هستند.